6 διαφορετικές και αξιοζήλευτες ιδέες για το μακιγιάζ των ματιών

25 Νοεμβρίου 2018
Η σωστή τεχνική eyeliner εξαρτάται από το σχήμα του ματιού, την περίσταση καθώς και από το αν πρόκειται για μακιγιάζ ημέρας ή νύχτας.

Σήμερα σας δίνουμε ιδέες για το μακιγιάζ των ματιών. Τα καλλυντικά προϊόντα και οι τεχνικές μακιγιάζ έχουν βοηθήσει πολλές γυναίκες να αισθάνονται όμορφες και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Με αυτές τις 6 διαφορετικές ιδέες για το μακιγιάζ των ματιών, θα αισθανθείτε και όμορφες και σίγουρες για τον εαυτό σας.

Ακόμα κι αν αυτές οι συνήθειες είναι θέμα στάσης, πολλές γυναίκες αισθάνονται ιδιαίτερες και αισθησιακές όταν κάνουν το μακιγιάζ τους σωστά.

Είναι αλήθεια ότι τα μάτια διαδραματίζουν βασικό ρόλο. Η ανάδειξη μιας ελκυστικής και μυστηριώδους πλευράς του εαυτού σας δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνουν.

Επιπλέον, αντανακλούν τα συναισθήματά σας και σας βοηθούν να αναδείξετε τα άλλα χαρακτηριστικά φυσικής ομορφιάς του προσώπου σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να εφαρμόζετε τα κατάλληλα προϊόντα, έχοντας κατά νου ότι το eyeliner είναι κάτι παραπάνω από μια απλή γραμμή.

Καθώς γνωρίζουμε ότι πολλές από εσάς μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς πώς, σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε 6 ιδέες eyeliner για διαφορετικές περιστάσεις.

Μην τις χάσετε!

1. Γατίσια μάτια

Μακιγιάζ των ματιών - Γατίσιο μάτι

 

Το eyeliner σαν τα μάτια της γάτας συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη τάση στο μακιγιάζ των ματιών.

Είναι μια τολμηρή και αισθησιακή τεχνική που συνήθως χρησιμοποιείται για ειδικές περιστάσεις, ειδικά εκείνες που γιορτάζονται το βράδυ.

Σχεδιάζεται με ουδέτερα χρώματα, αλλά είναι φτιαγμένο ώστε να ξεχωρίζει με άφθονη μάσκαρα στις βλεφαρίδες και εντυπωσιακή ασήμι ή χρυσή σκιά των ματιών.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικές κατά το σχεδιασμό και το γέμισμα της γραμμής επειδή το υπερβολικό eyeliner μπορεί να το κάνει να φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακό και άκομψο.

Διαβάστε επίσης: Σπιτικές μάσκες για μαλλιά με μπούκλες

Τι πρέπει να κάνετε;

 • Σχεδιάστε το περίγραμμα από ολόκληρο το μάτι με μαύρο eyeliner και, σιγά-σιγά, πυκνώστε τη γραμμή μέχρι να μοιάζει με το πάχος της γραμμής που φαίνεται στη φωτογραφία.
 • Στη συνέχεια, τραβήξτε μια γραμμή στην άκρη του ματιού και γεμίστε τη σε μαύρο χρώμα.

2. Eyeliner με χρώμα


Μακιγιάζ των ματιών - Μάτι με eyeliner

Το eyeliner με χρώμα έχει ένα νεανικό και φρέσκο ​​αποτέλεσμα, ιδανικό για να κάνει τα μεγάλα μάτια να λάμπουν.

Μπορείτε να το καταφέρετε σχεδιάζοντας τη γραμμή με μια σκοτεινή βάση και στρώνοντας από πάνω μια άλλη με ένα χρωματιστό μολύβι.

Σε αντίθεση με αυτό που είδαμε στο μακιγιάζ για γατίσια μάτια, μόνο το πάνω μέρος του ματιού είναι βαμμένο, καταλήγοντας με μια γραμμή που σχηματίζει γωνία προς τα έξω.

Τι πρέπει να κάνετε;

 • Ξεκινήστε την γραμμή με σκούρο χρώμα, ακριβώς πάνω από τις ρίζες των βλεφαρίδων.
 • Μετά, ακολουθώντας την ίδια γραμμή, προσθέστε λίγο χρώμα.

3. Πλήρες περίγραμμα

Μακιγιάζ των ματιών - Μάτι με πλήρες περίγραμμα

Το πλήρες περίγραμμα μοιράζεται παρόμοια χαρακτηριστικά με το μακιγιάζ για γατίσια μάτια, αλλά η ιδέα είναι να το σχεδιάσετε λίγο πιο διακριτικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήρες περίγραμμα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή βοηθά στην επίτευξη βαθιάς και μυστηριώδους ματιά χωρίς να είναι πολύ ισχυρή.

Καθώς το ιδανικό για το πλήρες περίγραμμα είναι η διακριτικότητα, δεν πρέπει να συνδυάζεται με σκιά ματιών ούτε με υπερβολική μάσκαρα.

Τι πρέπει να κάνετε;

 • Σχεδιάστε το περίγραμμα των ματιών με μια λεπτή γραμμή, αλλά προσέξτε να μην το κάνετε πολύ έντονο στις γωνίες ή να προεξέχει.
 • Αποφύγετε αυτό το στυλ εάν έχετε μικρότερα ή αμυγδαλωτά μάτια γιατί αντί να τα επισημάνετε, θα τα κάνετε να δείχνουν μικρά και σκοτεινά.

4. Διπλή γραμμή

Μακιγιάζ των ματιών - Μάτια με διπλή γραμμή

Η διπλή γραμμή είναι ένα πολύ αισθησιακό στυλ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για νυχτερινές εξόδους. Απαιτεί λίγο περισσότερη τεχνική, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να το δοκιμάζετε μέχρι να βγει τέλειο.

Οι γραμμές τραβιούνται στο άνω και κάτω καπάκι του ματιού, αλλά δεν θα πρέπει να συνδεθούν.

Για να τους δώσετε μια ακόμη πιο κομψή εμφάνιση, μπορείτε να γεμίσετε το κενό ανάμεσά τους με μια λαμπερή σκιά ματιών.

Τι πρέπει να κάνετε;

 • Τραβήξτε μια γραμμή στην άνω εξωτερική γωνία του ματιού, τελειώνοντάς την έτσι που να είναι στραμμένη προς τα επάνω.
 • Στη συνέχεια, τραβήξτε μια γραμμή στο κάτω μέρος του ματιού, σκιάζοντας το ελαφρώς, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει πάρα πολύ.

Ανακαλύψτε: Συμβουλές για πυκνότερες βλεφαρίδες. Μάθετε περισσότερα

5. Λεπτή Γραμμή

Μακιγιάζ των ματιών - Μάτι με λεπτή γραμμή

Με αυτό το στυλ eyeliner, θα είστε σε θέση να επιτύχετε μια κομψή και διακριτική εμφάνιση. Είναι ιδανικό για μια ωραία εργάσιμη μέρα καθώς και για μια μέρα έξω από την πόλη ή στην παραλία.

Για να εξασφαλίσετε ότι τα μάτια σας φαίνονται πιο εκφραστικά, η μάσκαρα θα πρέπει να εφαρμόζεται με ακρίβεια επάνω στις βλεφαρίδες.

Τι πρέπει να κάνετε;

 • Ξεκινήστε εφαρμόζοντας μια βάση πάνω στα βλέφαρα και, στη συνέχεια, σχεδιάστε μια λεπτή μαύρη γραμμή.
 • Τραβήξτε τη γραμμή ελαφρώς προς το εξωτερικό μέρος του ματιού και όλα είναι έτοιμα.

6. Ελληνική Γραμμή για το μακιγιάζ των ματιών

Μακιγιάζ των ματιών - Μάτι με Ελληνική γραμμή

Οι γυναίκες με μικρότερα και αμυγδαλωτά μάτια μπορούν να επιτύχουν μια εκλεπτυσμένη και εντυπωσιακή εμφάνιση με την ελληνική γραμμή.

Κάνει τα μάτια να φαίνονται λίγο μεγαλύτερα και πιο στρογγυλά, βοηθώντας τα να ξεχωρίζουν.

Η ελληνική γραμμή είναι ένα μακιγιάζ των ματιών κατάλληλο είτε για μέρα , είτε για τη νύχτα.

Συνδυάζεται με λευκή ή άλλου χρώματος σκιά ματιών.

Τι πρέπει να κάνετε;

 • Οι γραμμές που σχεδιάζονται καλύπτουν περιμετρικά σχεδόν εξ ολοκλήρου το μάτι, αλλά το κάτω μέρος του ματιού καλύπτεται μόνο ως τη μέση.
 • Φαίνεται καλύτερη με μάσκαρα στις βλεφαρίδες και συνδυαστικά με λαμπερές σκιές ματιών.

Σας άρεσαν οι συμβουλές μας για μακιγιάζ των ματιών; Δοκιμάστε αυτά τα στυλ στο σπίτι!