Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους;

Το φεγγάρι δεν έχει μόνο μία σημασία όταν μιλάμε για την επίδραση τους ανθρώπους. Ανακαλύψτε περισσότερα καθώς συνεχίζετε την ανάγνωση.
Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους;

Τελευταία ενημέρωση: 29 Ιούνιος, 2020

Το φεγγάρι είναι ο φυσικός δορυφόρος της Γης. Μας δίνει μία απίστευτη θέα και υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες γύρω από αυτό. Και για αυτό τον λόγο θα θέλετε να μάθετε: πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους, πώς τους εμπνέει και πώς κάνει τη φαντασία τους να οργιάζει;

Λέγεται ότι το φεγγάρι επηρεάζει την παλίρροια, αλλά όμως έχει και μία συγκεκριμένη επιρροή στην συμπεριφορά σας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η διάθεση και οι αποφάσεις μας μπορούν να αλλάξουν με τον ίδιο τρόπο που αλλάζουν οι φάσεις του φεγγαριού. O Δρ. Thomas Wehr έχει διεξαγάγει μια ενδιαφέρουσα κλινική μελέτη σχετικά με το πώς επηρεάζει το φεγγάρι τη διάθεση των ανθρώπων.

Πιστεύεται επίσης ότι το φεγγάρι επηρεάζει τον ύπνο μας, ειδικά όταν υπάρχει πανσέληνος. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, οι άνθρωποι χρειάζονται συνήθως περισσότερη ώρα για να αποκοιμηθούν ή δεν κοιμούνται καλά.

Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους – Οι δημοφιλέστερες πεποιθήσεις

Για χιλιάδες χρόνια, υπήρχε η πεποίθηση ότι το φεγγάρι έχει μία συγκεκριμένη επιρροή στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Θεωρείται ότι η ενέργειά του είναι τόσο ισχυρή ώστε είναι ικανή ν’ αλλάξει τη ζωής μας.

Επίσης, από αρχαιοτάτων χρόνων, υπάρχει η πεποίθηση πως το φεγγάρι επηρεάζει τα κύματα, τις σοδειές, τα ζώα και τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ακόμη μία σίγουρη απόδειξη η οποία να υποστηρίζει τις πεποιθήσεις που υπάρχουν. Ωστόσο, αυτό δεν σταμάτησε τους ανθρώπους από το να συνεχίσουν να μοιράζονται τις απόψεις τους και από το δρουν σύμφωνα με τις φάσεις του.

Οι φάσεις του φεγγαριού και οι επιδράσεις τους

Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους - Νέο φεγγάρι

Νέο φεγγάρι

Αυτή η φάση διαρκεί περίπου τρεις μέρες. Λέγεται ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη φάση για την αποτοξίνωση του σώματος.

Αυτή η φάση θεωρείται ως η ώρα για να ξεκινήσετε νέα πράγματα. Εξαιτίας αυτού, είναι ιδανική να ξεκινήσετε νέες ρουτίνες, ν’ αλλάξετε τις συνήθειες που δεν σας αρέσουν ή δεν σας ωφελούν. Είναι επίσης η ιδανική στιγμή για ηρεμία και ενδοσκόπηση.

Πρώτο τέταρτο

Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους - Πρώτο τέταρτο

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, ο δορυφόρος είναι ορατός κατά το ήμισυ. Λέγεται πως αυτή η φάση είναι η βάση της ευημερίας, της υγείας και της ζωτικότητας. Αν θέλετε να ξεκινήσετε κάποιο νέο σχέδιο, μία επιχείρηση ή ακόμη και το ν’ αρχίσετε να γυμνάζεστε, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή.

Πιστεύεται ότι το πρώτο τέταρτο του φεγγαριού δίνει θετική ενέργεια στους ανθρώπους και πως επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο τις πράξεις μας. Επίσης μπορεί ν’ ακούσετε συχνά, ότι κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι καλό να κόψετε τα μαλλιά σας, καθώς θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα, πιο δυνατά και θα είναι πιο λαμπερά.

Πανσέληνος

Αυτή είναι η φάση κατά την οποία το φεγγάρι είναι εντελώς στρογγυλό και ακτινοβολεί με ηλιακό φως. Αυτό προκαλεί αλλαγές στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Σ’ αυτές μπορεί να περιλαμβάνονται μικρές έως και πολύ μεγάλες αλλαγές στη διάθεση.

Η πανσέληνος συνδέεται με την ευφορία και την υπερβολή, αλλά και με την πληρότητα και την επίτευξη. Λέγεται, σ’ αυτή τη φάση, ότι όλοι “σεληνιαζόμαστε” επειδή η ενέργεια του φεγγαριού είναι μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως.

Εξαφανισμένο φεγγάρι

Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους - Εξαφανισμένο φεγγάρι

Το εξαφανισμένο φεγγάρι αντιπροσωπεύει τον “θάνατο” του αστρικού σώματος. Είναι η τελευταία φάση προτού ξεκινήσει από την αρχή ο κύκλος. Υπάρχει η πεποίθηση, ότι αυτή είναι η στιγμή για να πάρουμε αποφάσεις και να ωριμάσουμε. Επίσης, υπάρχει θεωρείται πως τα προβλήματα και οι αρνητικές πνευματικές καταστάσεις θα μειωθούν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης του φεγγαριού.

4 από τους πιο κοινούς μύθους σχετικά με την επιρροή του

1. Διευκολύνει τη γονιμότητα

Λέγεται πως κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, είναι πιθανότερο να μείνετε έγκυος. Ειδικά αν κοιμηθείτε υπό το φως της πανσελήνου. Επίσης, υπάρχει η πεποίθηση ότι το φεγγάρι, γενικά, διευκολύνει την γονιμότητα των γυναικών.

2. Αυξημένο πάθος κατά τη διάρκεια της πανσελήνου

Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους - Ζευγάρι υπό το φως του φεγγαριού

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό πως αυξάνει το πάθος και τη σεξουαλικότητά στους συντρόφους. Επίσης, αυτός ο φυσικός δορυφόρος ήταν πάντα ένα ρομαντικό στοιχείο για τους ανθρώπους.

Επισκεφθείτε και αυτό το άρθρο: Πώς πρέπει να αντιδρούμε στην απιστία;

3. Γάμος κατά τη διάρκεια του πρώτου τετάρτου

Υπάρχει η πεποίθηση, ότι ο γάμος κατά τη διάρκεια του πρώτου τετάρτου κάνει καλό στη σχέση. Με άλλα λόγια, θα κάνει τον γάμο να ευημερήσει και να διαρκέσει. Αυτό επειδή πιστεύεται ότι όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της φάσης της “ανάπτυξης” έχουν θετική επιρροή στους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας.

4. Ματωμένο φεγγάρι

Πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους - Ματωμένο φεγγάρι

Όταν το φεγγάρι είναι κόκκινο, θεωρείται πως είναι γεμάτο “αίμα”. Όπως λέει ο μύθος, σε αυτή την κατάσταση, η ενέργεια που εκπέμπει είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους καθώς εξωτερικεύει τον φθόνο και το μίσος που έχετε.

Τώρα που γνωρίζετε πώς επηρεάζει το φεγγάρι τους ανθρώπους αναγνωρίζετε κάποια από τις παραπάνω πεποιθήσεις στη ζωή σας;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
6 συμπτώματα της μηνιγγίτιδας που οι γονείς δεν πρέπει να παραβλέπουν
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
6 συμπτώματα της μηνιγγίτιδας που οι γονείς δεν πρέπει να παραβλέπουν

Ποια είναι τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας; Η μηνιγγίτιδα είναι η φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.