Έξυπνες χρήσεις για το silica gel που δεν ήξερες!

Όταν κάποιος αναφέρει το silica gel, μπορεί να μην γνωρίζετε σε τι ακριβώς αναφέρονται. Όταν αναφερόμαστε στο silica gel, μιλάμε για αυτά τα φακελάκια κυτταρίνης με τις μικρές, σκληρές μπάλες μέσα.
Έξυπνες χρήσεις για το silica gel που δεν ήξερες!

Έχει γραφτεί από Paula Heidemeyer

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Αυτές είναι μερικές χρήσεις για τα φακελάκια silica gel που έχετε σπίτι σας! Ρίξτε μια ματιά και ξεκινήστε να τις εφαρμόζετε!

Όταν κάποιος αναφέρει το silica gel, μπορεί να μην γνωρίζετε σε τι ακριβώς αναφέρεται. Όταν αναφερόμαστε στο silica gel, μιλάμε για αυτά τα φακελάκια κυτταρίνης με τις μικρές, σκληρές μπάλες μέσα.

Συνήθως τα βρίσκουμε σε κουτιά παπουτσιών ή μέσα σε τσάντες. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η ουσία έχει μεγάλες απορροφητικές ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο αποτελεσματικό προϊόν για τη απορρόφηση υγρασίας από το περιβάλλον.

Είναι μια χημική ουσία που έχει κρυσταλλικό χρώμα, είναι πορώδης και άοσμη. Το silica gel δεν διαλύετε σε νερό ή σε οποιοδήποτε άλλο υγρό.

αμμος

Οι ιδιότητές του είναι εκπληκτικές και γι ‘αυτό, σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας πούμε ποιες χρήσεις μπορούν να έχουν στο σπίτι μας.

Οι χρήσεις του silica gel στο σπίτι

Κατά κανόνα, αυτά τα φακελάκια δεν συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης και πολλές φορές καταλήγουν στα σκουπίδια.

Η συσκευασία αναφέρει μόνο την ονομασία, “silica gel”, και ότι είναι ένα προϊόν που δεν πρέπει να απορροφηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ωστόσο, θέλουμε να σας πούμε κάποιες χρήσεις που μπορούν να έχουν αυτά τα ωραία μικρά φακελάκια.

σιλικαζέλ και εργαλεία

Αποτροπή σκουριάς

Μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής των λεπίδων ξυρίσματος εάν τα αποθηκεύσετε σε ένα συρτάρι με αυτό το απορροφητικό προϊόν μετά από κάθε χρήση. Οποιαδήποτε υγρασία που παραμένει στις λεπίδες θα στεγνώσει και δεν θα τους προκαλέσει σκουριά.

Με τον ίδιο τρόπο, αν θέλετε να κρατήσετε τα εργαλεία σας μακριά από τη σκουριά, βάλτε δύο φακελάκια silica gel στην εργαλειοθήκη σας. Τα εργαλεία σας θα διατηρούνται σε άριστη κατάσταση για περισσότερο χρόνο.

Στεγνώστε το βρεγμένο κινητό σας με το silica gel

Εάν ατυχήσατε και στο smartphone σας έπεσε σε νερό λόγω απροσεξίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φακελάκια για να απορροφήσετε την υγρασία.

Όλοι γνωρίζουμε το σπιτικό γιατροσόφι της τοποθέτησης του κινητού τηλεφώνου σε ρύζι. Ωστόσο, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα εάν έχετε αυτές τις κρυστάλλινες μπαλίτσες.

Κρατήστε οποιοδήποτε χαρτί στεγνό

Μια άλλη χρήση είναι η διατήρηση της ποιότητας των παλιών φωτογραφιών. Εάν φοβάστε ότι οι φωτογραφίες σας θα καταστραφούν με την πάροδο του χρόνου, σας συμβουλεύουμε να τις τοποθετήσετε σε ένα κουτί με δύο φακελάκια silica gel.

Εκτός από την προστασία φωτογραφιών, είναι επίσης μια καλή ιδέα για τη διατήρηση πολύτιμων εγγράφων.

silica gel

Κρατήστε τα ρούχα, τις βαλίτσες και τις τσάντες σας στεγνές

Τα δερμάτινα και τα γούνινα ρούχα είναι ευαίσθητα και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Για την αποφυγή ζημιάς τους, μπορείτε να τοποθετήσετε στις τσέπες τους φακελάκια silica gel.

Επιπλέον, μπορείτε να τα βάλετε μέσα στην τσάντα του γυμναστηρίου σας, καθώς εκτός από την υγρασία, μπορούν επίσης να απορροφήσουν και την κακοσμία.

Τέλος, οι βαλίτσες που παραμένουν κλειστές για αρκετούς μήνες μπορούν να χαλάσουν, να μυρίζουν άσχημα ή να κρατήσουν υγρασία. Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, τοποθετήστε αυτά τα μικρά φακελάκια μέσα για να είστε σίγουροι ότι θα παραμείνουν σαν καινούργια.

Άλλες χρήσεις για τα φακελάκια silica gel

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το silica gel είναι καλό στην αφαίρεση υγρασίας από παρμπρίζ. Με την απλή τοποθέτηση μερικών φακέλων silica gel στο ταμπλό, θα παρατηρήσετε ότι το γυαλί δεν θαμπώνει τόσο εύκολα.

Επιπλέον, διατηρεί τις ιδιότητες των σπόρων. Αν αγαπάτε την κηπουρική και αγοράζετε πολλούς σπόρους, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικές σακούλες στο ίδιο κουτί όπου τους αποθηκεύετε, ώστε να διαρκούν περισσότερο και να μην χαλάσουν.

Και, φυσικά, μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλες σακούλες ζωοτροφών. Εάν ζείτε σε μια περιοχή με υγρασία, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με την ζωοτροφή για να μην μπαγιατέψει, γιατί θα παραμείνει στεγνή. Απλά μην ξεχάσετε όταν βγάλετε έξω τα φακελάκια, προσέξτε να μην σπάσουν.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.