7 φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα

Πριν εφαρμόσετε αυτά τα φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για να εξαλείψετε τα μαύρα στίγματα, είναι καλό να δείτε αν το δέρμα σας τα ανέχεται. Είναι επίσης καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αρνητικές αντιδράσεις.
7 φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από διαιτολόγο Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Τελευταία ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου, 2019

Τα μαύρα στίγματα αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα του δέρματος. Δυστυχώς είναι δύσκολο να εξαλειφθούν μια για πάντα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποια φυσικά σπιτικά απολεπιστικά με συνέπεια για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες και να προλαβαίνετε τα μαύρα στίγματα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε εφτά φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για να εξαλείψετε τα μαύρα στίγματα και να έχετε καθαρή και λεία επιδερμίδα.

Τι είναι τα μαύρα στίγματα;

Τα μαύρα στίγματα είναι αποτέλεσμα φραγμένων πόρων λόγω οξείδωσης των κυττάρων.

Η παραγωγή σμήγματος και μελανίνης, ειδικά στη μύτη και στο πηγούνι, φράσσει τους ανοιχτούς πόρους. Αυτό εμποδίζει τον καθαρισμό του σμηγματογόνου αδένα. Ως αποτέλεσμα, οι πόροι βρωμίζουν και αποκτούν μαύρο χρώμα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ενθαρρύνουν την εμφάνιση των μαύρων στιγμάτων. Μεταξύ αυτών είναι οι εξής:

 • Μόλυνση του περιβάλλοντος.
 • Σκόνη.
 • Μακιγιάζ και άλλα καλλυντικά προϊόντα.
 • Ορμόνες.
 • Υπερβολική λιπαρότητα.
 • Ανεπαρκής καθαρισμός της επιδερμίδας.
 • Διατροφή πλούσια σε βλαβερά λιπαρά.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Σωστός καθαρισμός προσώπου πριν τον ύπνο.

 

Εφτά φυσικά σπιτικά απολεπιστικά

Στο άρθρο μας θα σας προτείνουμε εφτά φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για να μπορείτε να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό.

1. Θαλασσινό αλάτι

φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα - αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα απολεπιστικό που μπορείτε να βρείτε εύκολα. Είναι οικονομικό και πολύ αποτελεσματικό. Πέρα από την τραχιά υφή του, τα συστατικά που περιέχει διευκολύνουν τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Επίσης, το θαλασσινό αλάτι έχει αποτελεσματική αντισηπτική δράση χάρη στα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει

 • Η απολέπιση με θαλασσινό αλάτι αποτελεί την καλύτερη λύση για το λιπαρό και για το μικτό δέρμα, καθώς και για την ακμή. Ωστόσο δεν συνιστάται για το πιο ευαίσθητο, το υπερβολικά ξηρό και το ώριμο δέρμα.

2. Ζάχαρη

φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα - ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι μια επιλογή κάπως πιο ήπια από το αλάτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, συνιστούμε να συνδυάσετε τη ζάχαρη με λάδι, όπως έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο κ.λπ..

 • Κάνοντας απολέπιση με λάδι και ζάχαρη εξαλείφετε τα μαύρα στίγματα. Ταυτόχρονα καθαρίζετε σε βάθος το δέρμα σας.

3. Κόκκοι καφέ

φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα - κόκκοι καφέ

Πίνετε καφέ κάθε πρωί; Αν ναι, ίσως πετάτε τους κόκκους. Όμως οι κόκκοι του καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά πράγματα, όπως για τον καθαρισμό του νεροχύτη ή για τον εμπλουτισμό του χώματος των φυτών.

Επιπλέον έχουμε να σας προτείνουμε και μια καινούργια χρήση: ως απολεπιστικό δέρματος για να εξαλείψετε τα μαύρα στίγματα.

 • Η τραχιά υφή των κόκκων του καφέ είναι ιδανική για την απολέπιση του δέρματος. Καθαρίζουν το δέρμα σε βάθος χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς.
 • Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε καφεΐνη, οι κόκκοι του καφέ είναι επίσης ωφέλιμοι για τους ανθρώπους με κουρασμένο ή πρησμένο πρόσωπο.

4. Μαγειρική σόδα

φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα - μαγειρική σόδα

Ένα άλλο εξαιρετικό προϊόν που συχνά έχουμε στο σπίτι είναι η μαγειρική σόδα, ή το διττανθρακικό νάτριο. Ευτυχώς έχει πολλές καλλυντικές χρήσεις καθώς και πολλές χρήσεις για την υγεία.

Η τραχιά υφή της μαγειρικής σόδας και η εξαιρετική αλκαλοποιητική δράση της την καθιστούν ένα θαυμάσιο απολεπιστικό προϊόν για την καταπολέμηση των αντιαισθητικών μαύρων στιγμάτων.

 • Συνιστούμε να κάνετε απολέπιση με μαγειρική σόδα μόνο μία φορά την εβδομάδα.
 • Για να ενισχύσετε τη δράση της, μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα μηλόξυδο. Αυτό θα εξισορροπήσει το pH σας και θα αυξήσει τις ωφέλειες για το δέρμα σας.

5. Βρώμη

φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα - βρώμη

Η βρώμη είναι το καλύτερο απολεπιστικό προϊόν για να εξαλείψετε τα μαύρα στίγματα αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο και λεπτό.

Χάρη στην περιεκτικότητά της σε γλίσχρασμα, η βρώμη δημιουργεί ένα προστατευτικό και ενυδατικό στρώμα γύρω από το δέρμα που το προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες.

Επιπλέον η βρώμη δεν γδέρνει το δέρμα, έτσι αποφεύγονται οι ερεθισμοί ή το κοκκίνισμα του δέρματος.

 • Για να χρησιμοποιήσετε τη βρώμη ως απολεπιστικό, πρέπει να την τρίψετε και να την αναμείξετε με νερό μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
 • Εκτός από το να τη χρησιμοποιήσετε για απολέπιση του δέρματος, μπορείτε επίσης να την εφαρμόσετε σαν μάσκα προσώπου για δεκαπέντε λεπτά.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: 5 φανταστικές μάσκες για δέρμα χωρίς μαύρα στίγματα.

 

6. Τομάτες

φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα - τομάτες

Τα δύο επόμενα φυσικά σπιτικά απολεπιστικά δεν δρουν χάρη στην τραχιά υφή τους αλλά περισσότερο χάρη στην περιεκτικότητά τους σε ένζυμα. Καθαρίζουν το δέρμα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Οι τομάτες είναι η πιο ήπια επιλογή για ενζυματική απολέπιση.

 • Απλώς τρίψτε το πρόσωπό σας με μια φέτα τομάτας και περιμένετε λίγο να στεγνώσει.
 • Στη συνέχεια πλύντε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

7. Ανανάς

φυσικά σπιτικά απολεπιστικά για τα μαύρα στίγματα - ανανάς

Ο ανανάς αποτελεί μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή για απολέπιση χάρη στα ένζυμα που περιέχει.

 • Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε όπως και την τομάτα.
 • Δεν πρέπει να τον αφήσετε στο πρόσωπό σας για περισσότερο από πέντε λεπτά.

Το αποτέλεσμα είναι δέρμα πολύ καθαρό, απαλό και φωτεινό. Δεν πρέπει να ανησυχήσετε αν τσούξει λίγο. Σε μερικά λεπτά θα μπορέσετε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.