Μάνγκο: φρούτο επανάσταση στις δίαιτες

23 Οκτωβρίου 2019
Υπάρχει κάτι που σας βοηθάει να χάσετε εύκολα και γρήγορα κιλά! Ακούγεται απίστευτο, σωστά; Μαζί θα ανακαλύψουμε τα μυστικά του αφρικανικού μάνγκο, το φρούτο επανάσταση στις δίαιτες.

Μάνγκο, ένα φρούτο επανάσταση για τις δίαιτες! Πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να ζείτε μασουλώντας βλαστούς σέλινου. Θα πρέπει να απολαμβάνετε το φαγητό καθώς προσφέρει ευχαρίστηση και αποτελεί μια ανάγκη την οποία δεν μπορούμε να απαρνηθούμε. Ωστόσο, αν θέλετε να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν εδώ και καιρό, η λύση στο πρόβλημά σας είναι η εξής: υπάρχει κάτι που σας βοηθάει να χάσετε εύκολα και γρήγορα κιλά! Ακούγεται απίστευτο, σωστά; Μαζί θα ανακαλύψουμε τα μυστικά του αφρικανικού μάνγκο, το φρούτο επανάσταση στις δίαιτες.

Ένα φρούτο επανάσταση στις δίαιτες

Το Αφρικανικό μάνγκο του οποίου το επίσημο όνομα είναι Irvingia gabonensis, είναι ένα δέντρο που το συναντάμε στην Δυτική Αφρική το οποίο αναπτύσσεται σε ύψος που φτάνει από 25 έως 40 μέτρα ενώ έχει μεγάλη αξία εξαιτίας των διαιτητικών και φαρμακευτικών του ιδιοτήτων. Παρόλο που έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα στην Ισπανία και στην Νότια Αμερική, καταναλώνεται από τους κατοίκους της Αφρικής για πάνω από 200 χρόνια ως φρέσκο φρούτο ή ως πηκτική ουσία σε σούπες.

Οι σπόροι αυτού του φρούτου είναι γνωστοί ως dika nuts ή ogbono. Σύμφωνα με ανθρωπολογικές μελέτες, οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν το αφρικανικό μάνγκο όχι μόνο ως φρούτο αλλά και σαν θεραπευτικό μέσο για τον κίτρινο πυρετό και την επίμονη διάρροια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι μάνγκο αποτελεί σημαντική βοήθεια κατά τη διάρκεια του κυνηγιού διότι μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Μήπως τώρα αναρωτιέστε σχετικά με την επίδρασή του στο σωματικό βάρος των ανθρώπων;

Το μάνγκο έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένων ερευνών διότι οι ιδιότητές του έχουν προκαλέσει την περιέργεια πολλών επιστημόνων. Μέχρι σήμερα, έχουν δημοσιευτεί τρεις μελέτες που παρουσιάζουν το ίδιο αποτέλεσμα. Το μάνγκο βοηθάει στην απώλεια βάρους! Είναι πραγματικά ένα φρούτο επανάσταση!

Σε δύο από τις μελέτες αυτές, οι επιστήμονες επέλεξαν τυχαία 2 ομάδες ατόμων οι οποίοι είχαν ανάγκη να χάσουν βάρος. Αυτοί κατανάλωσαν συγκεκριμένη ποσότητα μάνγκο ή ένα εικονικό φάρμακο (placebo) για μια χρονική περίοδο από 4 έως 10 εβδομάδες αντίστοιχα και όλα αυτά χωρίς να αλλάξουν κάτι στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι μελέτες αυτές, τα άτομα που κατανάλωσαν irvingia gabonensis 30 λεπτά πριν το γεύμα τους κατόρθωσαν να χάσουν 5.6% του σωματικού τους βάρους (10 κιλά στην περίπτωση της δεύτερης μελέτης) σε αντίθεση με ποσοστό 1% για την ομάδα με το εικονικό φάρμακο. Παρατηρήθηκε επίσης μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και γλυκόζης στο αίμα. Στην τρίτη μελέτη, χρησιμοποίησαν εκχύλισμα μάνγκο, IGOB131, με εμβολιασμό σε ποντίκια και παρατήρησαν ότι αυτό εμπόδιζε την αποθήκευση λίπους στα κύτταρα. Πρόσφατα, έκαναν την εμφάνισή τους πολλές εταιρείες οι οποίες διαθέτουν κάψουλες που περιέχουν εκχύλισμα irvingia gabonensis βασιζόμενες στις μελέτες αυτές και στις θετικές μαρτυρίες που προσφέρονται από εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το προϊόν. Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη του.

Οφέλη του μάνγκο, ένα φρούτο επανάσταση

φρούτο επανάσταση- ζυγαρια

 • Σημαντική απώλεια βάρους: από 3 κιλά την πρώτη εβδομάδα μέχρι 11 κιλά την τέταρτη
 • Βοηθάει στην καύση του λίπους
 • Προκαλεί επιτάχυνση του μεταβολισμού
 • Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, ειδικότερα της LDL
 • Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα
 • Μειώνει την όρεξη: Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητες σε φυτικές ίνες
 • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
 • Βοηθάει στην αποβολή τοξινών
 • Συνιστά ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής: Εξαιτίας της περιεκτικότητας σε βιταμίνη B
 • Ρυθμίζει τη δραστηριότητα της ορμόνης λεπτίνη: Επηρεάζει το αίσθημα της ικανοποίησης

Καταπληκτικό, έτσι; Σίγουρα θα θελήσετε να το δοκιμάσετε αλλά πρώτα θα πρέπει να ξέρετε μερικά πράγματα.

Μάθετε πώς να ρυθμίσετε την χοληστερίνη με φυσικό τρόπο.

Τι θα πρέπει να κάνω;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε υπόψη αν πρόκειται να αγοράσατε και να καταναλώσετε αφρικανικό μάνγκο:

 1. Μόνο ο σπόρος

Να θυμάστε ότι ο σπόρος του Αφρικανικού μάνγκο χρησιμοποιείται μόνο στην προπαρασκευή για κάψουλες, όποτε μην έχετε αυταπάτες. Θα πρέπει να προσέχετε την περιεκτικότητα σε IGOB131 που περιέχεται στο εκχύλισμα που αγοράζετε. Να θυμάστε ότι η αποτελεσματικότητά του δοκιμάστηκε στα πλαίσια μιας μελέτης και ότι τα καλά αποτελέσματα αυτής της θεραπείας εξαρτώνται από την ποιότητα της φόρμουλας που χρησιμοποιήθηκε.

 1. Συμπλήρωμα διατροφής

Το Αφρικανικό μάνγκο αποτελεί ένα υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής, όπου η επίδρασή του στην όρεξή σας είναι ότι θα τρώτε λιγότερο και θα παίρνετε λιγότερες θερμίδες στο καθένα από τα έξι γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να πίνετε πολύ νερό και αν μπορείτε, κάντε λίγη γυμναστική.

 1. Καταναλώστε το πριν τα γεύματα

Έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αν γίνει λήψη της κάψουλας με το εκχύλισμα 30 λεπτά πριν από γεύματα με ένα ποτήρι νερό.

 1. Ακολουθήστε τις οδηγίες 

Παρόλο που αυτό αποτελεί ένα φυσικό συμπλήρωμα, αποτελεσματική δοσολογία θεωρείται αυτή που περιλαμβάνεται στο δοσομετρητή εξαιτίας του ότι εξαρτάται από το ποσοστό καθαρότητας του εκχυλίσματος. Ακολουθήστε τις οδηγίες του και θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 1. Προσέχετε για να μην πέσετε θύματα απάτης

Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να σας εξαπατήσουν σε διαδικτυακές αγορές, είτε με προϊόντα κακής ποιότητας τα οποία χρησιμοποιούν οποιαδήποτε είδος μάνγκο το οποίο δεν είναι αποτελεσματικό, είτε μέσω πωλήσεων προϊόντων τα οποία δεν υφίστανται. Έχετε πάντοτε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε σε ένα κατάστημα όπου μπορείτε να το επιστρέψετε και να αποφύγετε σελίδες που σας παρουσιάζουν τρελές προσφορές.

Έχει αυτό το προϊόν κάποιες αντενδείξεις;

μάνγκο - φρούτο επανάσταση

Όχι, απλά, όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη νέα τροφή που προστίθεται στη δίαιτα σας και προκαλεί αλλαγές στον μεταβολισμό, το Αφρικανικό μάνγκο μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες οι οποίες διαρκούν μόνο μερικές ημέρες. Μην φοβάστε. Σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

Παρενέργειες του Αφρικανικού Μάνγκο

 • Κεφαλαλγία: Γενικά σημαίνει ότι χρειάζεται να πίνετε νερό και ότι τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα σας είναι χαμηλά.
 • Μετεωρισμός: Εξαιτίας της επιτάχυνσης του μεταβολισμού σας.
 • Αϋπνίες: Αυτές προκαλούνται από την αύξηση στα επίπεδα ενέργειας. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο εξαφανίζεται μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Ναυτία: Συναντάται σπάνια αλλά θα μπορούσε να οφείλεται στην μείωση της πρόσληψης θερμίδων εξαιτίας της μειωμένης όρεξης.

Μάθετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε ανάλογα με το βάρος σας.

Τελευταίες Συμβουλές

Τώρα γνωρίζετε τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει το Αφρικανικό μάνγκο στη ζωή σας. Αυτή είναι και η απάντηση που περιμένατε τόσο καιρό: ένα φυσικό, φτηνό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό προϊόν. Η τελική επιλογή είναι δική σας, πάρτε τα ηνία και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να χάσετε το περιττό βάρος. Με το Αφρικανικό μάνγκο μπορείτε να το καταφέρετε. Μάνγκο, ένα φρούτο επανάσταση!