6 διασκεδαστικά κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη μικρές δυσκολίες, οι οποίες μας εκνευρίζουν και παρά το ότι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ασήμαντα πράγματα, μας τρώνε πολύ χρόνο.
6 διασκεδαστικά κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Τελευταία ενημέρωση: 10 Μαρτίου, 2019

Σήμερα θέλουμε να σας μιλήσουμε για 6 διασκεδαστικά κόλπα που μπορείτε να υιοθετήσετε ώστε να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Είναι τόσο πρωτότυπα που θα θέλετε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας. Είστε έτοιμοι; Πάρτε μολύβι και χαρτί και μην χάσετε καμία από αυτές τις προτάσεις!

1. Πού είναι τα κλειδιά μου και ποιο από όλα είναι του γκαράζ;

Σίγουρα έχετε κάποια παλιά μπάλα του τένις στο σπίτι σας που πλέον δεν χρησιμοποιείτε. Αν ναι τότε έχετε δυο επιλογές: μπορείτε να τη χαρίσετε στο σκύλο σας για να παίζει ή να φτιάξετε μια εντυπωσιακή κρεμάστρα για τα πράγματα που πάντα καταλήγουμε να χάνουμε· κλειδιά, στυλό, λογαριασμούς τηλεφώνου και αποδείξεις που θέλετε να κρατήσετε. Σχεδόν για τα πάντα!

Τι θα χρειαστώ;

  • Δυο παλιές μπάλες του τένις
  • Δυο καρφιά
  • Ψαλίδι

Πώς θα μετατρέψω τις μπάλες του τένις σε κρεμάστρες;

  • Είναι πολύ εύκολο. Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε ένα μικρό κόψιμο στο κέντρο της μπάλας. Θα είναι σαν στόμα αλλά παράλληλα θα είναι και το άνοιγμα στο οποίο θα βάζετε τα πράγματά σας μέσα.
  • Τώρα παίρνετε το καρφί και το τοποθετείτε μέσα στη μπάλα και στη συνέχεια το καρφώνετε στον τοίχο. Είναι έτοιμη! Αν θέλετε, μπορείτε να ζωγραφίσετε και δυο αστεία μάτια πάνω από τη μπάλα. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τη φωτογραφία του άρθρου.

Πώς μπορώ να ξεχωρίζω το ένα κλειδί από το άλλο;

Το κλειδί της μπροστινής πόρτας, το κλειδί της βεράντας, το άλλο για το γκαράζ… Πώς μπορώ να τα ξεχωρίσω; Είναι πολύ εύκολο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ζωγραφίσετε με βερνίκι νυχιών ένα μικρό κομμάτι των κλειδιών. Το καθένα θα έχει διαφορετικό χρώμα και με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να τα ξεχωρίζετε αμέσως.

 

Δείτε ακόμα: 7 κόλπα για να μην πονάτε φορώντας τακούνια

 

2. Δεν έχω ανοιχτήρι!

κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη

Έχετε κάποιους ξεχωριστούς καλεσμένους το βράδυ και όλα είναι έτοιμα και όμορφα μέχρι τη στιγμή που θέλετε να ανοίξετε το μπουκάλι με το κρασί… Τότε συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε ανοιχτήρι! Μην πανικοβάλλεστε, μπορείτε ακόμη να σώσετε το δείπνο σας. Ίσως αυτό το κόλπο να μην φαίνεται τόσο εντυπωσιακό. Σίγουρα είναι άκρως αποτελεσματικό και θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Απλά τοποθετείτε ένα μεγάλο καρφί μέσα στο φελλό του μπουκαλιού και το αφαιρείτε με μια πένσα ή με ένα μικρό σφυράκι σαν αυτό που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Το μπουκάλι σας θα ανοίξει σε δυο δευτερόλεπτα!

3. Αυτά τα ενοχλητικά υγρά υπολείμματα στον κάδο απορριμμάτων σας

κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη

Σίγουρα σας έχει συμβεί περισσότερες από μια φορά. Βγάζετε τη σακούλα από τον κάδο απορριμμάτων και καθώς την βγάζετε αρχίζουν να στάζουν δύσοσμα υγρά από τα τρόφιμα και άλλα σκουπίδια που είχατε πετάξει μέσα στη σακούλα. Η λύση; Πολύ απλό. Κάθε φορά που αλλάζετε σακούλα στον κάδο σας, να θυμάστε να τοποθετείτε μερικές εφημερίδες στον πάτο. Πετυχαίνει πάντα!

4. Πως θα κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη όταν βάφετε

κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη

Πάντα έχουμε κάτι στο σπίτι που χρειάζεται βάψιμο: κουτιά, μια καρέκλα, το σπιτάκι του σκύλου, τα παράθυρα… Πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει και το βάψιμο είναι μια δουλειά που συχνά είναι αρκετά ακατάστατη και δυσάρεστη.

Ένα πολύ χρήσιμο κόλπο είναι να τοποθετήσετε ένα λαστιχάκι γύρω από το δοχείο της μπογιάς το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να αφαιρείτε την περιττή μπογιά από το πινέλο σας χωρίς να στάζει οπουδήποτε. Είναι πολύ πρακτικό!

5. Κλείδωσα το σπίτι; Μήπως πρέπει να γυρίσω πίσω να το ελέγξω;

κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη

Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά στον καθένα μας. Φεύγουμε από το σπίτι, πάμε για δουλειά ή ακόμη χειρότερα έχουμε φύγει για διακοπές, οδηγούμε για αρκετή ώρα και ξαφνικά αναρωτιόμαστε: κλείδωσα το σπίτι;

Λίγα πράγματα μπορούν να μας προκαλέσουν αυτό το αίσθημα απελπισίας πέρα από τον ξαφνικό πανικό που οφείλεται στην κακή μας μνήμη. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την κακή μνήμη αλλά το ότι κάνουμε πράγματα μηχανικά χωρίς να δίνουμε προσοχή.

Μια αποτελεσματική τεχνική που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτή την κατάσταση καθώς και άλλες παρόμοιες είναι να προσέχετε τις κινήσεις σας ενώ παράλληλα να κάνετε κάτι ασυνήθιστο. Αυτό θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε. Για παράδειγμα, ενώ κλείνετε τη μπροστινή πόρτα και την κλειδώνετε, τραγουδήστε χαμηλόφωνα ένα τραγούδι. Αργότερα λοιπόν όταν θα αναρωτηθείτε αν έχετε κλειδώσει απευθείας θα θυμηθείτε ότι τραγουδούσατε την ώρα που κλειδώνατε την πόρτα. Πετυχαίνει πάντα!

 

Θα σας ενδιαφέρει και αυτό: Ψημένα αμύγδαλα και δεντρολίβανο για τη μνήμη

 

6. Έχασα το σκουλαρίκι μου!

κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη

Σας έχει συμβεί αυτό καμιά φορά; Είστε στο μπάνιο και ετοιμάζεστε, φοράτε τα αγαπημένα σας σκουλαρίκια και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι το κούμπωμα από το ένα σκουλαρίκι ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο έπεσε κάτω. Τι μπορείτε να κάνετε; Αρχίζετε να ψάχνετε κάτω στο πάτωμα απελπισμένες χωρίς να μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Μην ανησυχείτε υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό κόλπο που θα σας σώσει από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση και θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Απλώς τοποθετείτε ένα κομμάτι νάιλον ή μια κάλτσα πάνω από το σωλήνα της ηλεκτρικής σας σκούπας. Την ενεργοποιείτε και αρχίζετε να την περιφέρετε στο σημείο που σας έπεσε το αντικείμενο και φροντίζετε να παρατηρείτε τι κολλάει πάνω στο νάιλον. Σε μερικά δευτερόλεπτα θα έχετε το μικρό αντικείμενο που έχετε χάσει.

Σας φάνηκαν χρήσιμα αυτά τα διασκεδαστικά κόλπα; Δοκιμάστε τα και μόνοι σας και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Gordon-Smith, Jane. Cómo decorar y reciclar objetos usados. No. 745.7 G662c. Madrid, ES: Celeste Ed., 1998.
  • Liso, M., Torres, E. y Sánchez, M.A. “La ciencia en los trucos caseros de limpieza: ¿para qué y cómo llevarla al aula?.” Educación científica: tecnologías de la información y la comunicación y sostenibilidad. Prensas Universitarias de Zaragoza, 2006.
  • Schacter, D. Los siete pecados de la memoria: cómo olvida y recuerda la mente. Grupo Planeta Spain, 2012.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.