10 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ!

Αν μοιράζεστε προϊόντα μακιγιάζ ή υγιεινής (όπως αποσμητικό), εκθέτετε τον εαυτό σας και τους άλλους σε κάθε είδους βακτήρια και μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και ερεθισμούς.
10 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ!

Έχει γραφτεί από Yamila Papa Pintor

Τελευταία ενημέρωση: 26 Ιουλίου, 2022

Προσοχή! Υπάρχουν αρκετά προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με κανέναν. Ίσως είστε στο σπίτι και ετοιμάζεστε να πάτε σε κάποιο πάρτι με την καλύτερη φίλη σας. Ενώ μακιγιάρεται, σας ζητάει να της δανείσετε κάτι από τα σύνεργα του μακιγιάζ σας. Χωρίς δεύτερη σκέψη λέτε: “Φυσικά! Πάρε ό,τι χρειάζεσαι”.

Ποια προϊόντα ομορφιάς πρέπει να κρατάτε μόνο για σας;

Δεν έχει σημασία αν είναι η αδερφή σας, η ξαδέρφη σας ή η αδελφή ψυχή σας: μη μοιράζεστε τα συγκεκριμένα προϊόντα μακιγιάζ, υγιεινής και ομορφιάς! Αν αισθάνεστε ότι είστε εγωίστριες, απλώς εξηγήστε το σκεπτικό σας. Η φίλη σας θα καταλάβει και θα το εκτιμήσει, επειδή προσέχοντας τον εαυτό σας, φροντίζετε και εκείνη.

Σε καμία περίπτωση μη μοιράζεστε τα εξής:

Μάσκαρα

Τα μάτια σας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα μέρη του προσώπου και του σώματός σας γενικά. Αμέτρητα βακτήρια μπορούν να μπουν στα μάτια σας και να προκαλέσουν μολύνσεις. Μία από τις πιο συνηθισμένες είναι η επιπεφυκίτιδα ή το κοκκίνισμα των ματιών, όμως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.

Οι βλεφαρίδες σας λειτουργούν ως ένα φράγμα που κρατάει μακριά αυτούς τους βλαβερούς οργανισμούς από τα μάτια σας. Αν λοιπόν μοιράζεστε τη μάσκαρα, ενδεχομένως εκτίθεστε σε ασθένειες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: Φυσικά γιατροσόφια για πιο μακριές βλεφαρίδες.

Προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε – Βούρτσες και σφουγγάρια

Προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε

Και πάλι, ας μιλήσουμε για τα πολλά μικρόβια και βακτήρια που περιμένουν για να μπουν στο δέρμα σας. Είναι τόσο μικροσκοπικά που είναι αόρατα στο μάτι.

Όταν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ίδια βούρτσα μακιγιάζ ή το ίδιο σφουγγάρι στο πρόσωπο και στο λαιμό τους, οτιδήποτε μπορεί να μεταδοθεί από το δέρμα του ενός ατόμου στο δέρμα του άλλου. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσετε σπυράκια, μαύρα στίγματα, ερεθισμούς, μολύνσεις, αλλεργικές αντιδράσεις και άλλα.

Δεν έχει σημασία πόσο καθαρό διατηρεί το πρόσωπό της η φίλη σας -αν έχετε τάση για σπυράκια ή μαύρα στίγματα, δεν αξίζει να το διακινδυνεύσετε με το να μοιράζεστε αυτά τα σύνεργα.

Αν δεν έχετε δύο καθαρές βούρτσες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι υγρού καθαρισμού, το οποίο πωλείται στα περισσότερα τμήματα προϊόντων ομορφιάς ή αρωμάτων των καταστημάτων. Μερικές γυναίκες επίσης επιλέγουν να απολυμαίνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα με οινόπνευμα εντριβής, το οποίο στεγνώνει γρήγορα.

Οδοντόβουρτσες

Αξίζει να το αναφέρουμε αυτό στο σημερινό άρθρο, επειδή μερικές φορές οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το να μοιράζονται την οδοντόβουρτσά τους. Αν η σκέψη του να μοιραστείτε την οδοντόβουρτσά σας με τη φίλη ή το φίλο σας δεν σας αηδιάζει ήδη, στοιχηματίζουμε ότι, αφού διαβάσετε παρακάτω, θα σκεφτείτε δυο φορές πριν τη μοιραστείτε στο μέλλον.

Αμέτρητα βακτήρια συσσωρεύονται στο στόμα σας μετά το φαγητό και, επειδή βρίσκεστε σε συνεχή επαφή με κάθε είδους αντικείμενα (νύχια, στυλό, χαρτιά), αυτά έρχονται σε επαφή με τα χείλη, τη γλώσσα, τα ούλα σας κ.λπ..

Ασθένειες όπως η γρίπη και ο στοματικός έρπης μπορούν να μεταδοθούν με το μοίρασμα της ίδιας οδοντόβουρτσας. Είναι καλή ιδέα να έχετε πάντα μια οδοντόβουρτσα επιπλέον στο μπάνιο, για εκείνες τις φορές που φιλοξενείτε κάποιον και έχει ξεχάσει να φέρει τη δική του.

Από την πλευρά σας, να έχετε πάντα μαζί σας μια οδοντόβουρτσα ταξιδίου στην τσάντα σας για ώρα ανάγκης. Είναι πολύ πρακτικές και μικρές.

Προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε – Ξυραφάκια

Ίσως είστε στο σπίτι του φίλου σας και συνειδητοποιείτε ότι ξεχάσατε να ξυρίσετε τις μασχάλες σας. Ψάχνετε στο μπάνιο του και βρίσκετε το ξυραφάκι του… Ιδού! Όμως μην το χρησιμοποιήσετε.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ξυραφάκι, αυτό μπορεί να προκαλέσει μικρές αμυχές στο δέρμα, ακόμα και αιμορραγία. Κάποια βακτήρια μένουν πάνω στις λάμες του ξυραφιού, ακόμα κι αν το ξεπλύνετε προσεκτικά.

Δεν ξέρετε ποτέ αν το άτομο που ήδη χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ξυραφάκι πάσχει από κάποια νόσο όπως ηπατίτιδα ή HIV. Προσοχή λοιπόν! Το ίδιο ισχύει και για τα τσιμπιδάκια και τις ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές. Πρόκειται για πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε ή να δανείζεστε.

Προϊόντα για τα χείλη

Κραγιόν σε διάφορα χρώματα

Πρόκειται να βγείτε για ένα ποτό με τους συναδέλφους σας και, ενώ διορθώνετε το μακιγιάζ σας στις τουαλέτες, μια φίλη έρχεται και σας ζητάει να δοκιμάσει το λιπ-γκλος σας επειδή ταιριάζει με τα ρούχα της. Ή μπορεί να αγοράσατε ένα καινούργιο χρώμα κραγιόν και η αδερφή σας θέλει να δει αν της πάει.

Όπως και με την οδοντόβουρτσα, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να μοιράζεστε αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τα χείλη ή το στόμα σας. Και σας παρακαλούμε να μείνετε μακριά από τα δείγματα κραγιόν και λιπ-γκλος στα καταστήματα!

Αν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να δοκιμάσετε ένα προϊόν για τα χείλη, ψεκάστε το με οινόπνευμα ή απολυμαντικό διάλυμα πρώτα (ναι, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας για ώρα ανάγκης).

Προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε – Κρέμες και λοσιόν σε δοχεία ή βάζα

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι, κάθε φορά που βυθίζετε τα δάχτυλά σας στην κρέμα προσώπου σας ή στη λοσιόν σας τη νύχτα, επιτρέπετε στα βακτήρια από τα χέρια σας να εξαπλωθούν στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας; Και ας μη λάβουμε υπόψη τους επικίνδυνους οργανισμούς στους οποίους εκθέτετε εσείς τον εαυτό σας… φανταστείτε τι γίνεται όταν μοιράζεστε αυτά τα προϊόντα με άλλους.

Να πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας πριν εφαρμόσετε αυτά τα προϊόντα και, αν τα μοιράζεστε με άλλους, ζητήστε τους να κάνουν το ίδιο.

Μολύβι ματιών

Η προφύλαξη αυτή είναι παρόμοια με εκείνη για τη μάσκαρα. Όταν δανείζετε το μολύβι ματιών σας σε κάποια φίλη, ουσιαστικά μεταφέρετε τα βακτήρια ή τους ιούς από τα μάτια σας στα δικά της και αντιστρόφως.

Ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν είναι μια σοβαρή μόλυνση των ματιών που ονομάζεται κερατίτιδα.

Προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε – Αποσμητικό

Γυναίκα χρησιμοποιεί αποσμητικό

Μπορείτε να μοιράζεστε μόνο αποσμητικά με αεροζόλ ή σε σπρέι. Τους άλλους τύπους κρατήστε τους για τον εαυτό σας. Οι μασχάλες σας είναι ένα μέρος του σώματος όπου συγκεντρώνονται βακτήρια από τον ιδρώτα, είτε επειδή τις ξυρίζετε είτε επειδή συνήθως καλύπτονται από ρούχα.

Τα αποσμητικά σε μορφή τζελ ή στικ έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα συγκεντρώνοντας εκατομμύρια μικρόβια. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, είναι πάντα καλή ιδέα να πλένετε προσεκτικά την περιοχή. Και μη σκεφτείτε καν να μοιραστείτε τα συγκεκριμένα προϊόντα! Ούτε καν σε περίπτωση ανάγκης!

Νυχοκόφτες

Πολλές φορές υπάρχει μόνο ένας νυχοκόφτης για μια ολόκληρη οικογένεια. Μεγάλο λάθος! Αν δεν τον καθαρίζετε προσεκτικά μετά από κάθε χρήση, είναι κακή ιδέα να τον μοιράζεστε.

Όταν κόβετε τα νύχια σας, συνήθως εκθέτετε το νυχοκτόφτη στο κάτω μέρος του νυχιού σας. Και εκεί δεν υπάρχουν μόνο βακτήρια –βρωμιά και λίγδα κολλάει στο νυχοκόφτη και μεταφέρεται στα μέλη της οικογένειάς σας. Αποφεύγετε να μοιράζεστε νυχοκόφτες και ψαλίδια για να αποτρέψετε τις βακτηριακές μολύνσεις και τις μυκητιάσεις.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, μερικές φορές τα νύχια σας μπορεί να εισφρύουν στο δέρμα και, όταν τα κόβετε, προκαλείται αιμορραγία. Θυμηθείτε όσα είπαμε για τα ξυραφάκια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Πώς να αντιμετωπίσετε την είσφρυση του νυχιού στα πόδια.

Προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε – Λίμες νυχιών

Γυναίκα λιμάρει τα νύχια της

Ακόμα ένα προϊόν που δεν πρέπει να μοιράζεστε. Κάθε είδους βακτήρια που προκαλούν ασθένειες συγκεντρώνονται κάτω από τα νύχια. Προσπαθείτε να πλένετε τα νύχια σας πριν από κάθε χρήση και, φυσικά, κρατήστε τη λίμα των νυχιών σας για τον εαυτό σας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.