12 συμβουλές για πραγματικά όμορφα φρύδια

19 Ιουλίου 2015
Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι να βγάζετε ή να εξαλείφετε τα φρύδια σας τελείως.

Τα φρύδια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του προσώπου σας. Φυσικά, το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό τους, για τις γυναίκες κυρίως, είναι η αισθητική τους, εντούτοις τα φρύδια εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς, μερικοί από τους οποίους είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Για παράδειγμα, προστατεύουν τα μάτια μας από την βροχή, τον ιδρώτα, την ηλιακή ακτινοβολία, ή οποιοδήποτε άλλο επιβλαβές προϊόν, όπως είναι η βρωμιά. Γι’ αυτό σας δίνουμε 12 συμβουλές για να αποκτήσετε όμορφα φρύδια.

1. Ποτέ μην βγάζετε τα φρύδια σας τελείως

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι να βγάζετε ή να εξαλείφετε τα φρύδια σας τελείως. Προφανώς, αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, ενώ παράλληλα δεν είναι καθόλου όμορφο αισθητικά. Πρώτα από όλα να θυμάστε ότι το σώμα χρειάζεται τα φρύδια εφόσον η βασική λειτουργία τους είναι η προστασία των ματιών. Γι αυτό τον λόγο δεν πρέπει να τα αφαιρείτε τελείως. Και δεύτερον, δεν είναι και τόσο όμορφα όταν τα αντικαθιστάτe με eyeliner.

2. Δώστε σχήμα στο εσωτερικό άκρο των φρυδιών

Μπορείτε να βγάλετε τα φρύδια σας σύμφωνα με το στυλ ή το σχήμα του προσώπου σας. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε να δώσετε σχήμα στο εσωτερικό άκρο των φρυδιών σας. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά: Βάλτε κάθετα μια βούρτσα του μακιγιάζ στην μια πλευρά της μύτης σας. Έπειτα χρησιμοποιώντας την βούρτσα σαν σημείο αναφοράς, βγάλτε τις τρίχες που βρίσκονται έξω από την γραμμή που σχηματίζει η βούρτσα.

3. Να είστε προσεκτικές με ορισμένα προϊόντα ομορφιάς

Συμβουλές για όμορφα φρύδιαΠολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν προϊόντα ομορφιάς που αρκετές φορές είναι επιβλαβή. Αυτός είναι ο λόγος, που όταν αναφερόμαστε στα φρύδια, προτείνουμε να αποφεύγετε την χρήση προϊόντων ομορφιάς που έχουν ύποπτα αποτελέσματα ή είναι κατώτερης ποιότητας. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν πιστοποιημένο ειδικό για να σας δώσει μερικές συμβουλές. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι ακόμη και αν φαίνονται αισθητικά όμορφα, μπορεί να φέρουν ορισμένους κινδύνους.

4. Όμορφα φρύδια με καλής ποιότητας μέικαπ και προϊόντα ομορφιάς

Όσον αφορά το προηγούμενο σημείο, αν θέλετε να χρησιμοποιείτε μέικαπ ή μερικά προϊόντα ομορφιάς, να χρησιμοποιείτε μόνο καλής ποιότητας προϊόντα. Όπως ήδη γνωρίζετε, υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρίες καλλυντικών που χαρακτηρίζονται από την ποιότητά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα προϊόντα είναι πιο ακριβά. Αξίζει, ωστόσο, να είστε σίγουρες ότι τα φρύδια σας είναι σωστά περιποιημένα.

Δείτε το άρθρο: Οι 10 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος

5. Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες ή κρέμες που ενισχύουν την ανάπτυξη

Εφαρμόστε ειδικές κρέμες στα φρύδια σας που ενυδατώνουν ή ενισχύουν την ανάπτυξή τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και σπιτικές κρέμες με φυσικά συστατικά. Για παράδειγμα, ανακατέψτε καστορέλαιο και γαλλικό οξύ για να βοηθήσετε τα φρύδια σας να μεγαλώσουν περισσότερο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ελαιόλαδο ή κάποια άλλη ενυδατική κρέμα φτιαγμένη ειδικά για αυτή την περιοχή.

6. Καθαρίστε τα φρύδια σας

Συμβουλές για όμορφα φρύδια - καθαρισμόςΌπως και όλα τα υπόλοιπα σημεία του σώματός σας, έτσι πρέπει να καθαρίζετε ή να πλένετε τα φρύδια σας κάθε φορά που κάνετε μπάνιο. Φυσικά, μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα κανονικό ή κοινό σαπούνι. Είναι πολύ σημαντικό να τα τρίβετε απαλά κι έπειτα να τα σαπουνίζετε. Έπειτα να τα ξεπλένετε καλά ώστε να μην κολλούν υπολείμματα σαπουνιού, που μπορούν να τα αποδυναμώσουν με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να πέφτουν.

7. Βγάλτε τα φρύδια σας μετά το ντους

Μια καλή πρόταση για όμορφα φρύδια είναι να τα βγάζετε μετά από ένα ζεστό ή καυτό ντους. Οι πόροι του δέρματος θα είναι περισσότερο ανοιχτοί, εμποδίζοντας την περιοχή να κοκκινίσει. Να θυμάστε ότι πρέπει να είστε προσεκτικές με τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε και να είστε σίγουρες ότι είναι καθαρά και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Εάν όχι, υπάρχει κίνδυνος να πάθετε κάποιο είδος μόλυνσης.

8. Μετά την αφαίρεση των φρυδιών χρησιμοποιήστε τονωτική λοσιόν

Μετά την αφαίρεση των φρυδιών σας, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιου είδους τονωτικής λοσιόν για να ενυδατώσετε τα φρύδια σας και να φαίνονται όμορφα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο μέλι. Αυτό θα εμποδίσει τυχόν ερεθισμούς ακόμη και μολύνσεις, επειδή η τονωτική λοσιόν έχει βακτηριοκτόνο δράση.

Δείτε επίσης: Σπιτική τονωτική λοσιόν για τη μείωση των ρυτίδων

9. Μαλακώστε τα φρύδια σας με ενυδατική κρέμα

Συμβουλές για όμορφα φρύδια - ενυδάτωσηΜαλακώστε τα φρύδια σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα. Η χρήση τους πολλές φορές δημιουργεί μια χάρτινη υφή στα φρύδια. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε την χρήση λίγης ενυδατικής κρέμας για να μαλακώσουν τα φρύδια σας και να παραμείνουν στην θέση τους για αρκετό διάστημα.

10. Βουρτσίστε τα φρύδια σας

Το βούρτσισμα των φρυδιών σας με μια μαλακή βούρτσα είναι ιδανικό για την ενίσχυση της ανάπτυξής τους. Είναι επίσης ένας ιδανικός τρόπος για να εξαλείψετε την αραίωση των τριχών. Το βούρτσισμα των φρυδιών σας είναι επίσης καλό αισθητικά: Τα κάνει να φαίνονται πιο όμορφα και χαριτωμένα.

11. Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή

Μια γενική και πολύ σημαντική συμβουλή, προκειμένου να αποκτήσετε μια υγιή εμφάνιση και όμορφα φρύδια, είναι να έχετε μια σωστή διατροφή. Τρώγοντας σωστά θα βελτιώσετε την εμφάνισή σας και θα αντανακλάται σε κάθε πτυχή της ύπαρξής σας.

12. Αν κρίνεται απαραίτητο δείτε έναν επαγγελματία

Η τελευταία μας συμβουλή για να αποκτήσετε όμορφα φρύδια είναι να δείτε έναν ειδικό σε περίπτωση που το κρίνεται απαραίτητο. Δεν πρέπει να εγκαταλείψετε τα φρύδια σας.  Είναι προτιμότερο να δείτε έναν επαγγελματία ή έναν ειδικό αν είναι αναγκαίο. Μην νομίζετε ότι μπορείτε να αγνοήσετε τα φρύδια σας επειδή δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά.