Ανακουφιστείτε από το άγχος με ζωγραφική σε πέτρες

30 Νοεμβρίου 2018
Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη θεραπεία μέσω ζωγραφικής σε πέτρες, αναζητήστε πέτρες με λείες επιφάνειες. Οι πέτρες με στρογγυλές άκρες αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Πως μπορεί να σας βοηθήσει η ζωγραφική σε πέτρες να ανακουφιστείτε από το άγχος; Έχουμε γράψει πολλές φορές στα άρθρα μας για την ιδέα του χρωματισμού εικόνων για την καταπολέμηση του άγχους.

Ο σχεδιασμός μάνταλα, η ζωγραφική και το γράψιμο έχουν καθαρτική επίδραση: δημιουργικές και χαλαρωτικές δραστηριότητες που πάντα μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά και απελευθερώνουν το νου μας.

Ψυχαγωγούμαστε, ασκούμε τη φαντασία και τη διανοητική ευελιξία, μπορούμε να εστιάζουμε την προσοχή μας και, σχεδόν χωρίς να γνωρίζουμε πώς, μειώνουμε τη σημασία των προβλημάτων μας.

Τι είναι η θεραπεία με ζωγραφική σε πέτρες;

Εδώ θα προχωρήσουμε λίγο περισσότερο. Αν ακούσατε ποτέ κάποιον να λέει “είναι απλώς μια πέτρα”, τώρα θα τη βλέπετε με άλλα μάτια. Μια πέτρα μπορεί να σημαίνει πολλά.

Η ζωγραφική σε πέτρες εξασφαλίζει πολυάριθμες δυνατότητες. Προσφέρει ομορφιά και υπέροχες στιγμές με τον εαυτό σας και με τα καλλιτεχνικά ταλέντα σας.

Σε αυτό το άρθρο περιγράφουμε αυτή τη νέα διασκεδαστική θεραπεία κατά του άγχους.

Η ζωγραφική σε πέτρες είναι ωφέλιμη

Πολλοί άνθρωποι ζωγραφίζουν σε πέτρες ενώ διαλογίζονται και αισθάνονται βαθιά χαλάρωση ενώ συνδέονται με τον εαυτό τους.

Καθώς έχουμε συνηθίσει να χρωματίζουμε μάνταλα και να βυθιζόμαστε σε κυκλικές κινήσεις, τώρα θα χρησιμοποιήσουμε μια άλλη επιφάνεια: τις πέτρες.

Δείτε τι χρειάζεστε για να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική σε πέτρες με τη βοήθεια των χρήσιμων υποδείξεων που έχουμε εδώ για σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη ζωγραφική σε πέτρες

Ανακουφιστείτε από το άγχος με ζωγραφική σε πέτρες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι δεν είναι όλες οι πέτρες κατάλληλες. Έπειτα χρειαζόμαστε έναν πολύ ειδικό τύπο μπογιάς και υλικών έτσι ώστε οι πέτρες να αποκτήσουν ακριβώς την όψη που επιθυμούμε.

Σημειώστε τι χρειάζεστε και μην ανησυχείτε: τα υλικά κοστίζουν πολύ λιγότερο από ό,τι μπορεί να πιστεύετε.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Άγχος: 10 αρνητικές επιδράσεις στην εμφάνισή σας.

 

Δεν είναι όλες οι πέτρες κατάλληλες

 • Οι ειδικοί στον τομέα τείνουν να χρησιμοποιούν πέτρες από ποτάμια ή στρογγυλές πέτρες.
 • Όπως γνωρίζουμε, η διάβρωση από το νερό εξασφαλίζει τις ιδανικά λείες επιφάνειες πάνω στις οποίες μπορούμε να σχεδιάσουμε τις δημιουργίες μας.

Μπογιές

 • Οι ακρυλικές μπογιές είναι κατάλληλες για πορώδεις επιφάνειες.
 • Είναι σημαντικό να βρείτε αδιάφανους ακρυλικούς μαρκαδόρους. Οι συνηθισμένοι μαρκαδόροι για παιδιά δεν κάνουν, επειδή δεν καλύπτουν καλά και δεν έχουν διάρκεια.
 • Οι αδιαφανείς μαρκαδόροι δίνουν τέλειο φινίρισμα στις πέτρες και είναι καλοί για ζωγραφική. Επιλέξτε μαρκαδόρους με λεπτή μύτη 0,7 χιλιοστών.

Βερνίκι

Για τέλειο φινίρισμα χρειάζεστε ειδικό βερνίκι. Αναζητήστε ένα εξαιρετικά λαμπερό βερνίκι σε κάποιο κατάστημα χειροτεχνιών. Αυτό θα αναδείξει τα χρώματα, που θα δείχνουν φωτεινά και λαμπερά και η δημιουργία σας θα διατηρηθεί για πολύ περισσότερο καιρό.

Πινέλα

Χρησιμοποιείτε επίπεδα πινέλα. Θα διευκολύνουν την κίνηση και τη φαντασία σας.

Τι είδους δημιουργίες μπορώ να φτιάξω με τις πέτρες μου;

Δημιουργείστε ζωγραφική σε πέτρες

Μάνταλα

Μπορείτε να ζωγραφίσετε ό,τι σας λέει η φαντασία σας. Τα μάνταλα είναι τα πιο συνηθισμένα επειδή είναι χαλαρωτικά. Όπως ήδη γνωρίζετε, αυτού του είδους η καλλιτεχνική δημιουργία, που βασίζεται σε κύκλους, έχει πολλές ωφέλειες.

Τα μάνταλα μας βοηθούν:

 • Να συγκεντρωθούμε.
 • Να επεκτείνουμε τη συνείδησή μας.
 • Να συνδεθούμε με τον εαυτό μας.
 • Να ελαχιστοποιήσουμε την ένταση και τα καθημερινά προβλήματα.
 • Να αναπτύξουμε αυτοαποδοχή.
 • Να αισθανθούμε καλά.

Για να σχεδιάσετε μάνταλα, απλώς ακολουθείτε τις κλασικές αλληλουχίες κύκλων. Ξεκινήστε με έναν κύκλο στη μέση και “επεκταθείτε”!

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Ροή: ένας υπέροχος τρόπος καταπολέμησης του άγχους.

 

Ζωγραφική ζώων πάνω σε πέτρες

ζωγραφική σε πέτρες - ζώα

Φυσικά ό,τι ζωγραφίζουμε πάνω στις πέτρες μας εξαρτάται από τη δεξιοτεχνία και την καλλιτεχνική εμπειρία μας.

 • Μερικές φορές ξεκινάτε τη ζωγραφική απλώς ως διασκέδαση και μετά από λίγο καιρό ανακαλύπτετε ότι είστε πραγματικοί καλλιτέχνες.
 • Αν ζωγραφίζετε ζώα, να θυμάστε να ξεκινάτε πρώτα με τη δημιουργία μιας βάσης πάνω στην πέτρα. Βάψτε την πέτρα με ένα μόνο χρώμα, έτσι ώστε αργότερα να μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω σε αυτό τις αποχρώσεις που θα σχηματίσουν το ζώο που θέλετε να απεικονίσετε.

Το μυστικό είναι να αξιοποιείτε το σχήμα της κάθε πέτρας.

Διασκεδαστικά σχέδια

ζωγραφική σε πέτρες - διασκεδαστικά σχέδια

Έχετε πολλές επιλογές και δυνατότητες. Η φαντασία σας και το μέγεθος της πέτρας σας είναι τα μόνα όρια.

 • Ωστόσο έχετε υπόψη σας ότι το χρώμα που δεν αποτυγχάνει ποτέ όταν ζωγραφίζετε σε πέτρες είναι το λευκό.
 • Μερικές φορές μπορεί να αρκεί να ζωγραφίσετε απλώς έναν ήλιο, ένα φύλλο, ένα λουλούδι, μια καρδιά ή ένα βέλος για να έχετε μια εκπληκτική και πρωτότυπη δημιουργία.
 • Αυτή μπορεί να είναι μια θαυμάσια δραστηριότητα για να μοιραστείτε με τα παιδιά σας. Οι δημιουργίες που είναι επιτυχημένες μπορεί να γίνουν πολύ σημαντικά δώρα για φίλους και συγγενείς σας.

Όπως βλέπετε, η θεραπεία μέσω της ζωγραφικές σε πέτρες είναι τόσο απλή όσο και διασκεδαστική (και οικονομική επίσης). Συνολικά το κόστος των πινέλων, των μπογιών και του βερνικιού δεν θα ξεπεράσει καν τα 20 ευρώ.

Η ζωγραφική σε πέτρες αξίζει τον κόπο λόγω των όσων μπορεί να κάνει για σας. Χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε, είναι ένα χόμπι που μπορεί να γίνει εθιστικό.