Υψηλή πίεση και χοληστερίνη: καταπολεμήστε τις με τζίντζερ και σκόρδο

Υποφέρετε από υψηλή πίεση και υψηλή χοληστερίνη; Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη φυσική θεραπεία από τζίντζερ και σκόρδο!
Υψηλή πίεση και χοληστερίνη: καταπολεμήστε τις με τζίντζερ και σκόρδο
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Υψηλή πίεση και υψηλή χοληστερίνη, πρόκειται για δύο καρδιαγγειακές παθήσεις οι οποίες γίνονται όλο και πιο συχνές εξαιτίας του ολοένα αυξανόμενου καθιστικού τρόπου ζωής.

Προκαλούν την υπερβολική λειτουργία της καρδιάς και έτσι, κατά συνέπεια, επηρεάζεται η κυκλοφορία του αίματος και η υγεία των αρτηριών.

Το πιο ανησυχητικό αυτών των δύο παθήσεων είναι πως αναπτύσσονται σιωπηλά και συνήθως διαγιγνώσκονται εφόσον έχουν ήδη αναπτυχθεί σε προχωρημένο στάδιο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την αύξηση του κινδύνου ασθενειών όπως η αρτηριοσκλήρωση, η καρδιακή προσβολή και τα εγκεφαλικά.

Επιπροσθέτως, από τη στιγμή που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα άλλων συστημάτων του σώματος, η ποιότητα ζωής του ασθενή ξεκινάει να φθίνει.

Ευτυχώς, μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτικές θεραπείες για την ασφαλή και δραστική καταπολέμηση αυτών των παθήσεων, χάρη στις ιδιότητες κάποιων φυσικών συστατικών.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα θέλαμε να μοιραστούμε μια συνταγή φτιαγμένη από τζίντζερ και σκόρδο η οποία είναι αρκετά χρήσιμη στην καταπολέμηση της υψηλής πίεσης και υψηλής χοληστερίνης, χάρη στην περιεκτικότητά της σε θρεπτικές ουσίες.

Μάθετε περισσότερα παρακάτω!

Υψηλή πίεση και υψηλή χοληστερίνη: Σπιτική θεραπεία από τζίντζερ και σκόρδο

Αυτή η φυσική θεραπεία από τζίντζερ και σκόρδο είναι μια αρχαία θεραπεία που χρησιμοποιούνταν για τη μείωση της υψηλής πίεσης και των επιπέδων της κακής χοληστερίνης (LDL).

Τα συστατικά αυτά ξεχωρίζουν χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, καθαριστικές και αγγειοδιασταλτικές τους δυνατότητες. Έτσι όταν τα απορροφήσει το σώμα, γίνεται ευκολότερος ο έλεγχος αυτών των παθήσεων.

Η θεραπεία αυτή δεν αποτελεί θαυματουργό φάρμακο ή κάτι αντίστοιχο. Όμως, είναι καταπληκτική βοήθεια για όσους έχουν διαγνωστεί με αυτά τα προβλήματα.

Δείτε το άρθρο: 5 τεχνικές αναπνοής για να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση

Τα οφέλη του τζίντζερ

Υψηλή πίεση και χοληστερίνη: τζίντζερ και σκόρδο

Τα κύρια οφέλη του τζίντζερ τα οποία χρησιμοποιούνται στη μάχη ενάντια στην υψηλή πίεση και υψηλή χοληστερίνη, αποδίδονται σε μία ενεργή ουσία γνωστή ως τζιντζερόλη.

Αυτό είναι το συστατικό που δίνει τη χαρακτηριστική καυτερή γεύση. Επίσης, δρα ως φυσικός αντιφλεγμονώδης παράγοντας, κάτι ιδανικό για την ανακούφιση προβλημάτων στο κυκλοφορικό.

Η αποτοξινωτική του δράση προάγει την εκκαθάριση του αίματος και έτσι μειώνεται η συσσώρευση λιπιδίων στα τοιχώματα των αρτηριών.

Έχει επίσης και μια ελαφρά διουρητική επίδραση που βοηθά στην αποβολή υγρών που κατακρατούνται στους ιστούς του σώματος. Αυτό ρυθμίζει τα ανόργανα άλατα και σας βοηθά να ελέγχετε την υψηλή πίεση. Περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες του τζίντζερ μπορείτε να διαβάσετε στη μελέτη των Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A.

Τα οφέλη του σκόρδου

Υψηλή πίεση και χοληστερίνη: τα οφέλη του σκόρδου

Το σκόρδο θεωρείται μία από τις καλύτερες τροφές για την καρδιαγγειακή υγεία από αρχαιοτάτων χρόνων. Αυτό επειδή έχει υψηλή συγκέντρωση ενός θειούχου συμπλέγματος που ονομάζεται αλισίνη.

Η ουσία αυτή, η οποία περιέχεται και στα κρεμμύδια, έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιπηκτικές και αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Όλα αυτά αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη ρύθμιση της πίεσης και στην πρόληψη της συσσώρευσης χοληστερίνης.

Επιπλέον, η αποτοξινωτική του δύναμη ενισχύει τις διεργασίες φιλτραρίσματος του αίματος. Έτσι μειώνεται η συσσώρευση τοξινών και άλλων επιβλαβών στοιχείων που ταξιδεύουν μέσα στο αίμα.

Πέραν αυτών, το σκόρδο έχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που ενδυναμώνουν την καρδιά και τις αρτηρίες.

Θα σας ενδιαφέρει το άρθρο: 8 συμβουλές για να μετράτε σωστά την πίεσή σας στο σπίτι

Πώς να παρασκευάσετε τη σπιτική θεραπεία από τζίντζερ και σκόρδο;

Υψηλή πίεση και χοληστερίνη: σπιτική θεραπεία

Για να ενισχυθούν οι ιδιότητες του τζίντζερ και του σκόρδου, η θεραπεία αυτή εκμεταλλεύεται τα προσόντα του μηλόξυδου, του λεμονιού και του μελιού.

Όλα μαζί τα συστατικά δημιουργούν μια πανίσχυρη φυσική συνταγή η οποία αποτρέπει έναν ατελείωτο αριθμό ασθενειών όταν καταναλώνεται συχνά.

Επιπρόσθετα, ταυτόχρονα με τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνεται η υγεία των πνευμόνων.

Συστατικά

 • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (5 ml)
 • 1 σκελίδα σκόρδο
 • ½ κούπα χυμό λεμόνι (125 ml)
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμ.)
 • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο (10 γραμ.)

Μέθοδος

 • Χύστε το χυμό λεμονιού σε ένα γυάλινο δοχείο και έπειτα προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου.
 • Ανακατέψτε τα όλα μαζί με μία ξύλινη κουτάλα και έπειτα προσθέστε το μέλι και το μηλόξυδο.
 • Σφραγίστε τη θεραπεία καλά και αφήστε τη για 24 ώρες.
 • Ανακινήστε καλά αρκετές φορές ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους τα συστατικά.
 • Μετά τις 24 ώρες, καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας με άδειο στομάχι και επαναλάβετε πριν από κάθε γεύμα.
 • Αποθηκεύστε το υπόλοιπο μείγμα στο ψυγείο και καταναλώστε καθημερινά.
 • Να θυμάστε ότι η δράση του δεν είναι άμεση, αλλά θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα μέσα σε λίγες ημέρες.

Για να μπορέσετε να επιτύχετε θετικά αποτελέσματα με αυτή τη θεραπεία, θα πρέπει να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να γυμνάζεστε τακτικά.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων είναι ο πλέον δραστικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα προτού εμφανιστούν επιπλοκές.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Absorption, C. (2013). Cholesterol Absorption, Synthesis, Metabolism, and Fate. Marks’ Basic Medical Biochemistry: A Clinical Approach. https://doi.org/10.1038/sj/thj/6200042
 • Liu, Q., Liu, J., Guo, H., Sun, S., Wang, S., Zhang, Y., … Qiao, Y. (2013). [6]-Gingerol: A novel AT1 antagonist for the treatment of cardiovascular disease. Planta Medica. https://doi.org/10.1055/s-0032-1328262
 • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
 • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
 • Gordillo-Paniagua, G., & Valencia-Espinoza, L. C. (1992). HIPERTENSION ARTERIAL. Acta Pediatrica Espanola.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.