Μέγεθος εμφυτεύματος στήθους, ποιο μέγεθος είναι το ιδανικό για μένα;

Αυτές είναι οι συστάσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή του μεγέθους του στήθους, ώστε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό.
Μέγεθος εμφυτεύματος στήθους, ποιο μέγεθος είναι το ιδανικό για μένα;
Leonardo Biolatto

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Leonardo Biolatto.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου, 2022

Εάν έχετε πάρει την απόφαση να κάνετε χειρουργική επέμβαση για να αυξήσετε το μέγεθος του στήθους σας, πρέπει να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι απαραίτητο να απαντήσετε σε βασικά ερωτήματα όπως: ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος σύμφωνα με τις μετρήσεις σας και πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος του εμφυτεύματος στήθους; Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι θα είστε απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Αφού λοιπόν είστε σίγουρη ότι θέλετε να κάνετε αυξητική στήθους, είναι ζωτικής σημασίας να αφεθείτε στα χέρια των καλύτερων πλαστικών χειρουργών για να εγγυηθείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους γιατρούς, ώστε με τη βοήθειά τους, να μπορέσετε να επιλύσετε όλες τις ανησυχίες που έχετε και να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές για τη διαδικασία.

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες κατά την επιλογή του μεγέθους του εμφυτεύματος στήθους;

Η επιλογή του μεγέθους του εμφυτεύματος δεν είναι τόσο απλή. Δεν πηγαίνετε απλά στην κλινική και επιλέγετε όποιο μέγεθος θέλετε. Αν και είναι αλήθεια ότι λαμβάνονται πάντα υπόψη οι προτιμήσεις της ασθενούς σχετικά με την αυξητική στήθους, ο εξειδικευμένος γιατρός είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο. Μόνο εκείνος μπορεί να πει ποιο μέγεθος είναι το ιδανικό.

Πέρα από αυτό, λοιπόν, ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την αναζήτηση του τέλειου μεγέθους;

Διαβάστε αυτό το σημαντικό άρθρο: Μάθετε πώς να ανιχνεύετε τον καρκίνο του μαστού

1. Το σχήμα του στήθους

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ληφθεί υπόψη το σχήμα του φυσικού στήθους. Διότι επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα, όχι μόνο από το ίδιο το μέγεθος, αλλά και από τη συμμετρία. Για παράδειγμα, αν υπάρχει αρκετά αισθητή ασυμμετρία, τότε μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά μεγέθη για να τοποθετήσετε σε κάθε στήθος.

2. Οι μετρήσεις πλάτους και περιγράμματος

A woman measuring breasts.
Μόνο ο γιατρός μπορεί να καθορίσει το ιδανικό μέγεθος για κάθε γυναίκα.

Όταν θέλετε να επιλέξετε το ιδανικό μέγεθος για το στήθος σας, δεν είναι απαραίτητο να μιλήσετε μόνο για το επιθυμητό μέγεθος του εμφυτεύματος, καθώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μετρήσετε τόσο το πλάτος όσο και το περίγραμμα του στήθους και, επιπλέον, την απόσταση μεταξύ των θηλών. Με αυτόν τον τρόπο, ο ειδικός γιατρός θα μπορέσει να κάνει μια εκτίμηση ώστε να γίνει η επέμβαση.

3. Η γνώμη του γιατρού

Ορισμένες κλινικές και πλαστικοί χειρουργοί ειδικεύονται στις αυξητικές μαστοπλαστικές. Η μετάβαση σε αυτούς τους πιστοποιημένους επαγγελματίες συνιστάται, χάρη στην τεράστια εμπειρία τους. Θα δώσουν απόλυτα εξατομικευμένη προσοχή στην περίπτωσή σας για να εγγυηθούν τα αποτελέσματα και την ικανοποίησή σας.

Έτσι, ακόμη και αν φτάσετε με μια ιδέα για το μέγεθος του στήθους που θέλετε, θα πρέπει να ακούσετε τους χειρουργούς και τους άλλους επαγγελματίες. Αυτοί θα ξέρουν πάντα τι θα δείχνει καλύτερο ή χειρότερο.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Εξαλείψτε τη χαλάρωση στα μπράτσα.

Πώς να υπολογίσετε το σωστό μέγεθος του εμφυτεύματος στήθους

Woman choosing new breast size.
Η ιατρική γνώμη πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη, πέρα από τις προσωπικές προτιμήσεις ή επιθυμίες.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν κατά την επιλογή του μεγέθους του ιδανικού εμφυτεύματος στήθους. Είναι απαραίτητο η ασθενής να είναι ξεκάθαρη για το τι θέλει να επιτύχει, αλλά, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να δέχεται τις συμβουλές των γιατρών. Το θέμα δεν είναι μόνο να γίνει αυξητική στήθους, αλλά και να διασφαλιστεί ότι το στήθος θα φαίνεται πραγματικά όμορφο. Τούτου λεχθέντος, για να υπολογίσουμε το σωστό μέγεθος, πρέπει να καθοδηγούμαστε από τα ακόλουθα σημεία:

  • Επιλέξτε ανάμεσα σε ανατομικές ή στρογγυλές προθέσεις. Όταν η ασθενής έχει πολύ μικρό στήθος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ανατομικό εμφύτευμα, επειδή το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό. Εάν όμως έχετε μεγάλα στήθη, ειδικά στο κάτω μέρος, αυτός ο τύπος εμφυτεύματος στήθους δεν είναι κατάλληλος για εσάς.
  • Πάρτε τις μετρήσεις του πλάτους του μαστού. Μιλάμε και πάλι για μετρήσεις, αλλά αυτή είναι πραγματικά μια από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για να μπορέσετε να επιλέξετε το τέλειο μέγεθος εμφυτεύματος στήθους. Για παράδειγμα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το μέγεθος του προσθετικού δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το πλάτος του μαστού παρά μόνο κατά ένα εκατοστό.
  • Παρατηρήστε την προβολή της πρόθεσης. Αυτή είναι ισοδύναμη με το κύπελλο του σουτιέν. Όταν υπάρχει μεγαλύτερη προεξοχή, τότε το μέγεθος του μαστού θα είναι μεγαλύτερο. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να ανεβείτε περισσότερο από δύο cup, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι αφύσικο.
  • Επιλέξτε το μέγεθος με τη βοήθεια ενός προσομοιωτή. Ο προσομοιωτής είναι ένα ψηφιακό εργαλείο που θα σας φέρει πιο κοντά στο τελικό αποτέλεσμα πριν υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση. Σκοπός του είναι να δείξει πόσο καλά θα δείχνει το στήθος με το επιλεγμένο μέγεθος, ανάλογα με όλους τους παράγοντες που αναφέραμε.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι των εμφυτευμάτων;

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα μεγέθη των εμφυτευμάτων στήθους δεν είναι τα ίδια με τα μεγέθη σουτιέν. Διότι, αν και μπορεί να έχετε συνηθίσει τα μεγέθη σουτιέν (καθώς γνωρίζετε ότι έχουν ένα γράμμα ανάλογα με το cup τους), τα εμφυτεύματα στήθους είναι εντελώς διαφορετικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μετρήσεις είναι σε κυβικά εκατοστά.

Τα μεγέθη που εξετάζονται σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κυμαίνονται από 80 έως 800 κυβικά εκατοστά. Αυτό δίνει στους ασθενείς το πλεονέκτημα ότι μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη αυτό που θέλουν να πετύχουν, αλλά και αυτό που συνιστά το σώμα και οι διαστάσεις τους για να έχουν το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν επιλέξετε ένα εμφύτευμα περίπου 130 ή 150 κυβικά εκατοστά, θα μιλάμε για αύξηση κατά ένα cup. Αν όμως επιλέξετε ένα μέγεθος γύρω στα 350 cc, θα πρόκειται για αύξηση κατά δύο cup ή και περισσότερο.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, αφού έχετε χειρουργηθεί, ο αριθμός του σουτιέν είναι συνήθως ο ίδιος, διότι αυτός μας λέει τη μέτρηση του περιγράμματος του σώματος. Αυτό όμως που θα διαφέρει είναι το γράμμα, αφού αυτός ο δείκτης είναι εκείνος που αναφέρεται στον όγκο του στήθους και στο μέγεθος του κυπέλλου.

Για να υπολογίσετε το μέγεθος του εμφυτεύματος στήθους χρειάζεστε τη γνώμη ενός ειδικού

Συνοψίζοντας, να θυμάστε ότι δεν μπορείτε ποτέ να γνωρίζετε το ιδανικό σας μέγεθος μέχρι να κάνει ο γιατρός τις σχετικές εξετάσεις. Όπως είδαμε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, αν θέλετε να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, καθώς και να αλλάξετε το μέγεθος του στήθους σας.

Για το λόγο αυτό, όταν αφήνεστε στα χέρια ενός ειδικού, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Έτσι, για να διαλύσετε τις αμφιβολίες σας, αφήστε τους επαγγελματίες να σας καθοδηγήσουν, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχετε αυτό το όνειρο που λαχταράτε τόσο καιρό.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.