4 χορταστικά και θρεπτικά ροφήματα. Δοκιμάστε τα

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ποια είναι τα πιο χορταστικά και θρεπτικά ροφήματα για κάθε περίσταση. Θα τα λατρέψετε!
4 χορταστικά και θρεπτικά ροφήματα. Δοκιμάστε τα
Sofía Quintana Alonso

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: φυσικοθεραπεύτρια Sofía Quintana Alonso.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Όταν κάνουμε δίαιτα ή απλώς προσπαθούμε να παραμείνουμε υγιείς, συχνά είναι δύσκολο να επιλέξουμε το σωστό ρόφημα. Απλώς δεν ξέρουμε τι να πιούμε (εκτός από νερό) όταν διψάμε, αφού τα συνηθισμένα αναψυκτικά περιέχουν πολλές θερμίδες και τεχνητά αρώματα. Αν αναζητάτε υγιεινές εναλλακτικές του νερού, τότε σας παρουσιάζουμε τέσσερα χορταστικά και θρεπτικά ροφήματα για να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ποια είναι τα πιο χορταστικά και θρεπτικά ροφήματα για κάθε περίσταση. Θα τα λατρέψετε!

Θρεπτικά ροφήματα

Φρέσκια πορτοκαλάδα

Η πορτοκαλάδα περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα, υδατάνθρακες και ίνες. Σε ένα φλιτζάνι από αυτό το γευστικό και δροσιστικό ρόφημα θα βρείτε 0,96 γραμμάρια ίνες, 1,68 γραμμάρια πρωτεΐνη, 175 mg βιταμίνη C, 18 γραμμάρια υδατάνθρακες, 0,24 γραμμάρια λίπος και μόνο 79 θερμίδες.

Ένα φλιτζάνι καφέ

θρεπτικά ροφήματα

Πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ προσφέρετε στο σώμα σας μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης, νατρίου και υδατανθράκων και μπορείτε επίσης να είστε βέβαιοι ότι πίνετε ένα πολύ θρεπτικό ρόφημα με λίγες θερμίδες. Φυσικά ο καφές πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, λόγω της περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη. Αν τον προτιμάτε με γάλα, επιλέξτε αποβουτυρωμένο.

Γάλα

Το γάλα εξασφαλίζει πρωτεΐνες, λίπη, μέταλλα, βιταμίνες και υδατάνθρακες, συστατικά χάρη στα οποία θεωρείται ένα εξαιρετικό ποτό το οποίο έχει επίσης την ικανότητα να χορταίνει και να μειώνει την όρεξή σας για λίγο. Αν κάνετε δίαιτα, επιλέξτε αποβουτυρωμένο.

Μιλκ-σέικ

θρεπτικά ροφήματα

Τα ροφήματα αυτά συνιστώνται για να αισθανθείτε χορτάτοι. Τα κρύα μιλκ-σέικ, που ενδείκνυνται για τους ανθρώπους που θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους σταθερό, σας βοηθούν να δροσιστείτε και μειώνουν την όρεξη. Περιέχουν πολλές ίνες και νερό και είναι πολύ ωφέλιμα για μια καλή πέψη. Τα μιλκ-σέικ εξασφαλίζουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α, C και Ε, καθώς και μετάλλων, σεληνίου, ασβεστίου και ψευδαργύρου.

Προτεινόμενα μιλκ-σέικ

  • Μιλκ-σέικ με φράουλα και γιαούρτι
  • Μιλκ-σέικ με καρότο και πορτοκάλι
  • Μιλκ-σέικ με αγγούρι και πιπεριά
  • Μιλκ-σέικ με φράουλα και μπανάνα

Άλλα σημαντικά ροφήματα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μπορούν να παρασκευαστούν από αρωματικά βότανα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα συγκεκριμένα φυτά. Έτσι έχετε πολλές επιλογές, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να απολαύσετε οποιοδήποτε από τα εγχύματα αυτά προσθέτοντας αρκετό πάγο ώστε να το κάνετε γρανίτα, κάτι πολύ πρωτότυπο. Ο καφές που φτιάχνεται με αυτό τον τρόπο είναι γευστικότατος και πίνεται πολύ ευχάριστα.

Να θυμάστε ότι, για μια υγιεινή διατροφή, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα ροφήματα, καθώς μπορεί να είναι βλαβερά για ορισμένα όργανα του σώματός σας, πέρα από το ότι συνεισφέρουν στην αύξηση του βάρους λόγω των πολλών θερμίδων τους.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.