Μεγαλύτερα μάτια με έξι τρικ που θα εντυπωσιάσουν

17 Δεκεμβρίου 2015
Μία από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές για το μακιγιάζ είναι να τονίζετε ένα μόνο σημείο του προσώπου σας. Αν θέλετε οι άλλοι να προσέξουν τα μάτια σας, τότε θυμηθείτε να μην τονίσετε υπερβολικά τα χείλη σας.

Η κόπωση, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας ή ακόμα και οι ρυτίδες γύρω από αυτά αποτελούν αναμφίβολα τους μεγαλύτερους καθημερινούς εχθρούς της ελκυστικής εμφάνισης των ματιών. Επίσης, αν έχουμε μικρά μάτια, οι παράγοντες αυτοί μειώνουν ακόμα και την ομορφιά της γενικότερης εμφάνισής μας. Παρακάτω θα δείτε μερικά τρικ για να μεγαλύτερα μάτια.

Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές συμβουλές μακιγιάζ και φυσικές θεραπείες για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα. Επιπλέον, θα σας μάθουμε να φροντίζετε αυτό το σημείο του προσώπου σας, έτσι ώστε να έχει πολύ πιο υγιή όψη. Θέλετε να κρατήσετε σημειώσεις;

Η επιστημονική σκοπιά

Μια μελέτη της νευροεπιστήμης, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στηρίζει ότι η γυναικεία ελκυστικότητα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ένταση του βλέμματος. Μια γυναίκα που κοιτάζει ευθεία στα μάτια του συντρόφου της είναι αμέσως πιο ελκυστική από κάποια που έχει αποστρέψει το βλέμμα της. Επομένως, σκεφτείτε πόσο περισσότερο θα ισχύει αυτό αν τα μάτια, που είναι εργαλείο για μια πιο θελκτική εμφάνιση, είναι τονισμένα και με το σωστό μακιγιάζ.

Σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων

μεγαλύτερα μάτια

Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Όταν δεν κοιμόμαστε καλά, όταν είμαστε κουρασμένοι ή όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα υγείας, προκαλείται εμφανής συσσώρευση νερού, τοξινών και λίπους. Είναι πολύ ενοχλητικό να ξυπνάμε το πρωί και να βλέπουμε αυτούς τους μαύρους ή μοβ κύκλους που αντιμετωπίζονται τόσο δύσκολα.

Πολλές γυναίκες καταφεύγουν στο μακιγιάζ. Είναι καλή ιδέα; Είναι ένας καλός τρόπος, αλλά δεν είναι η λύση. Είναι πάντα καλύτερα να στρεφόμαστε πρώτα σε μια σπιτική θεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε την υπερβολική, μερικές φορές, χρήση προϊόντων μακιγιάζ. Ακολουθούν μερικές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Πως να αναζωογονήσετε τα μάτια σας

1. Θεραπεία με κρύο κουτάλι και χαμομήλι

Είναι πολύ εύκολο. Όταν ξυπνάτε και ανακαλύπτετε αυτούς τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους στον καθρέφτη, πάρτε δύο μικρά κουταλάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη. Στο μεταξύ φτιάξτε ένα έγχυμα χαμομηλιού: 150 ml νερό και δύο σακουλάκια χαμομήλι. Όταν αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Επόμενο βήμα; Αφού περάσουν δεκαπέντε λεπτά, πάρτε τα κουταλάκια που βάλατε στην κατάψυξη και τοποθετήστε τα πάνω στους μαύρους κύκλους σας για τουλάχιστον τριάντα δευτερόλεπτα. Έπειτα απομακρύνετέ τα και τοποθετήστε κάτω από τα μάτια σας ένα βαμβάκι μουσκεμένο με το έγχυμα χαμομηλιού. Είναι πολύ απλό: πρόκειται για μια θεραπεία που εναλλάσσει το κρύο κουτάλι με το χαμομήλι. Αυτή η θεραπεία εναλλαγής ζεστού-κρύου θα επανενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σας. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του χαμομηλιού είναι ένας επιπλέον λόγος που η θεραπεία αυτή είναι πολύ αποτελεσματική. Διαβάστε για τις ιδιότητες του χαμομηλιού στην σχετική έρευνα.

2. Τονίστε τα φρύδια σας

μεγαλύτερα μάτια με μακιγιάζ φρυδιών

Για να έχετε μάτια που δείχνουν μεγαλύτερα, πρέπει επίσης να φροντίσετε το σχήμα των φρυδιών σας. Τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια και μπορούν να μας δώσουν εντυπωσιακή και κομψή εμφάνιση. Όπως ήδη γνωρίζετε, σήμερα είναι της μόδας να έχετε μάλλον παχιά φρύδια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παραμελείτε.

3. Μεγαλύτερα μάτια με διαβάθμιση σκιών

μεγαλύτερα μάτια

Δείτε την ανωτέρω φωτογραφία. Έχουν χρησιμοποιηθεί δύο με τρεις διαφορετικές σκιές για να κάνουν τα μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα. Το μυστικό αυτού του όμορφου προσώπου είναι η χρήση ανοιχτών χρωμάτων στην περιοχή κάτω από τα φρύδια. Μια μπεζ απόχρωση, για παράδειγμα, είναι πολύ κολακευτική, καθώς φωτίζει το συγκεκριμένο σημείο και το βλέμμα συνολικά.

Έπειτα χρησιμοποιούμε μια κάπως σκουρότερη σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών, δίνοντας στο περίγραμμα κατεύθυνση προς τα πάνω, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Στην περιοχή των βλεφάρων, επιλέγουμε επίσης μια ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών αλλά λιγότερο φωτεινή. Αυτό θα δώσει φως στο βλέμμα σας.

4. Λευκό μολύβι για το εσωτερικό των βλεφάρων

λευκό μολύβι, μεγαλύτερα μάτια

Δεν αποτυγχάνει ποτέ. Η χρήση λευκού μολυβιού ματιών για το περίγραμμα του εσωτερικού των βλεφάρων είναι το καλύτερο κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινά για να εξασφαλίσετε μάτια που δείχνουν μεγαλύτερα. Δίνει ένα πολύ ελκυστικό και γοητευτικό τελείωμα, ανεξάρτητα από το αν το μακιγιάζ σας είναι πρωινό ή βραδινό. Βεβαιωθείτε ότι το λευκό μολύβι ματιών δεν λείπει ποτέ από τα σύνεργα του μακιγιάζ σας!

5. Εξασφαλίστε μακρύτερες και πυκνότερες βλεφαρίδες

μεγαλύτερα μάτια, παχιές βλεφαρίδες

Οι μακρύτερες και πυκνότερες βλεφαρίδες συμβάλλουν επίσης στο να φαίνονται τα μάτια μεγαλύτερα. Πώς το πετυχαίνετε αυτό; Με το κατάλληλο μακιγιάζ και χρησιμοποιώντας μερικά απλά σπιτικά κόλπα. Κρατήστε σημειώσεις:

Περιποίηση με καστορέλαιο

Κάθε βράδυ πρέπει να κάνετε την παρακάτω απλή φυσική θεραπεία με καστορέλαιο. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και ρίξτε σε αυτό δύο σταγόνες καστορέλαιο. Έπειτα βρέξτε με αυτό τις βλεφαρίδες σας κάνοντας ένα μικρό μασάζ. Αν θέλετε, μπορείτε να το συνδυάσετε με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, που επίσης έχουν καλά αποτελέσματα. Έτσι, επιταχύνεται η ανάπτυξη των βλεφαρίδων και εξασφαλίζεται η επαρκής φροντίδα τους.

Συμβουλές μακιγιάζ για πυκνότερες βλεφαρίδες

Η μάσκαρα είναι απαραίτητη για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα. Απλώνετέ τη πάντα προς τα πάνω, ξεκινώντας από τις ρίζες των βλεφαρίδων, προσπαθώντας να τις ξεχωρίζετε καλά μεταξύ τους. Μόλις απλώσετε ένα λεπτό στρώμα μάσκαρα, πασπαλίστε προσεκτικά τις βλεφαρίδες με λίγη σκόνη ταλκ. Το κόλπο αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ζωντάνια, ομορφιά και πάχος στις βλεφαρίδες σας. Ύστερα απλώστε ένα δεύτερο στρώμα μάσκαρα.

Επόμενο βήμα; Το μαύρο eye liner. Να θυμάστε ότι είναι πάντα καλύτερα να χρησιμοποιείτε υγρό eye liner αντί για μολύβι. Όταν είστε έτοιμες να το χρησιμοποιήσετε, κάντε το εξής: ξεκινήστε με μια ελαφρώς παχύτερη γραμμή στο κάτω μέρος των βλεφάρων και τελειώστε με μια λεπτότερη γραμμή στις γωνίες των ματιών. Το αποτέλεσμα θα είναι σαγηνευτικό και υπέροχο.

Δείτε και αυτό: 8 καταπληκτικά οφέλη του καστορέλαιου για την υγεία και την ομορφιά

6. Διακριτικά χείλη που αναδεικνύουν το βλέμμα σας

μεγαλύτερα μάτια με διακριτικά χείλη

Να θυμάστε πάντα ότι, για να κάνετε τα μάτια σας ελκυστικότερα, πρέπει το κραγιόν να είναι απαλό και διακριτικό. Με αυτόν τον τρόπο, η προσοχή κατευθύνεται στα μάτια σας. Επιλέξτε μια απαλή απόχρωση -ροζ ή μπεζ. Εξασφαλίζει ένα ελκυστικό τελείωμα και έτσι τα μάτια σας δείχνουν επίσης μεγαλύτερα.

Strick, M., Holland, R. W., & van Knippenberg, A. (2008). Seductive eyes: Attractiveness and direct gaze increase desire for associated objects. Cognition. https://www.mendeley.com/catalogue/seductive-eyes-attractiveness-direct-gaze-increase-desire-associated-objects/

Srivastava, J. K., Pandey, M., & Gupta, S. (2009). Chamomile, a novel and selective COX-2 inhibitor with anti-inflammatory activity. Life Sciences. https://www.mendeley.com/catalogue/chamomile-novel-selective-cox2-inhibitor-antiinflammatory-activity/