Πείτε αντίο στα σκληρά και ταλαιπωρημένα πόδια

Αν και τα αποτελέσματα της θεραπείας αυτής δεν θα είναι ορατά με την πρώτη, μέσα σε λίγες μόνο μέρες θα παρατηρήσετε ότι οι κάλοι σας εξαφανίζονται και ότι η σκληρή επιδερμίδα των ποδιών σας μαλακώνει. Μπορείτε να συμπληρώσετε τη θεραπεία χρησιμοποιώντας συγχρόνως ελαφρόπετρα.
Πείτε αντίο στα σκληρά και ταλαιπωρημένα πόδια
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου, 2022

Τα σκληρά και ταλαιπωρημένα πόδια από την ύπαρξη κάλων και σκληρύνσεων είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα που προκαλείται από την πίεση που ασκείται από τη χρήση παπουτσιών ή από τη συνεχόμενη τριβή στο δέρμα.

Ανήκει στα λεγόμενα αισθητικά προβλήματα και μπορεί να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστο. Γενικά, πάντως, δεν θα λέγαμε ότι επηρεάζει την υγεία σας συνολικά.

Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως στην επιφάνεια του πέλματος ή στις άκρες των μεγάλων δαχτύλων του ποδιού σας. Ωστόσο, ορισμένες φορές συνοδεύεται από σκασίματα του δέρματος που πονούν, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα μόλυνσης.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές φυσικές θεραπείες που βοηθούν τη σκληρή επιδερμίδα του ποδιού να μαλακώσει μειώνοντας σημαντικά το πρόβλημα.

Στο σημερινό άρθρο, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία. Μπορείτε να την εκτελέσετε με τη χρήση δύο και μόνο συστατικών που συνήθως έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Ανακαλύψτε περισσότερα στη συνέχεια για τα ταλαιπωρημένα πόδια!

Φυσική θεραπεία για τους κάλους των ποδιών

Ο φυσικός αυτός τρόπος αφαίρεσης των κάλων των ποδιών προέρχεται από το συνδυασμό κρεμμυδιού με λευκό ξύδι.

Και τα δύο αυτά συστατικά είναι ευρέως γνωστά για τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές τους ιδιότητες που βοηθούν στην απαλότητα και στην αποκατάσταση της υγείας του ταλαιπωρημένου δέρματος των ποδιών.

Η δραστική θειούχος ένωση, η αλλισίνη, προσφέρει θρέψη στο δέρμα και διευκολύνει την απομάκρυνση των αναπτυγμένων νεκρών κυττάρων.

Και τα δύο αυτά συστατικά λειτουργούν επίσης ως ασπίδα προστασίας ενάντια στους μύκητες και τα βακτήρια, παρεμποδίζοντας την εμφάνιση μολύνσεων ή άλλων συναφών προβλημάτων στα σκληρά πόδια.

Τα οφέλη του κρεμμυδιού για τα ταλαιπωρημένα πόδια

σκληρά και ταλαιπωρημένα πόδια-κρεμμυδια
Το κρεμμύδι είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, νερό και αντιφλεγμονώδη συστατικά στοιχεία που βοηθούν στο μαλάκωμα της σκληρής επιδερμίδας των ποδιών.

Αν και το ξεχωριστό και ιδιαίτερο άρωμά του μας αποθαρρύνει από την ιδέα να το χρησιμοποιήσουμε στην περιοχή των ποδιών, οι αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες αρκούν από μόνες τους για να μας πείσουν.

Οι ιδιότητες αυτές προστατεύουν τα προσβεβλημένα μέρη του δέρματος και την ίδια ώρα που οι κάλοι μειώνονται, αναχαιτίζεται και η ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν μολύνσεις.

Μάθετε γιατί να κοιμόσαστε με κρεμμύδια στα πέλματα των ποδιών σας

Χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο, το κρεμμύδι μπορεί να έχει και πρόσθετα οφέλη στο σύνολο της υγείας του δέρματός σας.

Τα οφέλη από το λευκό ξύδι για τα ταλαιπωρημένα πόδια

σκληρά και ταλαιπωρημένα πόδια-ξυδι
Το λευκό ξύδι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες δε, το έχουν καταστήσει δημοφιλή σύμμαχο στην καθαριότητα και την απολύμανση του σπιτιού.

Η περιεκτικότητά του σε οργανικό οξύ εξαλείφει τα μικρόβια απολυμαίνοντας κάθε είδους οικιακή επιφάνεια.

Επιπρόσθετα, μάθετε ότι το λευκό ξύδι αποτελεί καλό σύμμαχο και στην αντιμετώπιση και θεραπεία διαφόρων προβλημάτων του δέρματος.

Οι ενυδατικές του ιδιότητες βοηθούν στην εξάλειψη των κάλων και το ξύδι επίσης βοηθά στη ρύθμιση των φυσιολογικών τιμών του pH αναστέλλοντας έτσι τα σκασίματα της επιδερμίδας ή τις δερματικές πτυχώσεις (ζάρες) μιας μυκητιακής λοίμωξης.

Πώς φτιάχνουμε τη σπιτική θεραπεία για τα ταλαιπωρημένα πόδια;

σκληρά και ταλαιπωρημένα πόδια-κρεμμυδια

Η απλή αυτή φυσική θεραπεία είναι ιδανική λύση τόσο για την αντιμετώπιση των σκληρών σημείων του δέρματος αλλά και για τους σχηματισμένους κάλους των ποδιών.

Οι ιδιότητές της θα προστατέψουν το δέρμα σας από τη μόλυνση και θα διευκολύνουν την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Υλικά

 • 1 κρεμμύδι
 • 1/2 φλυτζάνι λευκό ξύδι

Σκεύη

 • Ένα γυάλινο βάζο με καπάκι
 • Διαφανής μεμβράνη τροφίμων
 • Βαμβάκι

Εκτέλεση

 • Πλένετε καλά το κρεμμύδι και το κόβετε σε κομμάτια τόσο μεγάλα ώστε να χωρούν στο βάζο σας. Στη συνέχεια, προσθέστε το λευκό ξύδι και κλείστε το καπάκι.
 • Διατηρήστε το σε δροσερό και σκιερό μέρος για να ενοποιηθεί και να συμπυκνωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 • Την επόμενη μέρα, ξεκινήστε την εφαρμογή.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 • Βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο διάλυμα και τρίψτε το επάνω σε οποιαδήποτε σκληρή περιοχή των ποδιών σας.
 • Καλύψτε την περιοχή με τη μεμβράνη τροφίμων και περιμένετε για τέσσερις με έξι ώρες. Σας συμβουλεύουμε να το δοκιμάσετε βράδυ έτσι ώστε να ενεργεί την ώρα που εσείς ξεκουράζεστε.
 • Επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή έως ότου οι σκληρές περιοχές του δέρματος εξαφανιστούν.
 • Μπορείτε να συμπληρώσετε τη θεραπεία με την καθημερινή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και προϊόντων απολέπισης.
 • Επιπλέον, μπορείτε να τρίψετε τις σκληρές περιοχές του δέρματος με μία ελαφρόπετρα για να επιταχύνετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ξηρού ή νεκρού δέρματος.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τη θεραπεία αυτή; Εάν παρατηρείτε ότι τα πόδια σας παρουσιάζουν δύσκολες σκληρές περιοχές, ετοιμάστε την απλή αυτή θεραπεία και εφαρμόστε την ακολουθώντας τις συγκεκριμένες οδηγίες.

Αν και τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι άμεσα ορατά, σε λίγες μόνο μέρες θα νιώσετε το δέρμα σας να μαλακώνει και να γίνεται πιο απαλό.

Θυμηθείτε μόνο ότι η θεραπεία αυτή δεν συνιστάται στην περίπτωση που το δέρμα σας είναι ήδη σκασμένο, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καλύτερο είναι να απευθυνθείτε στο γιατρό σας για να την κατάλληλη θεραπεία.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.