Οι άνθρωποι που διαφέρουν κάνουν τη ζωή πιο διασκεδαστική

Μη φοβηθείτε ποτέ να διαφέρετε. Να περιβάλλεστε από διαφορετικούς ανθρώπους που σέβονται και εκτιμούν αυτό που είστε και δεν προσπαθούν να σας αλλάξουν.
Οι άνθρωποι που διαφέρουν κάνουν τη ζωή πιο διασκεδαστική

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαρτίου, 2019

Οι άνθρωποι που διαφέρουν πρωτοπορούν, δημιουργούν καινούργιες προκλήσεις και δίνουν στη ζωή χαρούμενο χρώμα εμπνέοντάς σας με τον τρόπο ύπαρξής τους.

Όπως είπε κάποτε η Coco Chanel, “για να είναι κάποιος αναντικατάστατος, πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός” και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι κάτι δύσκολο. Εκείνοι που τολμούν να εκφράζουν κάποια ασυνήθιστη άποψη σχεδόν πάντα περιγελούνται.

Όμως η ζωή είναι πάντα πιο συναρπαστική αν τολμήσετε να κάνετε το βήμα και εγκαταλείψετε την επιθυμία να είστε ίδιοι με όλους τους άλλους: όλοι με τις ίδιες σωματικές ικανότητες, το ίδιο στυλ και τις ίδιες σκέψεις.

Δεν αξίζει -δεν είναι υγιές και δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους. Η μοναδικότητα είναι μια αρετή την οποία όλοι πρέπει να επιδιώκουν να αποκτήσουν.

Σας προσκαλούμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό.

Άνθρωποι που διαφέρουν – Όταν η διαφορετικότητα σας κάνει να φοβάστε

Όλοι έχουν βαθύτερες ανάγκες καθώς και γνώμες, ενδιαφέροντα, όνειρα και επιθυμίες που δεν τολμούν να μοιραστούν με κανέναν. Ανησυχούν ότι οι άλλοι θα εκπλαγούν ή, ακόμα χειρότερα, ότι θα τους απορρίψουν.

Η εκπαίδευσή σας και το περιβάλλον στο οποίο ζείτε μπορεί συχνά να ενισχύουν αυτό το φόβο, επειδή σπάνια σέβονται εκείνους που “διαφέρουν” ή που δεν ακολουθούν τις καθιερωμένες νόρμες.

  • Ένας ιδιαίτερος τρόπος ντυσίματος, οι πολιτικές ιδέες, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, οι φιλίες ή τα χόμπι σας μπορούν όλα να αποτελέσουν πτυχές που δεν τολμάτε να δείξετε επειδή φοβάστε.

Φοβάστε μήπως σας απορρίψουν.

Αυτό δεν είναι σωστό. Όποιος δεν τολμάει να δείξει στον κόσμο τις ανάγκες και την ταυτότητά του απλώς ζει τη ζωή των άλλων και ποτέ τη δική του, την οποία αισθάνεται μέσα του και λαχταράει.

Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε τις παρακάτω διαστάσεις.

Γυναίκα με λεοπάρδαλη

Το σκληρό “σενάριο της ζωής”

Είτε σας αρέσει είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να προσαρμοστούν στο “σενάριο της ζωής”.

Αυτό σημαίνει ότι, ως κοινωνικές ομάδες και ως άτομα, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην κοινωνία, να είμαστε όπως οι άλλοι. Έτσι καταφέρνουμε να ενταχθούμε και να γίνουμε αποδεκτοί.

Η αποδοχή εξασφαλίζει ισορροπία και συναισθηματικές ανταμοιβές από τους άλλους.

Οι γονείς σας, για παράδειγμα, θα χαρούν αν ακολουθήσετε το επάγγελμα που σας προτείνουν ή αν κάνετε τα πράγματα που είχαν σχεδιάσει.

Οι φίλοι σας θα χαρούν αν πάτε μαζί τους σε κάποιο πάρτι και, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι το στυλ σας, είστε πρόθυμοι να πειραματιστείτε.

  • Τελικά θα προσέξετε ότι αφιερώνετε πολύ χρόνο στην προσπάθεια να προσαρμοστείτε σε αυτό το “σενάριο της ζωής” αγνοώντας πολλές από τις δικές σας επιθυμίες, προτιμήσεις και ανησυχίες, επειδή διαφέρουν πολύ από ό,τι αναμένεται από εσάς.

Αλλά… πού σας οδηγούν όλες αυτές οι συμπεριφορές;

  • Απομακρύνεστε από την ταυτότητά σας.
  • Σταματάτε να ενισχύετε την ιδέα που έχετε εσείς οι ίδιοι για το ποιοι είστε, για να δημιουργήσετε μια ψεύτικη σχεδία που σας απομακρύνει από τον εαυτό σας προκειμένου να επιβιώσετε.
  • Πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας: αν απλώς επιβιώνετε προσαρμοζόμενοι στο σενάριο που οι άλλοι φτιάχνουν για σας, δεν ζείτε -αυτό δεν είναι πραγματική ζωή.

Είναι ένα ψέμα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε προσωπική κρίση και κατάθλιψη.

Γυναίκα κάνει κούνια σε λάστιχο

Οι άνθρωποι που διαφέρουν δεν φορούν μάσκες -είναι ελεύθεροι

Οι άνθρωποι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό φορούν τις δικές τους μάσκες. Μερικές φορές φοράτε μάσκες για να κρύψετε τη θλίψη σας, για να είστε δυνατοί με τα παιδιά σας, για δείξετε τη φιλία σας.

  • Υπάρχουν μάσκες που είναι απαραίτητες, όμως κάποιες από αυτές μπορεί να κρύβουν μια πραγματικά απογοητευτική πραγματικότητα. Πρόκειται για την απογοήτευση του να μην είστε αυτό που πραγματικά θέλετε να είστε -τη δυστυχία του να μην μπορείτε να κάνετε αυτό που επιθυμείτε.
  • Αλλά… γιατί να μην τολμήσετε να διαφέρετε; Απέχοντας πολύ από το να το δείτε αυτό ως κάτι επικίνδυνο, προσπαθήστε να το αποδεχτείτε ως μια ευκαιρία. Δεν έχει σημασία η ηλικία σας ή αυτό που κάνετε κάθε μέρα.
  • Η διαφορετικότητα είναι μια προσωπική επένδυση που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε περισσότερη προσωπική ενέργεια, ζωτικότητα, δημιουργικότητα και φυσικά ευτυχία.

Για να το επιτύχετε αυτό και να κάνετε το βήμα, πρέπει να περιβάλλεστε από ανθρώπους που σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας σε όλη την ουσία του. Αποφεύγετε τους ανθρώπους που σας επικρίνουν, που δεν σας αποδέχονται, που ανασηκώνουν το φρύδι τους κάθε φορά που κάνετε κάποιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό σχόλιο.

Μείνετε μακριά από εκείνους που δεν καταλαβαίνουν την αίσθηση του χιούμορ σας και σας κρίνουν, που σας κάνουν να υψώνετε τείχη καθημερινά, όταν στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεστε είναι να ανοίξετε δρόμους προς τη λάμψη της αυγής και προς έναν ορίζοντα γεμάτο ευκαιρίες… όπου κάθε μέρα περνούν τρένα που γράφουν πάνω τους το όνομά σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.