Φτιάξτε ένα μοναδικό δίσκο για σνακ από ένα γυάλινο μπουκάλι

Για να φτιάξετε τον τέλειο δίσκο για σνακ θα χρειαστείτε υπομονή και ένα γυάλινο μπουκάλι. Μην ανοίξετε το φούρνο πολύ γρήγορα -αυτό μπορεί να καταστρέψετε την όλη διαδικασία.
Φτιάξτε ένα μοναδικό δίσκο για σνακ από ένα γυάλινο μπουκάλι

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μπορείτε να φανταστείτε πως ένα απλό γυάλινο μπουκάλι μπορεί να δημιουργήσει κάτι τόσο όμορφο;

Το γυαλί χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή μπουκαλιών, γυαλιών οράσεως, παραθύρων και πολλών άλλων αντικειμένων καθημερινής χρήσης.

Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες όχι μόνο επειδή είναι πρακτικό αλλά και επειδή έχει το εξαιρετικό πλεονέκτημα να είναι 100% επαναχρησιμοποιήσιμο.

Αντίθετα με άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, το γυαλί μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί πλήρως, επειδή η διαδικασία δεν το μεταβάλλει.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε γραμμάριο γυαλιού που ανακυκλώνεται δημιουργεί την ίδια ποσότητα υλικού και εξακολουθεί να βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση.

Σήμερα που ζούμε σε μια εποχή στην οποία η μείωση της μόλυνσης είναι ζωτικής σημασίας, κάθε ιδέα για την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωση αντικειμένων είναι ευπρόσδεκτη.

Για το λόγο αυτό σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα απλά βήματα της μετατροπής ενός παλιού γυάλινου μπουκαλιού σε διακοσμητικό δίσκο για το σερβίρισμα σνακ.

Ας ξεκινήσουμε!

Πώς να φτιάξετε ένα δίσκο για σνακ χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο μπουκάλι

Η τεχνική αυτή για την κατασκευή ενός δίσκου από ένα γυάλινο μπουκάλι είναι εύκολη, αν και χρειάζεται λίγη υπομονή και λίγο χρόνο.

Το αποτέλεσμα έχει ενδιαφέρον και μπορείτε ακόμα να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία για χρήση του δίσκου σε πάρτι ή συγκεντρώσεις.

 

Διαβάστε επίσης: Φτιάξτε υπέροχες γλάστρες χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά!

 

Υλικά

  • Άδειο γυάλινο μπουκάλι
  • Φυσικό σαπούνι ή απορρυπαντικό
  • Ηλεκτρικός φούρνος
  • Ανοξείδωτο συρμάτινο σφουγγάρι
  • Σύρμα και τανάλια
  • Κηρόχαρτο ή ινώδες χαρτί

Βήμα 1

ξεπλυμα απο χαρτι

Πρώτα πρέπει να καθαρίσετε εντελώς το γυάλινο μπουκάλι αφαιρώντας τα αυτοκόλλητα, έτσι ώστε ο δίσκος να έχει ομοιόμορφο χρώμα (ωστόσο μερικοί προτιμούν να αφήνουν τα αυτοκόλλητα).

Αν μπορείτε να τα αφαιρέσετε με το χέρι, τέλεια. Όμως σχεδόν πάντα υπάρχουν κάποια κομμάτια που παραμένουν κολλημένα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να τα βάλετε μέσα σε μια λεκάνη με λίγο ζεστό νερό και φυσικό απορρυπαντικό.

Έτσι η κόλλα μαλακώνει και η αφαίρεση του αυτοκόλλητου γίνεται ευκολότερη με τη βοήθεια ενός ανοξείδωτου συρμάτινου σφουγγαριού.

Προσοχή όμως! Προσπαθήστε να μην είστε πολύ επιθετικοί. Δεν θέλετε να γδάρετε το γυαλί ή να του δημιουργήσετε σημάδια.

Βήμα 2

Ξεπλύντε το γυάλινο μπουκάλι εσωτερικά και εξωτερικά με άφθονο κρύο νερό και σιγουρευτείτε ότι δεν μένουν δυσάρεστες οσμές.

Αφήστε το να στεγνώσει τελείως.

Βήμα 3 για το γυάλινο μπουκάλι

γάντζος

Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε σύρμα και τανάλια και να φτιάξετε ένα γάντζο για να κρεμάτε το μελλοντικό δίσκο σας. Αυτό προτείνεται αν απλώς θέλετε να διακοσμήσετε τον τοίχο της κουζίνας.

Για να φτιάξετε το γάντζο, λυγίστε το σύρμα και εισάγετε την καμπύλη στο λαιμό του μπουκαλιού έτσι ώστε να στερεωθεί και να είναι επίπεδη.

Βήμα 4

μπουκάλι σαν δίσκος

Τώρα πρέπει να εστιάσετε όλη την προσοχή σας, επειδή σε αυτό το βήμα κάνουμε το μπουκάλι επίπεδο.

Απλώστε το ινώδες χαρτί ή το κηρόχαρτο σε ένα ταψί. Τοποθετήστε πάνω του το μπουκάλι οριζόντια.

Έπειτα ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου στο χαμηλότερο επίπεδο και ψήστε το μπουκάλι για μία ώρα. Μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να αυξήσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στη μισή από εκείνη στην οποία μπορεί να φτάσει και να ψήσετε το μπουκάλι για ακόμα είκοσι λεπτά.

Στη συνέχεια, αυξήστε τη θερμοκρασία στο μέγιστο για ακόμα μισή ώρα και έπειτα σβήστε το φούρνο. Μην ανοίξετε ακόμα το φούρνο, επειδή το μπουκάλι πρέπει να μείνει μέσα σε αυτόν για ακόμα είκοσι τέσσερις ώρες.

Βήμα 5

Όταν περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το μπουκάλι θα είναι κρύο και μπορείτε να το βγάλετε. Είναι τώρα έτοιμο για χρήση.

Βήμα 6

γυάλινο μπουκάλι

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας για να δώσετε στο μπουκάλι μια διακοσμητική, ιδιαίτερη πινελιά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες, φιόγκους ή μπογιά για να δώσετε προσωπικότητα ή κάποια συγκεκριμένη εμφάνιση στο δίσκο σας.

Για μεγαλύτερη κομψότητα, μπορείτε να βάλετε ένα φελλό στο λαιμό του μπουκαλιού και να δέσετε μια κορδέλα γύρω του.

Μάλιστα η προσθήκη μινιμαλιστικών σχεδίων κάνει αυτό το δίσκο για σνακ ιδανικό για γάμους, γενέθλια ή άλλες οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Φυσικά το μόνο που χρειάζεστε μετά είναι τα σνακ: μπισκότα, κράκερ, ψωμί… ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε!

 

Δείτε ακόμα: Έξυπνες ιδέες για να φτιάξετε την τέλεια παπουτσοθήκη

 

Δοκιμάστε το αυτό με το γυάλινο μπουκάλι

Όπως βλέπετε πρόκειται για εξαιρετική ιδέα! Η ανακύκλωση γυάλινων μπουκαλιών είναι εύκολη και μπορείτε να φτιάξετε απίστευτα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι σας με αυτό τον τρόπο!

Οι κατασκευές αυτού του είδους είναι διασκεδαστικές και σας δίνουν επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητα και την επιδεξιότητά σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι φροντίζετε το περιβάλλον και, παρόλο που μπορεί να μη σας φαίνεται σημαντικό, βοηθάτε στη μείωση της αρνητικής επίδρασης της πολύχρονης χρήσης γυαλιού στο περιβάλλον μας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.