3 σπιτικά απολεπιστικά για ν' απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα

Παρασκευάζοντας αυτά τα σπιτικά απολεπιστικά, θα πρέπει να έχετε κατά νου τον τύπο του δέρματός σας. Αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε κάτι πιο απαλό.
3 σπιτικά απολεπιστικά για ν' απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα
Karla Henríquez

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Karla Henríquez.

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Μπορείτε ν’ απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα, όμως δεν είναι επικίνδυνα. Εμφανίζονται όταν συσσωρεύεται λίπος στις κοιλότητες και σιγά-σιγά σκληραίνει. Το τμήμα που εκτίθεται στον αέρα οξειδώνεται και αποκτά μαύρο χρώμα. Αυτό είναι συνήθως κάτι άσχημο. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά σπιτικά απολεπιστικά που θα σας βοηθήσουν ν’ απαλλαγείτε από αυτά.

Μάθετε περισσότερα στο σημερινό μας άρθρο!

 

Θα σας ενδιαφέρει και αυτό: Ακμή και μαύρα στίγματα: το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει

 

Ποιοι υποφέρουν από μαύρα στίγματα και γιατί;

απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα

Όλοι, σε κάποιο σημείο της ζωής τους, έχουν υποφέρει ή θα υποφέρουν από μαύρα στίγματα. Οπότε, δε χρειάζεται ν’ ανησυχείτε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους.

Το πρόβλημα είναι πως πολλοί άνθρωποι έχουν μεγάλους πόρους. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ λιπαρό δέρμα. Αυτό αυξάνει τα προβλήματα με τα μαύρα στίγματα.

Όσο μεγαλώνετε, το δέρμα σας γίνεται πιο ευάλωτο σε κάποιες ασθένειες. Επίσης, αν δεν έχετε μια αυστηρή ρουτίνα καθαριότητας, θα αποκτήσετε μαύρα στίγματα τα οποία θα χειροτερεύσουν την κατάσταση.

Οι ορμόνες σας, σας κάνουν κόλπα και διεγείρουν τα κύτταρά σας. Εκεί είναι η στιγμή που μπορείτε να επηρεαστείτε.

Σπιτικά απολεπιστικά για ν’ απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

Σήμερα, θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τρία εκπληκτικά, σπιτικά απολεπιστικά. Θα βρείτε σίγουρα όλα τα συστατικά σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Βαθιά απολέπιση στο σπίτι

Αν δεν έχετε καθαρίσει ποτέ το δέρμα σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια απολέπιση. Αυτή είναι μια από τις βαθύτερες θεραπείες. Βοηθάει πολύ ν’ απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα.

Ωστόσο, δε χρειάζεται να την κάνετε πάνω από μια φορά την εβδομάδα, καθώς μπορεί να βλάψει το δέρμα σας.

Συστατικά

 • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
 • 1 λεμόνι, χυμό

Οδηγίες

 • Αναμε
 • ίξτε τα δύο συστατικά έως ότου πάρετε μια λεία πάστα.
 • Πλύντε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και εφαρμόστε την κρέμα με κυκλικές κινήσεις.
 • Κινείτε τα δάκτυλά σας προς όλες τις κατευθύνσεις και στις περισσότερο επηρεασμένες περιοχές.

Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε τις παρακάτω συμβουλές.

 • Μην ασκείτε μεγάλη πίεση στο πρόσωπό σας.
 • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγειρική σόδα με ζάχαρη. Όμως, αυτό θα κάνει πιο παχιά την κρέμα και μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη θεραπεία αν το απολεπιστικό δεν είναι όσο πιο λείο γίνεται.
 • Θα πρέπει ν’ απολεπίσετε κάθε τμήμα του προσώπου σας για 4 λεπτά. Έτσι θα απαλλαγείτε από τις ακαθαρσίες στο δέρμα σας και από τα νεκρά κύτταρα.

 

Δείτε επίσης: 4 μάσκες ζελατίνης για απολέπιση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας

 

Χαρτοπετσέτες και ασπράδια αβγών για ν’ απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα

απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα

Γι’ αυτή τη θεραπεία, θα χρειαστείτε χαρτοπετσέτες ή πανάκια για το πρόσωπο και ένα αβγό. Όμως, θα χρειαστείτε μόνο το ασπράδι.

 • Πρώτα, πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Το ζεστό νερό βοηθά ν’ ανοίξουν οι πόροι. Έτσι, αυξάνεται η εξαγωγή των μαύρων στιγμάτων. Είναι σημαντικό να είναι εντελώς απαλλαγμένο από λάδι το πρόσωπό σας ώστε να μπορέσει να “κολλήσει” το ασπράδι στα μαύρα στίγματα.
 • Εφαρμόστε το ασπράδι στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε επίσης να επικεντρωθείτε μόνο στις περιοχές στις οποίες θέλετε ν’ απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα.
 • Έπειτα, βάλτε τη χαρτοπετσέτα στο πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, βάλτε ακόμη μια στρώση από ασπράδι στην χαρτοπετσέτα. Θα πρέπει να το απορροφήσει.
 • Περιμένετε έως ότου στεγνώσει. Αφαιρέστε το πανάκι για το πρόσωπο ή την χαρτοπετσέτα από το πρόσωπό σας.
 • Σχεδόν μαγικά, θα δείτε πολλά μαύρα στίγματα κολλημένα στην ξερή μάσκα.

Ντομάτα και γιαούρτι για τα μαύρα στίγματα

απαλλαγείτε από μαύρα στίγματα

Επιλέγουμε ντομάτες επειδή έχουν αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορείτε να τις επεξεργαστείτε στο μπλέντερ, να τις κόψετε ή να τις κάνετε χυμό.

Το γιαούρτι θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και την αφαίρεση του λαδιού από το πρόσωπό σας.

 • Αναμείξτε τα δύο υλικά. Έπειτα, τρίψτε τα στο πρόσωπό σας.
 • Κάντε μασάζ στον εαυτό σας για λίγα λεπτά. Αυτό αποσκοπεί σε δύο πράγματα: Από τη μία, θα απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα. Από την άλλη, τα θρεπτικά συστατικά εισχωρούν στο δέρμα σας.

Προσπαθήστε να κάνετε μασάζ για 30 λεπτά στο πρόσωπό σας με αυτά τα συστατικά.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Maria Josiene Farias Cruz, Discente do Curso de Farmácia, (FAMETRO)., Suzana Barbosa Bezerra, Docente do Curso de Farmácia, & (FAMETRO). (2017). Obtenção do óleo essencial de Ocimum gratissimum L para desenvolvimento de cosmético de limpeza facial. Revista Diálogos Acadêmicos.
 • Priscila, D., & Mejia, M. (2010). Peelings químicos no rejuvenescimento facial. Pós-Graduação Em Fisioterapia Dermato-Funcional – Faculdade Cambury Resumo. https://doi.org/10.1385/159259185X

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.