Πώς να καταλάβετε αν χρειάζεστε αποτοξίνωση

Το σώμα είναι καλά σχεδιασμένο και τείνει να αυτοθεραπεύεται με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που υπερφορτώνεται λόγω κακής διατροφής, κακών συνηθειών, μολύνσεων και αρνητικών συναισθημάτων. Οι παράγοντες αυτοί γίνονται όλο και πιο συνηθισμένοι και δυσκολεύουν το σώμα να λειτουργήσει με ισορροπημένο τρόπο.
Πώς να καταλάβετε αν χρειάζεστε αποτοξίνωση

Τελευταία ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου, 2019

Εσείς, χρειάζεστε αποτοξίνωση;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τα πιο συνηθισμένα σημάδια που δίνει το σώμα μας για να καταλάβουμε αν είμαστε υπερφορτωμένοι με τοξίνες. Δείτε αν χρειάζεστε αποτοξίνωση, προκειμένου να αποφύγετε πιο σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.

Πέψη

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν, χωρίς αυτό να φαίνεται να έχει αρνητική επίδραση στην υγεία τους. Ωστόσο, συνήθως όταν φτάνουν σε μια ορισμένη ηλικία, αφού έχουν ξεπεράσει το όριό τους, το σώμα αντιδρά με προβλήματα όπως τυμπανισμό, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα ή διάρροια.

Αν δίνουμε προσοχή στην πέψη μας, μπορεί να μας δώσει σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά. Δεν πρέπει να τα αγνοούμε συνεχίζοντας να τρώμε με τρόπο καταστροφικό για την υγεία μας.

Όταν αισθανόμαστε ότι η πέψη μας είναι λίγο πιο αδύναμη από ό,τι κανονικά, θα πρέπει να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, καταναλώνοντας λιγότερο βαριές τροφές και μικρότερες μερίδες. Να θυμάστε επίσης να μασάτε καλά κάθε μπουκιά.

 

Δείτε και αυτό: Οι 5 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τα οξέα του στομάχου

 

Η ψυχική σας διάθεση

Όταν περνάμε μερικές μέρες ή ένα σύντομο χρονικό διάστημα με πολύ αρνητική ψυχική διάθεση, συνήθως δεν σκεφτόμαστε ότι αυτό έχει κάποια σχέση με το γεγονός ότι το σώμα μας είναι υπερφορτωμένο με τοξίνες. Ωστόσο, σε πολλά από τα άρθρα μας έχουμε ήδη εξηγήσει ότι τα επαναλαμβανόμενα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν το συκώτι και άλλα όργανα, κάνοντας το έργο της αποτοξίνωσής τους ακόμα πιο δύσκολο.

Αν έχετε προσέξει ότι κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, ένας φίλος ή ακόμα και εσείς οι ίδιοι είστε ιδιαίτερα ευερέθιστοι, έχετε κακή διάθεση, είστε λυπημένοι ή αποθαρρυμένοι, θα πρέπει να δοκιμάσετε να κάνετε μια αποτοξίνωση.

Οπωσδήποτε ο καθαρισμός από τις τοξίνες θα σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε τη συνολική σας υγεία. Θα έχετε πολύ καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη επιθυμία να κάνετε πράγματα.

χρειάζεστε αποτοξίνωση;

Η όψη του προσώπου σας

Λένε ότι το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Μπορούμε να κρύψουμε τα συναισθήματά μας πίσω από μια χαμογελαστή μάσκα, όμως είναι πολύ πιο δύσκολο να κρύψουμε τους μαύρους κύκλους, τα πρησμένα βλέφαρα, τις ατέλειες του δέρματος ή ακόμα και τις ρυτίδες που είναι πιο ορατές από ό,τι συνήθως. Αυτά είναι σίγουρα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε αποτοξίνωση άμεσα.

Μια δίαιτα αποτοξίνωσης δεν θα αλλάξει το πρόσωπό σας, όμως θα σας βοηθήσει να έχετε ένα πρόσωπο με νεανικότερη εμφάνιση -με καθαρότερο και σφριγηλότερο δέρμα και φωτεινότερη και υγιέστερη όψη.

χρειάζεστε αποτοξίνωση;

Κίτρινο χρώμα

Είναι σημαντικό να προσέξετε αν δείτε στον καθρέφτη ότι το πρόσωπό σας μοιάζει πιο κίτρινο από ό,τι κανονικά. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το συκώτι σας χρειάζεται λίγη βοήθεια για να καθαρίσει το αίμα.

Αυτό το κίτρινο χρώμα είναι επίσης, μερικές φορές, ορατό στο σκληρό χιτώνα ή στο ασπράδι του ματιού.

Αλλεργίες

Είναι πολύ συνηθισμένο οι άνθρωποι να υποφέρουν από αλλεργίες σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κατά τις αλλαγές των εποχών. Η συμβατική ιατρική διαθέτει θεραπείες που βασίζονται στα αντιισταμινικά ή σε άλλα φάρμακα. Όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι αλλεργίες είναι επίσης ένα σημάδι υπερβολικής παρουσίας τοξινών στο σώμα.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένες περίοδοι είναι οι καλύτερες για την πραγματοποίηση μιας αποτοξίνωσης του σώματος, αφού θα είναι πολύ αποτελεσματικότερες.

 

Έχετε αλλεργίες; Τροφικές αλλεργίες και υποκατάστατα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

 

Το δέρμα

Με τον ίδιο τρόπο που το πρόσωπό μας παρουσιάζει ατέλειες, αν ξαφνικά εμφανιστούν δερματικά προβλήματα σε κάποιο άλλο μέρος του σώματός σας, είναι πιθανό ότι ο οργανισμός σας προσπαθεί να αποβάλει την υπερβολική ποσότητα τοξινών μέσω των πόρων του δέρματος. Παρά τη δυσφορία και τα αισθητικά προβλήματα, πρόκειται για ένα σημάδι ότι το σώμα σας λειτουργεί ικανοποιητικά. Σαφώς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά τα προσωρινά δερματικά προβλήματα με μια καλή αποτοξίνωση.

χρειάζεστε αποτοξίνωση;

Αν χρειάζεστε αποτοξίνωση, ποια είναι η ιδανική για εσάς;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για την αποβολή των τοξινών από το σώμα. Όμως είναι θεμελιώδους σημασίας το να βρείτε εκείνη που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας. Είναι ιδανικό να την πραγματοποιήσετε υπό την επίβλεψη κάποιου θεραπευτή ή διατροφολόγου, ειδικά αν πάσχετε από κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν λαμβάνετε φάρμακα.

Παραθέτουμε μερικές υγιεινές και αποτελεσματικές θεραπείες καθαρισμού που μπορείτε να κάνετε, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο:

  • Αρχαία θιβετιανή θεραπεία με σκόρδο.
  • Smoothie λαχανικών, σούπες και χυμοί με αποτοξινωτικές ιδιότητες.
  • Εγχύματα με φαρμακευτικά και θεραπευτικά φυτά.
  • Θεραπείες καθαρισμού με λεμόνι.
  • Ακριβείς και ελεγχόμενες νηστείες ή ημι-νηστείες.
  • Συμπληρώματα με βάση τη σπιρουλίνα, τη χλωρέλλα.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.