Δεν θα ξαναπετάξετε τις χάρτινες αβγοθήκες μετά από αυτό

Εκτός του ότι μπορείτε να φτιάξετε όμορφα διακοσμητικά κουτιά, οι αβγοθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταξινόμηση αντικειμένων ή ακόμη και ως βάση για το laptop σας για να μην υπερθερμανθεί.
Δεν θα ξαναπετάξετε τις χάρτινες αβγοθήκες μετά από αυτό

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να επικεντρωθούμε στις χάρτινες αβγοθήκες ή σε χαρτοκιβώτια, των οποίων το υλικό διευκολύνει τη δημιουργία χρήσιμων και διακοσμητικών προϊόντων.

Η ανακύκλωση έχει μετατραπεί σε μια πολύ σημαντική δραστηριότητα για τα νοικοκυριά καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε την ποσότητα των απορριμμάτων που μολύνουν το περιβάλλον.

Στις μέρες μας, αρκετοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι πολλά αντικείμενα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αρκεί να υπάρχει λίγη δημιουργικότητα.

Πετάτε ακόμη τις χάρτινες αβγοθήκες στα σκουπίδια; Αντ’ αυτού δοκιμάστε να τις επαναχρησιμοποιήσετε με τους παρακάτω τρόπους.

Δώστε προσοχή!

Γλάστρες για φύτευση σπόρων από χάρτινες αβγοθήκες

Γλάστρες από αβγοθήκες

Οι χάρτινες αβγοθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέτριες γλάστρες για σπόρους όταν προσπαθείτε να μεγαλώσετε λουλούδια ή σπορόφυτα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε λίγο λίπασμα και τους σπόρους που θέλετε να καλλιεργήσετε μέσα σε κάθε θήκη.

Θα καταλήξετε με μια ντουζίνα φυτών που θα είναι ταξινομημένα και και με όνομα μόλις βλαστήσουν.

Οργανωτικός πύργος από χάρτινες αβγοθήκες

Πύργος από αβγοθήκες

Αν ενώσετε αρκετές χάρτινες αβγοθήκες μαζί θα μπορέσετε να αποκτήσετε έναν όμορφο οργανωτή για διάφορα αντικείμενα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διακοσμήσει κάθε αβγοθήκη όπως σας αρέσει με χρωματιστές μπογιές, κορδέλες ή με οποιοδήποτε άλλο υλικό προτιμάτε.

Τότε θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε γραφική ύλη, κοσμήματα και άλλα παρόμοια αντικείμενα.

Παλέτα χρωμάτων

Χάρτινες αβγοθήκες - Παλέτα χρωμάτων από αβγοθήκη

Χάρη στο γεγονός ότι οι αβγοθήκες έχουν πολλές θήκες, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια παλέτα χρωμάτων για σκοπούς ανάμειξης.

Προσθέστε λίγο χρώμα σε κάθε θήκη και αναμείξτε το για να αποκτήσετε την παλέτα που επιθυμείτε.

Οργάνωση ειδών ραπτικής από χάρτινες αβγοθήκες

Θήκη με είδη ραπτικής

Τα είδη ραπτικής συνηθίζουν να χάνονται πολύ εύκολα επειδή είναι πολύ μικρά και σπάνια μπορούν να διατηρηθούν σε τάξη.

Για να μην σας συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο, πάρτε μια παλιά αβγοθήκη και χρησιμοποιήστε κάθε θήκη για να ταξινομήσετε τις βελόνες, τα κουμπιά, τις κλωστές και κάθε άλλο αντικείμενο που χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση.

Μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια ιδέα για την αποθήκευση βιδών, καρφιών, πινέζων και άλλων οικιακών αντικειμένων.

Αποθήκευση για μικρές μπάλες

Χάρτινες αβγοθήκες - Θήκη για μικρές μπάλες

Οι μικρές μπάλες όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για το πινγκ πονγκ και το γκολφ, ταιριάζουν εξαιρετικά στις αβγοθήκες έτσι ώστε να μην ξαναφύγουν ή χαθούν.

Με αυτό τον τρόπο θα ξέρετε πού να τις βρείτε όποτε είστε έτοιμοι να παίξετε.

Διακοσμητικές μπάλες

Διακοσμητικά για λάμπες

Αν αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο μπορείτε να δημιουργήσετε διακοσμητικές λάμπες.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδική κόλλα ώστε να μην διαλυθούν εύκολα οι αβγοθήκες.

Τεχνητά λουλούδια

Χάρτινες αβγοθήκες - Χάρτινα λουλούδια

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το σχήμα που έχουν οι θήκες τους για να φτιάξετε όμορφα τεχνητά λουλούδια για μια ξεχωριστή περίσταση ή για να διακοσμήσετε το σπίτι.

Κουτί για δώρο

Χάρτινες αβγοθήκες - Κουτί για δώρο

Αντί να τις πετάτε στα σκουπίδια, προσθέστε λίγο χρώμα στις αβγοθήκες και μετατρέψτε τες σε όμορφα κουτιά για δωράκια.

Διακοσμήστε τες όπως σας αρέσει και τοποθετήστε μέσα σοκολατένια αβγά ή ζαχαρωτά.

Αποθήκευση προϊόντων στο ψυγείο

Χάρτινες αβγοθήκες - Μπουκάλια σε ψυγείο

Για να διατηρείτε ταξινομημένα τα μπουκάλια, όπως αυτά από μουστάρδες, στο ψυγείο, τοποθετήστε μια αβγοθήκη στην πόρτα του ψυγείου και τοποθετήστε τα με τη μύτη τους προς τα κάτω.

Με αυτό το κόλπο όχι μόνο θα διατηρείτε τα πάντα τακτοποιημένα αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να χρησιμοποιείτε μέχρι και την τελευταία τους σταγόνα.

Διακοσμητικός καθρέφτης

Χάρτινες αβγοθήκες - Περίγραμμα καθρέφτη

Χρησιμοποιήστε τις χάρτινες αβγοθήκες για να φτιάξετε μικρά πέταλα και όμορφα λουλούδια για να διακοσμήσετε τις άκρες των καθρεφτών σας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη διακοσμητική μπογιά, έναν καθρέφτη και ένα πιστόλι σιλικόνης. Θα λατρέψετε το αποτέλεσμα!

Στεφάνι για την πόρτα σας

Χάρτινες αβγοθήκες - Χάρτινο στεφάνι

Ένα όμορφο στεφάνι μπορεί να προσφέρει μια πινελιά ζωντάνιας στις εξωτερικές πόρτες ή στον κήπο. Για να φτιάξετε ένα, κόβετε τις θήκες μια προς μια όπως στην εικόνα και τα χρωματίζετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι σιλικόνης για να κολλήσετε και να ενώσετε τις θήκες στο στεφάνι.

Φυλάξτε τα φρέσκα αβγά σε κατάλληλο δοχείο

Χάρτινες αβγοθήκες - Φρέσκα αβγά

Όταν μαζεύετε πολλές αβγοθήκες στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια από αυτές για τη φύλαξη των φρέσκων αβγών.

Οι ντόπιοι αγρότες θα σας ευχαριστούν καθώς δεν θα χρειάζεται να ξοδεύουν τόσα πολλά χρήματα στη συσκευασία των προϊόντων τους.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε: Ξύλινα καφάσια: 20 εκπληκτικές νέες χρήσεις τους στο σπίτι

Βάση για το laptop από χάρτινες αβγοθήκες

Αβγοθήκη ως βάση για φορητό υπολογιστή

Έχετε βάση ψύξης για το laptop σας; Αν και σίγουρα μπορείτε να αγοράσετε μια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια χάρτινη αβγοθήκη για να φτιάξετε μια δικιά σας.

Αυτό εμποδίζει την υπερθέρμανση της επιφάνειας του laptop.

Σας άρεσαν αυτές οι ιδέες; Τώρα που ξέρετε πώς να επαναχρησιμοποιήσετε αυτό το αντικείμενο, μη διστάσετε να το εκμεταλλευτείτε πριν το πετάξετε στα σκουπίδια.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Corral-Verdugo, V. (2003). Situational and personal determinants of waste control practices in northern Mexico: A study of reuse and recycling behaviors. Resources, Conservation and Recycling. https://doi.org/10.1016/S0921-3449(03)00032-6
  • Warunasinghe, W. A. A. I., & Yapa, P. I. (2016). A Survey on Household Solid Waste Management (SWM) with Special Reference to a Peri-urban Area (Kottawa) in Colombo. Procedia Food Science. https://doi.org/10.1016/j.profoo.2016.02.038

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.