7 αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε νέοι

Μπορείτε να αποκτήσετε κάποιες πολύ εύκολες συνήθειες, όπως απλά το να πίνετε περισσότερο νερό, που ενυδατώνει το δέρμα, καταπολεμά την ξηρότητα και αναζωογονεί τα κύτταρά σας.
7 αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε νέοι

Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου, 2019

Το να παραμείνετε νέοι είναι κάτι παραπάνω από τέχνη. Είναι, επίσης, η θέληση να φροντίσετε τον εαυτό σας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Πέρα απ’ όλες τις κρέμες και τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις, υπάρχει μια σειρά από απλά και φθηνά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εύκολα για να φαίνεστε καλύτεροι και να αισθάνεστε καταπληκτικά.

Από την άλλη, είναι πάντοτε σημαντικό να αποδέχεστε την ηλικία σας. Είναι απαραίτητο για ν’ απολαύσετε μιας καλής ποιότητας ζωή.

Ωστόσο, αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με το να κάνετε ό,τι μπορείτε για ν’ αντιμετωπίσετε το πέρασμα του χρόνου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπορείτε να αποκτήσετε κάποιες πολύ εύκολες συνήθειες, όπως απλά το να πίνετε περισσότερο νερό, που ενυδατώνει το δέρμα, καταπολεμά την ξηρότητα και αναζωογονεί τα κύτταρά σας.

Ξέρουμε ότι αυτές οι απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν πολύ. Δώστε προσοχή!

1. Πιστολάκια και σίδερα ισιώματος μαλλιών: είτε το πιστεύετε είτε όχι, κλέβουν τη νεότητα από τα μαλλιά σας

να παραμείνετε νέοι

Χρησιμοποιώντας πιστολάκια και σίδερα ισιώματος μαλλιών με υψηλές θερμοκρασίες, προκαλείτε ζημιά στα μαλλιά σας. Τα μεγαλώνουν, τα κάνουν πιο αδύναμα και θαμπά.

Τι θα λέγατε να τα βάλετε στην άκρη για τουλάχιστον 3 εβδομάδες; Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, ειδικά για τις γυναίκες. Εξάλλου, αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τη ρουτίνα ομορφιάς μας είναι να αγγίζουμε τις μπούκλες μας ή να πετυχαίνουμε τέλεια ίσια μαλλιά.

Όμως, τα μαλλιά μας πρέπει ν’ αναπνέουν. Ηλεκτρικές συσκευές όπως αυτές, οι οποίες χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα υψηλές θερμοκρασίες, κλέβουν τη φυσική τους ομορφιά και νεότητα.

2. Χρησιμοποιείτε κάθε μέρα αντηλιακό στο δέρμα σας για να παραμείνετε νέοι

Θυμόμαστε το αντηλιακό μόνο όταν έρχεται το καλοκαίρι. Οι δερματολόγοι, όμως, μας λένε πως δεν είναι απαραίτητο μονάχα για την αποτροπή του καρκίνου του δέρματος.

Βοήθα και στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης.

Δεν έχει σημασία αν έχει συννεφιά, αν είναι χειμώνας ή αν βρέχει. Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς και υγείας σας.

Μη διστάσετε λοιπόν να το εφαρμόζετε κάθε μέρα. Αν είστε γυναίκα, να θυμάστε ότι πολλά βασικά προϊόντα περιέχουν αντηλιακό.

3. Μισή ώρα γυμναστική την ημέρα είναι το κλειδί για υγεία και ομορφιά

να παραμείνετε νέοι, γυμναστική

Αν θέλετε να παραμείνετε νέοι, φροντίστε το σώμα σας. Αν θέλετε να βελτιώσετε την ευεξία σας, γυμναστείτε. Αν θέλετε να φαίνεστε καλύτεροι στον καθρέφτη, κάντε τουλάχιστον μισή ώρα γυμναστική την ημέρα.

Μια απλή δραστηριότητα είναι αρκετή. Μια ρουτίνα αερόβιων ασκήσεων όπως το περπάτημα ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας την καρδιά μας να χτυπά γρηγορότερα. Έτσι επιτυγχάνεται η επαρκής παροχή οξυγόνου, ενδορφινών και σεροτονίνης.

Θα παρατηρήσετε την αλλαγή στη διάθεση και το δέρμα σας. Η συχνή, συντηρητική άσκηση είναι ένας συναρπαστικός τρόπος να μείνετε σε φόρμα και να καταπολεμήσετε τα σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου.

4. Πείτε ναι στην ανανέωση των κυττάρων σας!

Μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι ο αποδοτικότερος τρόπος για ν’ ανανεώσετε τα κύτταρά σας, να καθαρίσετε το σώμα σας και να το διατηρήσετε ενυδατωμένο; Σωστά μαντέψατε: να πίνετε νερό.

Μη βάλετε συγκεκριμένο όριο τα 2 λίτρα νερό την ημέρα, οι ανάγκες του καθένα είναι διαφορετικές.

Το πιο σημαντικό είναι να είστε συνεπείς και να πίνετε μια μεγάλη γουλιά νερό κάθε μισή ώρα. Κάτι τόσο απλό όσο αυτό έχει μεγάλη επίδραση στο σώμα σας. Εξάλλου, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μένουμε καλά ενυδατωμένοι για να λειτουργεί σωστά η εσωτερική μας ομοιόσταση.

5. Χέρια και λαιμός: οι ξεχασμένες περιοχές

να παραμείνετε νέοι, ξεχασμένες περιοχές

Για να παραμείνετε νέοι, δεν αρκεί να φροντίζετε μονάχα το πρόσωπό σας, να προσέχετε το βάρος σας και να καταπολεμάτε την πλαδαρότητα και τις ρυτίδες…

Υπάρχουν δύο περιοχές στο σώμα σας στα οποία ο χρόνος δείχνει τα πρώτα του σημάδια: τα χέρια και ο λαιμός.

Τι κάνετε για να τα φροντίσετε; Τι ρουτίνες ακολουθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Θα σας ωφελήσει να διατηρήσετε το δέρμα στο λαιμό και τα χέρια σας ενυδατωμένο.

Γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε κρέμες σε αυτές τις περιοχές δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία το βράδυ.

6. Θετικές σχέσεις; Ναι, παρακαλώ!

Το να έχετε εκατοντάδες φίλους δε θα σας κάνει να παραμείνετε νέοι. Το να έχετε καλούς φίλους, ακόμη και αν είναι λίγοι, έχει επίπτωση στην ευεξία σας, στον ενθουσιασμό σας και σας δίνει κίνητρα.

Έχοντας ένα σύντροφο δίπλα σας, κάποιος που είναι ταυτόχρονα φίλος και εραστής, σας κάνει να γελάτε και σας συντροφεύει και στα καλά και στα άσχημα, θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και νέοι για πάντα.

Από την άλλη, λίγα πράγματα είναι καλύτερα για την υγεία του πνεύματος και της καρδιάς από τους καλούς φίλους.

7. Να κοιμάστε καλά και πολύ

να παραμείνετε νέοι, ύπνος

Όχι, δεν είναι χαζό. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για το σώμα, τον εγκέφαλο και το πνεύμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν βρίσκεστε στο στάδιο της βαθιάς ξεκούρασης το σώμα σας εκτελεί σημαντικές διαδικασίες αποτοξίνωσης.

Επίσης, ο εγκέφαλος καθαρίζει από νεκρά κύτταρα, ανανεώνει τους ιστούς, δημιουργεί αναμνήσεις, αναδιοργανώνεται και δημιουργεί νέους συνδέσμους.

Όλα αυτά μας βοηθούν να μείνουμε σε φόρμα, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Γι’ αυτό μην αφήσετε κανέναν ή τίποτα να σας αποτρέψει από αυτές τις 8 θρεπτικές ώρες ξεκούρασης.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.