7 συνήθειες των ανθρώπων που δείχνουν πιο νέοι από ό,τι είναι

Το να δείχνετε πιο νέοι δεν έχει να κάνει με το να κρύβετε την ηλικία σας. Έχει να κάνει με το να μάθετε να αποδέχεστε και να αγκαλιάζετε την ομορφιά σας, να εκτιμάτε την κάθε στιγμή και να απολαμβάνετε κάθε φάση της ζωής σας.
7 συνήθειες των ανθρώπων που δείχνουν πιο νέοι από ό,τι είναι
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

7 συνήθειες των ανθρώπων που δείχνουν πιο νέοι από ό,τι είναι. Η κοινωνία μας έχει εμμονή με την εμφάνιση, έτσι το να δείχνουμε νέοι συχνά είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν εκατομμύρια αντιρυτιδικές κρέμες και χιλιάδες αισθητικοί χειρουργοί που υπόσχονται να αφαιρέσουν ένα-δυο χρόνια από το πρόσωπο και το σώμα σας.

Αν και μπορεί να επενδύετε όλες τις ελπίδες σας σε αυτές τις θαυμάσιες κρέμες, πολλές φορές αυτές δεν ανταποκρίνονται στις φιλόδοξες υποσχέσεις τους. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να αποδειχτούν ρωσική ρουλέτα και ίσως τελικά πληρώσετε ένα ακόμα μεγαλύτερο τίμημα αργότερα.

Υπάρχει λοιπόν κάτι που μπορεί να σας κάνει να δείχνετε πιο νέοι από ό,τι πραγματικά είστε;

Η απάντηση είναι ναι, όμως μπορεί να πρόκειται για κάτι διαφορετικό από ό,τι ίσως νομίζετε.

1. Μεγαλώνοντας με χάρη

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπετε κάποιον που προσπαθεί απεγνωσμένα να μοιάζει με έφηβο (ενώ όλοι αναγνωρίζουν την πραγματική ηλικία του). Αν θέλετε να δείχνετε πιο νέοι, το μυστικό είναι να δείχνετε την ηλικία σας.

Το να ντύνεστε σαν έφηβοι ή το να φοράτε πολύ μακιγιάζ θα έχει απλώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε, κάνοντάς σας να δείχνετε πολύ μεγαλύτεροι από ό,τι πραγματικά είστε.

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι η ηλικία δεν είναι το παν: αντί αυτού, μεγαλώστε με χάρη και αγαπήστε τον εαυτό σας. Έτσι θα δείχνετε πιο νέοι χωρίς καν να προσπαθείτε.

Όταν υιοθετείτε μια θετική στάση απέναντι στην ηλικία και ζείτε πλήρως κάθε στάδιο της ζωής σας, θα δείχνετε πιο νέοι από εκείνους που προσπαθούν να πολεμήσουν τις επιδράσεις της ηλικίας.

2. Προσθέστε γεύση στη διατροφή σας και δείξτε πιο νέοι

Το να δείχνετε πιο νέοι δεν έχει να κάνει με τη σωματική εμφάνιση. Το να διατηρείτε το μυαλό σας νέο και σε εγρήγορση είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Μια ομάδα ερευνητών στη Σιγκαπούρη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε κάρυ συχνά έχουν καλύτερη γνωστική λειτουργία από εκείνους που δεν τρώνε.

Οι γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου σας αποτελούν σημαντική πτυχή της νεανικότητας. Όπως ακριβώς το σώμα σας αντικατοπτρίζει την ηλικία σας, ο τρόπος σκέψης και συλλογισμού σας επίσης φανερώνει την ηλικία σας.

Μια ενδιαφέρουσα, ισορροπημένη διατροφή θρέφει τον εγκέφαλό σας με τα συστατικά που χρειάζεται για να παραμένει δραστήριος και εύστροφος για πολύ περισσότερο καιρό. Δεν πρόκειται απλώς για τη θρέψη του σώματός σας -πρόκειται και για τη θρέψη του νου σας.

3. Αποδεχτείτε τη ζωή όπως είναι

Οι άνθρωποι που δείχνουν πιο νέοι από ό,τι είναι έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε κατάσταση τους φέρνει η ζωή.

Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια, αν όμως μάθετε να προσαρμόζεστε καλά στις συνθήκες, θα αρχίσετε να καταπολεμάτε τις ρυτίδες με τον κατάλληλο τρόπο.

Αυτό το πετυχαίνετε όταν καταλαβαίνετε ότι τα γεγονότα της ζωής δεν ορίζουν αυτό που είστε. Τίποτα δεν ορίζει αυτό που είστε. Η ζωή πάντα αλλάζει επειδή τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Δεν θα πρέπει να ανησυχείτε υπερβολικά για τα ασήμαντα πράγματα. Μερικές φορές η αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων με χιούμορ αποτελεί την καλύτερη λύση.

4. Τραγουδήστε και δείξτε πιο νέοι!

τραγούδι και δείξτε πιο νέοι

Δεν χρειάζεται να έχετε αγγελική φωνή για να τραγουδήσετε, όμως το τραγούδι μπορεί να έχει πολλές ωφέλειες σε σχέση με το να κρατάτε το στόμα σας κλειστό. Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι δεν ξέρετε γιατί το τραγούδι μπορεί να σας διατηρεί νέους, γι’αυτό θα σας εξηγήσουμε.

Οι επιστήμονες έχουν διατυπώσει διάφορες θεωρίες, όμως η πλέον αποδεκτή είναι ότι το τραγούδι βελτιώνει την αναπνοή και τις κοινωνικές σας δεξιότητες.

Το να δείχνετε πιο νέοι από ό,τι είστε αποτελεί δευτερογενές όφελος.

Γιατί λοιπόν δεν βρίσκετε ένα μπαρ καραόκε κοντά σας όπου θα τραγουδάτε με τους φίλους σας;

5. Περάστε ποιοτικό χρόνο με το κατοικίδιό σας

Τα ζώα συχνά μας προσφέρουν αγάπη χωρίς όρους και είναι δύσκολο να μην τα ερωτευτούμε. Όταν περνάτε χρόνο με ένα ζώο που σας λατρεύει και θέλει να παίξει μαζί σας, βελτιώνεται και η συναισθηματική προοπτική από την οποία βλέπετε τη ζωή.

Μια απλή βόλτα με τον σκύλο σας ή το παιχνίδι με τη γάτα σας μπορεί να βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση, να αυξήσει την κοινωνική σας δραστηριότητα και να σας εξασφαλίσει μια αίσθηση ευεξίας που σας πηγαίνει μπροστά.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες παίζουν θεμελιώδη ρόλο στον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουν οι άλλοι.

6. Ύπνος και θα είστε πιο νέοι

πιο νέοι

Οι άνθρωποι που δείχνουν πιο νέοι από ό,τι είναι γνωρίζουν ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το σώμα και τον εγκέφαλο. Οι ειδικοί του ύπνου έχουν διαπιστώσει ότι δεν είναι απαραίτητο να κοιμάστε περισσότερο ή λιγότερο καθώς μεγαλώνετε.

Θα πρέπει πάντα να κοιμάστε όσο πιο πολύ μπορείτε, αλλά σαφώς χωρίς να το παρακάνετε. Θα πρέπει να κοιμάστε εφτά ή οχτώ ώρες κάθε νύχτα, με δεκαπέντε ή είκοσι λεπτά ανάπαυση το απόγευμα, μια ποσότητα ύπνου που αρκεί για να διατηρήσετε τη νεότητά σας.

7. Θρησκευτικότητα

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η προσευχή, ο εκκλησιασμός και η πίστη αφαιρούν ένα-δυο χρόνια στη ζωή σας. Αυτό επειδή τα συναισθήματα όπως η πικρία, η κακία και η έλλειψη συγχώρεσης μπορούν να κάνουν την καρδιά σας να γεράσει.

Όταν εμμένετε σε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, ανοίγετε επίσης την πόρτα σε διάφορες ασθένειες. Οι άνθρωποι που ανοίγουν την καρδιά τους ζουν περισσότερο και έχουν πιο ικανοποιητική ζωή.

Η πίστη συμβάλλει στην απελευθέρωση από την ένταση και τις έγνοιες. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στους θρησκευόμενους ανθρώπους να δείχνουν πιο νέοι από ό,τι είναι.

Ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις που υιοθετείτε, το σημαντικό είναι να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να αισθάνεται καλοσύνη και αγάπη, έτσι ώστε να έχετε μια πιο ήρεμη, πιο γεμάτη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνετε επίσης πιο ελκυστικοί στους άλλους.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Ng, T. P., Chiam, P. C., Lee, T., Chua, H. C., Lim, L., & Kua, E. H. (2006). Curry consumption and cognitive function in the elderly. American Journal of Epidemiology. https://doi.org/10.1093/aje/kwj267
  • Salomoni, S., Van Den Hoorn, W., & Hodges, P. (2016). Breathing and singing: Objective characterization of breathing patterns in classical singers. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0155084
  • Ellen L. Idler, Julie McLaughlin, Stanislav Kasl. (2009). Religion and the Quality of Life in the Last Year of Life. J Gerontol B Psychol Sci Soc Sci. doi: 10.1093/geronb/gbp028

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.