5 τρόποι για να διπλώνετε τα ρούχα για περισσότερο χώρο στη ντουλάπα

Η καλή οργάνωση είναι απαραίτητη για την επίτευξη μιας περιποιημένης ντουλάπας στην οποία θα μπορείτε να βρίσκετε τα διαφορετικά ρούχα που χρειάζεστε χωρίς να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο από ό, τι είναι απαραίτητο.
5 τρόποι για να διπλώνετε τα ρούχα για περισσότερο χώρο στη ντουλάπα

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

5 τρόποι για να διπλώνετε τα ρούχα για περισσότερο χώρο στη ντουλάπα. Για να αξιοποιήσετε τον χώρο της ντουλάπας σας πολύ καλύτερα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διπλώνετε σωστά τα ρούχα.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν συσσωρεύετε ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε. Τότε, τα πάντα αποδιοργανώνονται, καθιστώντας δύσκολη την διατήρηση της τάξης.

Σήμερα, θα προτείνουμε μια λίστα με ιδέες και συμβουλές, ώστε η εργασία αυτή να είναι ευκολότερη για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να διπλώσετε τα ρούχα σας σωστά και να έχετε περισσότερο χώρο στο ντουλάπι σας.

 

Συμβουλές για να οργανώσετε και να κάνετε περισσότερο χώρο στη ντουλάπα σας


1. Αναδιπλώστε τα μπλουζάκια σας 
για περισσότερο χώρο στη ντουλάπα


περισσότερο χώρο στη ντουλάπα

Αντί να διπλώνετε τα μπλουζάκια σας ορθογώνια, μπορείτε να τα αναδιπλώσετε και έτσι θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο στην ντουλάπα σας. Έτσι θα  μπορείτε να χωρέσετε περισσότερα πράγματα.

Θυμηθείτε ότι, γενικά, αυτό το ρούχο δεν τσαλακώνεται.


2. Κρεμάστε κασκόλ ή μαντήλια σε κρεμάστρες

Ακολουθώντας αυτή την τακτική, θα τα βρίσκετε πιο εύκολα και θα καταλαμβάνουν και λιγότερο χώρο. Εξάλλου, τα κασκόλ και τα μαντήλια είναι ωραία και λεπτεπίλεπτα.

Είναι ευκολότερο να τα δείτε όταν κρέμονται, οπότε θα είναι ευκολότερο να τα εντοπίσετε!


3. Όταν αναδιπλώνετε τα κλινοσκεπάσματα, τοποθετήστε όλα τα κομμάτια ενός σετ σε μια μαξιλαροθήκη

Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα αφού θα έτσι είναι πολύ τακτοποιημένα και διπλωμένα.

Με αυτόν τον τρόπο, βεβαιώνεστε ότι όλα είναι μαζί στη θέση τους για κάθε σετ σεντονιών.


4. Χρησιμοποιήστε μικρά κουτιά για να οργανώσετε τα εσώρουχά σας για περισσότερο χώρο στη ντουλάπα

εσώρουχα, περισσότερο χώρο στη ντουλάπα

Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε μικρούς αποθηκευτικούς χώρους. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεχωρίσετε τα σετ και θα αποφύγετε να ξοδεύετε χρόνο κάθε μέρα ψάχνοντας για ένα συγκεκριμένο σουτιέν ή κάποιο εσώρουχο.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από αυτούς για να κρατήσετε κάλτσες ή καλσόν σε ένα από τα αποθηκευτικά διαμερίσματα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διευκολύνετε τη ζωή σας!


5. Επενδύστε σε μια ντουλάπα με ράφια

Μια οργανωμένη ντουλάπα είναι πολύ πιο αποτελεσματική και λειτουργική και μειώνει την καθημερινή  ένταση που προκύπτει κάθε φορά που θα πρέπει να διπλώνετε τα ρούχα.

Εξάλλου, ποιος θα ήθελε να ανοίξει το ντουλάπι του και να βρει ένα αντιαισθητικό σωρό από ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και άλλα βρώμικα πράγματα; Αυτό μπορεί να αυξήσει το άγχος σας και να το κάνει ακόμη πιο δύσκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Επιπλέον, είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας.

Η συντήρηση μιας οργανωμένης ντουλάπας απαιτεί προγραμματισμό και στρατηγική.

Πρέπει να δημιουργήσετε καλές συνήθειες και να διατηρήσετε την τάξη έτσι ώστε η αναδίπλωση των ρούχων σας να είναι μια αποδοτική δουλειά και να έχετε πολύ περισσότερο χώρο στη ντουλάπα σας.


Άλλες ιδέες για να κάνετε περισσότερο χώρο στην ντουλάπα σας

  • Αφαιρέστε τα ρούχα και τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε: Για να διευκολύνετε τη ζωή σας, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από τα παπούτσια, τα αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο αλλά δεν τα χρειάζεστε πλέον. Μια εξαιρετική ιδέα είναι να τα δωρίσετε, ενώ επιπλέον θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο στην ντουλάπα σας.
  • Η προσθήκη ραφιών μπορεί να αυξήσει τον ελεύθερο χώρο για τα αξεσουάρ ή τα παπούτσια σας, και έτσι να διευκολύνει να διατηρηθεί μια τάξη και με αυτό τον τρόπο θα είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο να τα βρείτε.
  • Χρησιμοποιήστε γάντζους και κρεμάστρες: Βοηθά να οργανωθούν τα πράγματα καλύτερα ενώ όταν τα ρούχα κρέμονται, καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από όταν είναι διπλωμένα.
  • Τοποθετήστε τα παπούτσια σε παπουτσοθήκες: επιλέξτε αυτές που μπορούν να κρεμαστούν πίσω από την πόρτα. Διαφορετικά, ίσως να καταλάβουν περισσότερες από τις μισές ντουλάπες σας. Μπορείτε επίσης να τα τοποθετήσετε σε κουτάκια κάτω από το κρεβάτι. Όταν βγάλετε τα παπούτσια από τη μέση, θα εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο, θα είναι διατεταγμένα σε μια σειρά και έτσι θα είναι ευκολότερο να βρεθούν.
  • Τοποθετήστε τις τσάντες και τις βαλίτσες στα επάνω ράφια. Κάντε το ίδιο για τα πορτοφόλια και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας, τα οποία καταλαμβάνουν πολύ χώρο αν τα βάλετε στο πάτωμα της ντουλάπας.
  • Τοποθετήστε μόνο εποχιακά ρούχα στην ντουλάπα: Κρατήστε τα άλλα σε κουτιά και αποθηκεύστε τα σε κλειστό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε την κατάληψη χώρου από ρούχα που δεν θα χρησιμοποιήσετε.

Οργανωθείτε!

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε το χρόνο σας για να έχετε ένα βασικό επίπεδο οργάνωσης. Θα παρατηρήσετε ότι αυτή η προσπάθεια δεν είναι τόσο επίπονη, ενώ η ανταμοιβή είναι τεράστια.

Απλά σκεφτείτε ότι, κάθε φορά που θα θέλετε να ψάξετε για ένα ένδυμα, θα το βρείτε εύκολα και δεν θα ψάχνετε για ώρες ανακατεύοντας ολόκληρη την ντουλάπα σας χωρίς επιτυχία.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι κάποια ενδύματα είναι πιο ευαίσθητα από άλλα ή χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Εάν τσαλακωθούν  ή παραμείνουν όλα μαζί σε ένα σωρό τσαλακωμένα, είναι δύσκολο για αυτά να επανέλθουν στην καλή τους κατάσταση αργότερα. Ξεχειλώνουν,  παραμορφώνονται, παίρνουν μια μυ ρωδιά μούχλας από την υγρασία της ντουλάπας … Όλα αυτά γιατί δεν είναι διπλωμένα σωστά.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, θα φροντίσετε τα ρούχα σας, το πορτοφόλι σας, το χρόνο σας και το χώρο σας.

Έχοντας τα πάντα οργανωμένα και στη θέση τους, θα γίνει η ζωή σ ας ευκολότερη και δεν θα χάνετε χρόνο κάθε φορά που ψάχνετε κάτι στη ντουλάπα σας!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.