12 κόλπα του μακιγιάζ για πιο εκφραστική εμφάνιση

Το σχήμα των ματιών σας και του προσώπου σας καθορίζει το μακιγιάζ, τις τεχνικές και τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν για να δοθεί η επιθυμητή εμφάνιση.
12 κόλπα του μακιγιάζ για πιο εκφραστική εμφάνιση

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε δώδεκα κόλπα του μακιγιάζ τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια πιο εκφραστική εμφάνιση. Το μακιγιάζ έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής  περιποίησης για πολλές γυναίκες.

Ο σκοπός του είναι να τονίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μια πιο όμορφη, ελκυστική και εκφραστική εμφάνιση.

Ωστόσο, αν δεν γνωρίζετε τις τεχνικές και τα σωστά προϊόντα, δεν είναι ασυνήθιστο να κάνετε κάποια λάθη.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι μία από τις δυσκολότερες για το μακιγιάζ, καθώς αυτά παίζουν έναν πραγματικά σημαντικό ρόλο στη εξασφάλιση μιας εκφραστικής εμφάνισης.

1. Μακιγιάρετε τα μάτια σας ανάλογα με το σχήμα τους

Εκφραστική εμφάνιση - Διάφορα μακιγιάζ για τα μάτια

Η επιλογή του σωστού μακιγιάζ είναι πραγματικά σημαντική για την ανάδειξη των ματιών σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό τύπο βλεφαρίδων, το μολύβι και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Πώς να φτιάξετε σπιτικά ντεμακιγιάζ.

2. Smoky look

Εκφραστική εμφάνιση - Γυναίκα βάφει τα μάτια της

Το smoky look δίνει στα μάτια πιο βαθιά και πιο αισθησιακή εμφάνιση.

Αν δεν ξέρετε πώς να το πετύχετε, ζωγραφίστε μια δίεση (#) κατά μήκος του βλεφάρου και έπειτα απλώστε το χρώμα με μια βούρτσα.

3. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκαρά σας είναι υγρή

Εκφραστική εμφάνιση - Μάσκαρα σε ποτήρι με νερό

Πριν χρησιμοποιήσετε τη μάσκαρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά υγρή ώστε να αφήσει μια λεπτή στρώση. Όταν το προϊόν αρχίσει να στεγνώνει, δεν απλώνεται εύκολα και αφήνει άσχημους σβώλους.

Για να παρατείνετε τη ζωή της μάσκαρας, βάλτε τη σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Χρησιμοποιήστε τη αμέσως.

4. Αυξήστε τον όγκο των βλεφαρίδων σας

Εκφραστική εμφάνιση - Γυναίκα βάζει πούδρα

Η εφαρμογή συμπαγούς πούδρας πριν τη χρήση της μάσκαρας είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για την αύξηση του μεγέθους των βλεφαρίδων σας. Δεν αφήνει σβώλους και συνεισφέρει στο να αποκτήσουν μια πιο ωραία όψη.

5. Τονίστε τα μάτια σας με μολύβι για πιο εκφραστική εμφάνιση

Εκφραστική εμφάνιση - Γυναίκα με μακιγιάζ γατίσιο μάτι

Το γατίσιο βλέμμα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να δώσετε μια νότα αισθησιασμού και να αναδείξετε τα μάτια σας.

Για να κάνετε τα πράγματα λιγότερο περίπλοκα, σχεδιάστε πρώτα τις εξωτερικές γραμμές και έπειτα καλύψτε το υπόλοιπο περίγραμμα.

6. Για μια τέλεια καμπύλη

Εκφραστική εμφάνιση - Πιστολάκι για τα μαλλιά και ψαλίδι για βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση του προσώπου σας. Δεν είναι πάντα εύκολο να δώσετε τη σωστή καμπύλη στις βλεφαρίδες σας, ειδικά όταν είναι κοντές.

Το πρώτο κόλπο για να τις κάνετε να δείχνουν χαριτωμένες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι ή ένα κομμάτι χαρτόνι για να μην πάει μάσκαρα στα βλέφαρα.

Αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι για βλεφαρίδες, ζεστάνετέ το λίγο με ένα σεσουάρ μαλλιών για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

7. Φροντίστε την περιοχή γύρω από τα μάτια σας

Εκφραστική εμφάνιση - Αγγούρι κομμένο σε φέτες

Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δίνουν στο πρόσωπο μια κουρασμένη εμφάνιση. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, προσπαθείτε να κοιμάστε καλά τη νύχτα και εφαρμόζετε στην περιοχή κρύες φέτες αγγουριού ή πατάτας.

8. Χρησιμοποιήστε λευκό μολύβι ματιών

Εκφραστική εμφάνιση - Γυναίκα εφαρμόζει λευκό μολύβι στα μάτια

Το λευκό μολύβι ματιών αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να τονίσετε το χρώμα της σκιάς των ματιών σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εφαρμόσετε ένα στρώμα πριν από το υπόλοιπο μακιγιάζ σας.

9. Εναλλακτική του μολυβιού ματιών

Εκφραστική εμφάνιση - Γυναίκα με μακιγιάζ

Αν δεν έχετε μολύβι ή υγρό eyeliner, μην υποτιμάτε τη δύναμη της σκιάς ματιών.

Χάρη στην υφή της εφαρμόζεται εύκολα και δεν αφήνει κενά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Το κόλπο αυτό συνιστάται για όσες θέλουν να μειώσουν το μέγεθος των βλεφάρων τους αλλά να συνεχίσουν να έχουν μια εκφραστική εμφάνιση.

10. Χρησιμοποιήστε το σωστό concealer

Εκφραστική εμφάνιση - Γυναίκα εφαρμόζει concealer

Η εφαρμογή concealer μπορεί να βοηθήσει το μακιγιάζ να δείχνει πιο φυσικό ή μπορεί να το κάνει πιο εμφανές.

Για να μη συμβεί το δεύτερο, σχεδιάστε ένα ανάποδο τρίγωνο στα μάγουλά σας και γεμίστε το με ένα λεπτό στρώμα concealer.

11. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος βλεφαρίδων

Εκφραστική εμφάνιση - Γυναίκα βάζει ψεύτικες βλεφαρίδες

Προσοχή! Εδώ πολλές κάνουν λάθος. Οι πραγματικά μακριές βλεφαρίδες δεν εξασφαλίζουν απαραιτήτως την πιο ελκυστική εμφάνιση.

Το μέγεθός τους θα πρέπει να αντιστοιχεί στις αναλογίες του ματιού σε σχέση με την απόσταση από τα φρύδια. Οι υπερβολικά μακριές ή πυκνές βλεφαρίδες δείχνουν αφύσικες.

12. Τέλεια σχηματισμένα φρύδια

Εκφραστική εμφάνιση - Γυναίκα βγάζει τα φρύδια της

Τα πυκνά, έντονα φρύδια είναι η τελευταία τάση της μόδας. Ωστόσο αυτό δεν ταιριάζει σε όλους τους τύπους προσώπου.

Είναι σημαντικό να αναλύσετε την εμφάνισή σας χωρίς μακιγιάζ, δίνοντας προσοχή στο μέγεθος των ματιών σας και στην απόσταση μεταξύ τους.

Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω απλά κόλπα στη ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς σας, θα έχετε την ιδανική εμφάνιση χωρίς περίπλοκα βήματα ή περίπλοκες τεχνικές.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.