Ο καλύτερος χρόνος για να υποβληθείτε σε θεραπεία σώματος

Σε αυτό το άρθρο, μάθετε περισσότερα σχετικά με τις θεραπείες σώματος και πότε αυτές συνιστώνται. Ιδανικά, θα πρέπει να συνδυάσετε οποιαδήποτε θεραπεία σώματος με σωστή διατροφή και άσκηση.
Ο καλύτερος χρόνος για να υποβληθείτε σε θεραπεία σώματος

Έχει γραφτεί από Edith Sánchez

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Η θεραπεία σώματος είναι μια διαδικασία που βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης του σώματός σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τη σιλουέτα σας, να βελτιώσετε το δέρμα σας ή να διορθώσετε τυχόν προβλήματα ή ελλείψεις.

Οι θεραπείες σώματος μπορούν να βοηθήσουν στη διόρθωση τυχόν προβλημάτων με την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση, τη γήρανση και πολλά άλλα. Ένα κέντρο ομορφιάς διαθέτει αρκετές εναλλακτικές. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε άλλες θεραπείες σώματος στο σπίτι.

Συνήθως, οι άνθρωποι καταφεύγουν σε κάποια θεραπεία σώματος επειδή θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Μετά τη θεραπεία, πολλοί αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Ως αποτέλεσμα, η αυτοεκτίμησή τους βελτιώνεται καθώς και η προσωπική τους ευημερία.

Πότε πρέπει να υποβληθείτε σε θεραπεία σώματος;

Κάποια κυτταρίτιδα που είναι σημάδι κατακράτησης υγρών.

Ένα άτομο μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία σώματος ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το κάνετε εάν δεν έχετε άλλα προβλήματα υγείας. Επιπλέον, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ορισμένες διαδικασίες απαιτούν μετέπειτα φροντίδα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχετε χρόνο, πόρους και προθυμία να κάνετε τη θεραπεία.

Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι ορισμένες διαδικασίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνετε ηλιοθεραπεία. Έτσι, θα πρέπει να αναβάλλετε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες για μετά το καλοκαίρι.

Οδηγίες που πρέπει να έχετε κατά νου πριν από τη θεραπεία σώματος

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ορισμένες οδηγίες προτού υποβληθείτε σε θεραπεία σώματος. Πρώτον, ο ειδικός είναι το πιο κατάλληλο άτομο για να σας πει ποια διαδικασία είναι καλύτερη για εσάς. Επίσης, ο αισθητικός μπορεί να σας καθοδηγήσει για τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες οδηγίες:

 • Μερικές από τις θεραπείες σώματος προσφέρουν αποτελέσματα μόνο για αρκετές εβδομάδες. Και, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθείτε σε έξι έως οκτώ συνεδρίες πριν δείτε αποτελέσματα.
 • Είναι καλύτερο να ζητήσετε από έναν ειδικό να κάνει την αρχική αξιολόγηση. Θα πρέπει να καθορίσουν τι προβλήματα έχετε και πώς μπορούν να τα λύσουν.
 • Είναι σημαντικό να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της θεραπείας του σώματος.
 • Θα πρέπει να σκεφτείτε καλά τη διαδικασία και να ρωτήσετε τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε πριν από τη θεραπεία.
 • Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη θεραπεία σας με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε βέλτιστα και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Τύποι θεραπειών σώματος

Μπορούμε να ταξινομήσουμε τις θεραπείες σώματος με πολλούς τρόπους. Είναι πολύ συνηθισμένο να χωρίζονται σε δύο ομάδες: θεραπείες που γίνονται από τον αισθητικό και αυτές που απαιτούν εξοπλισμό. Επίσης, μπορείτε να τις διαχωρίσετε ανά κατηγορία ανάλογα με το πρόβλημα που βοηθούν στην επίλυση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές.

Θεραπείες που γίνονται από τον αισθητικό

Γενικά, αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν τεχνικές μασάζ. Επιδιώκουν να λύσουν ένα αισθητικό ή σωματικό πρόβλημα. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

 • Βασικό μασάζ: αυτό βοηθά στη σωστή κυκλοφορία και στην εξάλειψη του οιδήματος. Βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών και στη βελτίωση της οξυγόνωσης των ιστών.
 • Κυκλοφορικό μασάζ: αυτό βοηθά στην ενεργοποίηση της κυκλοφορίας. Αποτελείται από διάφορες τεχνικές και η πιο γνωστή είναι η λεμφική παροχέτευση. Όπως υποδηλώνει το όνομα, βοηθά στην αποστράγγιση της λέμφου για να βοηθήσει το φλεβικό σύστημα.
 • Αισθητικό μασάζ: αυτός ο τύπος μασάζ βοηθά στην επίλυση αισθητικών προβλημάτων όπως κυτταρίτιδα, χαλαρότητα, εντοπισμένο λίπος, μυϊκή υποτονία κ.λπ.
 • Μασάζ χαλάρωσης: ο στόχος αυτού του μασάζ είναι να προσφέρει σωματική και ψυχολογική ανακούφιση μειώνοντας την ένταση των μυών, ηρεμώντας το μυαλό.

Κύριες θεραπείες με εξοπλισμό

Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει τις θεραπείες που χρησιμοποιούν μια συσκευή για να επιτύχουν το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές διαδικασίες:

 • Λιπόλυση: Ο ειδικός θα κάνει λιπόλυση με την απελευθέρωση νορεπινεφρίνης. Αυτή θα «κάψει λίπος» και θα βοηθήσει στη θεραπεία του τοπικού λίπους, της κυτταρίτιδας και παρόμοιων προβλημάτων.
 • Lipolaser: με αυτή τη θεραπεία, ο ειδικός θα χρησιμοποιήσει μια μη επεμβατική τεχνική. Μειώνει το τοπικό λίπος και βοηθά στη διαμόρφωση της σιλουέτας σας. Αποτελείται από τη ρευστοποίηση των λιπών που στη συνέχεια αποβάλλονται από το λεμφικό σύστημα. Αυτή η διαδικασία συνδυάζεται επίσης με χειροκίνητη λεμφική παροχέτευση.
 • Ηλεκτροδιέγερση: ο ειδικός θα διεγείρει τις νευρομυϊκές απολήξεις των νεύρων με μικρά φορτία ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό προκαλεί μια ρυθμική συστολή που αυξάνει τη μυϊκή σφριγηλότητα, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.
 • Πρεσοθεραπεία: αυτή η θεραπεία σώματος αποτελείται από λεμφική παροχέτευση με συσκευές. Επίσης, έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με τη χειροκίνητη λεμφική αποστράγγιση. Μπορείτε να κάνετε μόνο αυτήν τη θεραπεία ή μπορείτε να τη συμπληρώσετε με άλλες.
 • Θεραπεία κενού: χρησιμοποιεί έναν συμπιεστή που απορροφά μέρος του ιστού. Αυτό δημιουργεί ένα μασάζ αρνητικής πίεσης. Επίσης, διαχωρίζει το δέρμα, το λίπος και τους μυς για να προωθήσει τις αλλαγές και να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία.
 • Κρυοθεραπεία: Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί χαμηλές θερμοκρασίες επειδή τα λιποκύτταρα είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο. Δεν θα βλάψει τα κύτταρά σας και τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με αυτά της λιποαναρρόφησης. Επίσης, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε στο σώμα σας.

Άλλες θεραπείες με εξοπλισμό

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα είδη θεραπείας σώματος με εξοπλισμό που δεν είναι τόσο γνωστά. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Κρουστικά κύματα: Αυτή η θεραπεία σώματος χρησιμοποιεί ακουστικά κύματα με έναν παλμό, επίπεδα εστιακά κύματα κρούσης, ακτινική πίεση και δονήσεις υψηλής συχνότητας. Το είδος των κυμάτων που χρησιμοποιεί ο ειδικός θα εξαρτηθεί από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Αυτά τα κύματα διεγείρουν το μεταβολισμό των λιποκυττάρων και έχουν πολλές άλλες θετικές επιδράσεις.
 • Velashape ή velabody : σε αυτή τη διαδικασία, ο ειδικός θα χρησιμοποιήσει τέσσερις τεχνολογίες ταυτόχρονα – elos, υπέρυθρη, διπολική ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων και απορρόφηση κενού. Βοηθά στην αναμόρφωση του σώματος.
 • Body up: Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί μαγνητικά κύματα παλμών. Βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και ενισχύει τον όγκο του. Επίσης, αποδίδει θετικά αποτελέσματα μετά από λίγες μόνο συνεδρίες.
 • HIFU: Χρησιμοποιεί υπερηχητική ενέργεια υψηλής έντασης. Ο ειδικός θα χρησιμοποιήσει μια δέσμη φωτός για να αυξήσει τη θερμοκρασία των ιστών του σώματός σας. Ως αποτέλεσμα, το κολλαγόνο και η ελαστίνη στην περιοχή θα αναδομηθούν. Θα σφίξει το δέρμα, θα μειώσει το λίπος, θα αποκαταστήσει τον ιστό και θα εξαλείψει την ίνωση.
 • Σπηλαίωση: Με αυτή τη διαδικασία, ο ειδικός θα χρησιμοποιήσει υπερηχητικά κύματα διαμορφωμένα σε 40 kHz. Αυτά δημιουργούν μικροφυσαλίδες που δονούνται και καταστρέφουν τα λιποκύτταρα. Βοηθά στην εξάλειψη του τοπικού λίπους.

Θεραπείες κατά σκοπό

Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τις θεραπείες σώματος με βάση τους στόχους τους. Ακολουθούν μερικές από τις κατηγορίες:

 • Θεραπεία σώματος για την κυτταρίτιδα: Λεμφική αποστράγγιση, πιεσοθεραπεία, velashape ή velabody, υπεριώδης σπηλαίωση, θεραπεία κενού και κρουστικά κύματα.
 • Μείωση του τοπικού λίπους: Λεμφική παροχέτευση, ηλεκτροδιέγερση, κρυοθεραπεία, ραδιοσυχνότητα, θεραπεία κενού, υπεριώδη σπηλαίωση, lipolaser και velashape ή velabody.
 • Για χαλάρωση δέρματος ή μυών: Τονωτικά μασάζ, ηλεκτροδιέγερση, ραδιοσυχνότητα, κρουστικά κύματα, HIFU και velashape ή velabody.
 • Αφαίρεση κιρσών: Αυτή η θεραπεία σώματος συμπληρώνει την ιατρική αποκατάσταση. Ο ειδικός χρησιμοποιεί συνήθως πιεσοθεραπεία και χειροκίνητη λεμφική παροχέτευση.
 • Μείωση του όγκου: Μείωση με μασάζ, ηλεκτροδιέγερση, ραδιοσυχνότητα, πιεσοθεραπεία ή λεμφική αποστράγγιση, κρυοθεραπεία, θεραπεία κενού, υπεριώδη σπηλαίωση, lipolaser και velashape ή velabody.
 • Για χαλαρό δέρμα: Velashape ή velabody, HIFU και ραδιοσυχνότητες.
 • Για μυϊκή χαλαρότητα: Body up και ηλεκτροδιέγερση.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει θεραπεία σώματος για το υπερβολικό βάρος. Στην πραγματικότητα, πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω διαδικασίες, είναι απαραίτητο να φτάσετε σε έναν κανονικό Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι αισθητικές θεραπείες θα βελτιώσουν τη σιλουέτα σας.

Γενικά οφέλη από μια θεραπεία σώματος

Μια γυναίκα κάνει μασάζ.

Πάνω απ ‘όλα, μια θεραπεία σώματος προσφέρει αισθητικά οφέλη. Βοηθά στην επίλυση τυχόν προβλημάτων με την εμφάνιση και, κατά συνέπεια, αυξάνει την αυτο-αποδοχή και την αυτοεκτίμησή σας.

Αυτός ο τύπος θεραπείας έχει επίσης άλλες θετικές πτυχές, όπως:

 • Χαμηλός κίνδυνος αφού δεν είναι επεμβατικές όπως οι χειρουργικές επεμβάσεις.
 • Δεν απαιτούν ξεκούραση ή αδράνεια μετά τη θεραπεία.
 • Προσφέρετε σταδιακή πρόοδος.
 • Είναι αποτελεσματικές
 • Προσφέρουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.
 • Οι τεχνικές είναι ποικίλες και μπορούν να συνδυαστούν για να προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.
 • Σχεδόν όλοι μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία σώματος.
 • Κόστος μικρότερο από το χειρουργείο.

Σε γενικές γραμμές, μια θεραπεία σώματος θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια εμφάνιση με την οποία είστε ευχαριστημένοι. Θα διαμορφώσουν τη σιλουέτα σας και θα αναζωογονήσουν το σώμα σας. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη της κατακράτησης υγρών και η διέγερση της κυκλοφορίας.

Σε πόσο καιρό θα δω αποτελέσματα;

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να δείτε τα αποτελέσματα θα εξαρτηθεί από το πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε. Επίσης, θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα και τις τεχνικές που χρησιμοποιείτε. Μερικές φορές, τα αποτελέσματα είναι αισθητά σχεδόν αμέσως. Ωστόσο, άλλες φορές, θα χρειαστεί αρκετός αριθμός συνεδριών για να δείτε τα αποτελέσματα.

Όπως και να έχει, σπάνια θα περιμένετε πολύ για να δείτε σημαντικές αλλαγές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία σώματος δεν διαρκεί περισσότερο από 8 συνεδρίες. Ως εκ τούτου, στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, συνήθως χρειάζεται κατά μέσο όρο ένα μήνα για να δείτε αξιοσημείωτη πρόοδο.

Συμπέρασμα

Αυτές τις μέρες, υπάρχουν θεραπείες σώματος για σχεδόν οποιοδήποτε αισθητικό πρόβλημα. Επομένως, έχετε πολλές επιλογές και μπορείτε συνεχώς να σημειώνετε πρόοδο προς τον στόχο σας. Επίσης, νέες διαδικασίες εμφανίζονται κάθε μέρα.

Είναι σημαντικό να ζητήσετε ιατρική συμβουλή πριν από τη θεραπεία σώματος. Αν και αυτές οι διαδικασίες δεν είναι πολύ επικίνδυνες, ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να σας πει την καλύτερη επιλογή για τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο επαγγελματία για να πραγματοποιήσει αυτές τις διαδικασίες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Trelles, M., Bonanad, E., Moreno-Moraga, J., Alcolea, J., Mordon, S., & Leclère, F. M. (2013). Lipólisis láser y liposucción en ginecomastia: retracción cutánea eficaz y segura. Revista do Colégio Brasileiro de Cirurgiões, 40(1), 23-31.
 • Centurión, P., Cuba, J. L., & Noriega, A. (2011). Liposucción con diodo láser 980-nm (LSDL 980-nm): optimización de protocolo seguro en cirugía de contorno corporal. Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana, 37(4), 355-364.
 • Sánchez, M. A. R., & Lobertini, M. H. (2017). Medicina estética: Claves, abordajes y tratamientos actuales. Formación Alcalá Editorial.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.