Φρούτα για την απομάκρυνση των τοξινών

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα ανακαλύψετε διαφορετικά φρούτα που θα σας βοηθήσουν να αποβάλετε τις τοξίνες με φυσικό τρόπο. Αυτά τα φρούτα είναι ιδιαίτερα νόστιμα, άρα το να αποτοξινώσετε το σώμα σας με αυτά τα φυσικά προϊόντα θα αποτελέσει τελικά ευχαρίστηση.
Φρούτα για την απομάκρυνση των τοξινών
Mario Benedetti Arzuza

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Mario Benedetti Arzuza.

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Φρούτα για την απομάκρυνση των τοξινών. Οι τοξίνες βρίσκονται σε πολλά μέρη· βρίσκονται στις τροφές, στο νερό ή στα φάρμακα που παίρνετε καθημερινά, ή μπορούν απλώς να δημιουργηθούν από την ακτινοβολία και το στρες. Με λίγα λόγια, βρίσκονται παντού.

Για τον λόγο αυτό πρέπει να κάνετε έναν καλό καθαρισμό του σώματός σας ώστε να καταφέρετε να αποβάλλετε τις τοξίνες που συγκεντρώνονται με την πάροδο του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να βελτιώσετε την γενική κατάσταση της υγείας σας. Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε ότι η φύση σας παρέχει τα εργαλεία που σας είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε το σώμα σας απαλλαγμένο από αυτές τις βλαβερές τοξίνες.

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα ανακαλύψετε διαφορετικά φρούτα που θα σας βοηθήσουν να αποβάλετε τις τοξίνες με φυσικό τρόπο. Αυτά τα φρούτα είναι ιδιαίτερα νόστιμα, άρα το να αποτοξινώσετε το σώμα σας με αυτά τα φυσικά προϊόντα θα αποτελέσει τελικά ευχαρίστηση.

Μήλα για την απομάκρυνση των τοξινών

απομάκρυνση των τοξινών  με μηλα

Τα μήλα έχουν την δυνατότητα να τονώσουν τόσο το συκώτι σας, όσο και τα νεφρά σας. Επιπλέον, σας προστατεύουν αποτελεσματικά από καρδιαγγειακές παθήσεις και συμβάλλουν στην ορθή λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος, προλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο διαταραχές όπως την δυσκοιλιότητα και την διάρροια.

Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε όξινα και ουδέτερα πολυμερή βοηθά στην εξυγίανση του σώματός σας, καθώς αυτά αποβάλλουν τις τοξίνες και εξομαλύνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης του αίματος.

Αβοκάντο για την απομάκρυνση των τοξινών

Τα αβοκάντο περιέχουν μεγάλη ποσότητα μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία είναι υγιεινά λιπαρά που μειώνουν την χοληστερίνη. Επίσης, περιέχουν βιταμίνη Ε, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που μπορεί να εξαλείψει τις τοξίνες. Η περιεκτικότητά τους σε κάλιο έχει την ιδιότητα να συμβάλλει στον έλεγχο της κατάθλιψης. Η περιεκτικότητα τους σε φυλλικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της εξάντλησης και της κόπωσης.

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν ιδιότητες που φέρουν πολύ θετικά αποτελέσματα στο σώμα σας. Ένα από τα κυριότερα είναι η συμβολή στην ρύθμιση των λειτουργιών του εντέρου, γεγονός που σας απαλλάσσει από την δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε το στρες και να βελτιώσετε τα συμπτώματα που προκαλούν υπερέκκριση στομαχικών οξέων.

Γκρέιπφρουτ

απομάκρυνση των τοξινών  με γκρειπφρουτ

Εκτός από το ότι είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για την αποτοξίνωση του σώματός σας, τα γκρέιπφρουτ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πολύ πιο υγιές και φρέσκο. Περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, θα κρατήσετε τα κρυολογήματα και τις μολύνσεις μακριά από εσάς. Επίσης, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην λειτουργία του πεπτικού και του ουροποιητικού σας συστήματος.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε φώσφορο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την διαχείριση του στρες και των δηλητηριάσεων που προκαλούνται από την κατανάλωση ορισμένων τροφών και φαρμάκων. Το κιτρικό οξύ που περιέχουν έχει καθαρτική δράση, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο στον καθαρισμό της πεπτικής οδού, μια διαδικασία που εξουδετερώνει πιθανά βακτήρια που βρίσκονται στο παχύ έντερο. Είναι, επίσης, ένα πολύ ισχυρό απολυμαντικό.

Ανανάς

ανανάς

Ο ανανάς περιέχει μεγάλες ποσότητες βρομελίνης, μια ουσία που συμβάλλει ουσιαστικά στην σωστή κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, διευκολύνει την πέψη, γεγονός που βοηθάει στην ορθή απορρόφηση της πρωτεΐνης κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Φράουλες

Είναι πηγή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά, καθώς και σε βιταμίνη C. Οι διαλυτές φυτικές ίνες τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επίσης, έχουν την ιδιότητα βελτίωσης του στρες και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Καρπούζι για την απομάκρυνση των τοξινών

καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα ιδιαίτερα εύγευστο φρούτο, ιδανικό για την αποτοξίνωση του σώματός σας. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό και τα χαμηλά επίπεδα περιεκτικότητας σε σάκχαρα το καθιστούν σημαντικό παράγοντα για την αντιμετώπιση μιας πιθανής αφυδάτωσης κατά την διάρκεια μιας θεραπείας καθαρισμού του σώματος. Επιπλέον, συμβάλλει στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου και μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Παπάγια

Η παπάγια είναι ιδανική για την διατήρηση της σωστής πέψης διότι αυξάνει την παραγωγή παγκρεατικών υγρών. Ένα από τα συστατικά της, η παπαΐνη, χρησιμοποιείται ιδιαίτερα ως καθαρτικό/ χαλαρωτικό.

Ελπίζουμε ότι θα συμπεριλάβετε ορισμένα από τα παραπάνω φρούτα που σας βοηθούν να αποβάλλετε τις τοξίνες στο καθημερινό διαιτολόγιο σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Todo, absolutamente todo lo detox es un timo. 29-06-2018. [Online] Disponible en MalditaCiencia.
  • Klein A.V. & Kiat H. (2014) Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. J Hum Nutr Diet. doi: 10.1111/jhn.12286
  • Seaman, David R. “Toxins, Toxicity, and Endotoxemia: A Historical and Clinical Perspective for Chiropractors.” Journal of chiropractic humanities vol. 23,1 68-76. 3 Sep. 2016, doi:10.1016/j.echu.2016.07.003

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.