10 συμβουλές για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα

Η επιδίωξη της ευτυχίας είναι μια πορεία υγιεινών καθημερινών συνηθειών που σας βοηθούν να νιώσετε υπέροχα. Εδώ, θα σας δείξουμε μερικές συμβουλές για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα.
10 συμβουλές για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα

Τελευταία ενημέρωση: 24 Ιουλίου, 2021

Είναι αδύνατο να οριστεί η ευτυχία, καθώς είναι διαφορετική για τον καθένα. Με τον ίδιο τρόπο, τείνουμε να την θεωρούμε κάτι εξωτερικό, όχι κάτι που μπορούμε να επηρεάσουμε ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή μας. Επομένως, οι συμβουλές για μια ευτυχισμένη μέρα σας βοηθούν να βρείτε χαρά στα μικρά πράγματα.

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ψυχική και συναισθηματική ισορροπία που σας κάνει ευτυχισμένους εξαρτάται από μια αλλαγή που μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να ξεκινήσετε. Εδώ, θα σας δείξουμε μερικές πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την αισιοδοξία σας.

Συμβουλές για μια ευτυχισμένη μέρα

Χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αλυσιδωτή αντίδραση χαράς που εκτείνεται κατά τη διάρκεια των ημερών. Με αυτόν τον τρόπο, η ευτυχία σας μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες και μήνες.

 1. Βρείτε γαλήνη όταν ξυπνάτε

Οι πρώτες ώρες της ημέρας σας ορίζουν τον τόνο για την υπόλοιπη μέρα. Επομένως, αποφύγετε το άγχος όταν ξυπνάτε, κάντε ασκήσεις αναπνοής και αναλάβετε ήρεμα τις ευθύνες σας.

Αυτό όχι μόνο σας δίνει την ηρεμία και το καλό πνεύμα, αλλά επίσης διευκρινίζει και βελτιώνει την απόδοση στις καθημερινές σας εργασίες.

γυναίκα στο κρεβάτι
 1. Πιείτε νερό αμέσως

Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό κατά την πρώτη ώρα της ημέρας, καθώς βοηθά στην ενεργοποίηση του εγκεφάλου σας, προωθεί την περιποίηση του δέρματος, αποτρέπει ορισμένες ασθένειες, βελτιώνει την πέψη και αυξάνει την ενέργεια.

Εν ολίγοις, σας δίνει πολλά οφέλη και βελτιώνει την ευτυχία.

 1. Αγκαλιάστε την ευγνωμοσύνη

Το να ανοίξετε το μυαλό σας για να εκτιμήσετε και να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε κάθε μέρα είναι μια καλή πρακτική που έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ένας καλός τρόπος για να εργαστείτε στην εκτίμηση είναι με ένα βάζο ευγνωμοσύνης.

 1. Ξεχάστε τη λύπη σας για μια ευτυχισμένη μέρα

Επικεντρωθείτε στις λύσεις και την πρόοδο χωρίς να παραπονεθείτε. Στην πραγματικότητα, αυτή η κακή συνήθεια διαβρώνει μόνο την ικανότητά σας να χειρίζεστε δύσκολες καταστάσεις.

Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα διανοητικό εμπόδιο που είναι δύσκολο να διαλυθεί αργότερα. Σκεφτείτε τα συγκεκριμένα εργαλεία που έχετε και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να νιώσετε καλύτερα.

 1. Ελάτε πιο κοντά στην οικογένειά σας

Η δουλειά και οι ανησυχίες μπορούν να δημιουργήσουν απόσταση που μεγαλώνει και μεγαλώνει χωρίς να το παρατηρήσετε. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να βρείτε χρόνο για να περάσετε με την οικογένειά σας. Οι καλές συνομιλίες, οι αναμνήσεις και το γέλιο τροφοδοτούν την ψυχή.

 1. Κάντε χώρο για τον εαυτό σας

Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε, αλλά στα πολυάσχολα χρονοδιαγράμματά μας, μερικές φορές μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε δραστηριότητες που μας αρέσουν. Επομένως, αφιερώστε χρόνο για να αναπτύξετε τα πάθη σας, καθώς θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

 1. Άσκηση

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι συμβουλών για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα είναι να ασκείστε για να απελευθερώσετε το άγχος, να βελτιώσετε την υγεία, να προωθήσετε την υγεία της καρδιάς και να νιώσετε καλύτερα. Περίπου 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά.

 1. Μην αφήνετε μηνύματα σε αναμονή

Η απάντηση σε όλα τα σημαντικά μηνύματα σε εκκρεμότητα σας απαλλάσσει από άλυτα ζητήματα. Μόλις γίνει αυτό, η μέρα περνά πιο φυσικά και εύκολα.

 1. Ξεχωρίστε τη δουλειά και τη διασκέδαση για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα

Η μη χρήση κοινωνικών μέσων ενώ εργάζεστε μπορεί να ενισχύσει τη συνολική σας ευτυχία. Πώς συμβαίνει αυτό; Λοιπόν, θα χρησιμοποιήσετε τον χρόνο σας καλύτερα. Στη συνέχεια, αυτό βελτιώνει την απόδοσή σας και σας βοηθά να επιτύχετε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας.

 1. Ξεκούραστος ύπνος

Αυτή είναι η τελευταία συμβουλή για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα, δηλαδή να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο. Πρέπει να κοιμάστε 7 ή 8 ώρες τη νύχτα και να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον μία ώρα και μισή πριν πάτε για ύπνο.

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα

Μεταξύ των συμβουλών για να έχετε μια υπέροχη μέρα είναι επίσης οι συμπεριφορές και οι περιστάσεις που πρέπει να αποφεύγετε. Συχνά, οι βλαβερές συμπεριφορές επισκιάζουν καλές συνήθειες και προκαλούν αρνητική νοοτροπία.

Μην αναβάλλετε τίποτα για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα

Δίνοντας στον εαυτό σας πολύ χρόνο για να πετύχετε στόχους, ανεξάρτητα από το πόσο μικροί και ασήμαντοι φαίνονται, θα σας αποτρέψει από την επίτευξη των στόχων σας με την πάροδο των ετών. Οι συνέπειες θα είναι η απογοήτευση, η οποία μπορεί να αφαιρέσει την ευτυχία από τη ζωή σας.

Απαλλαγείτε από την αρνητικότητα

Μια αρνητική στάση προσελκύει κακά αποτελέσματα, επειδή βλέπετε το χάος και τα κακά πράγματα. Από την άλλη πλευρά, το να παραμείνετε θετικοί  θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας και ακόμη και να σας δώσει ηρεμία.

Μην τα παρατάτε

Μην εγκαταλείπετε τα όνειρα και τους στόχους σας. Η ήττα και η αποτυχία δεν είναι το τέλος. Στην πραγματικότητα, σας δίνουν πολλές πληροφορίες για βελτίωση στο μέλλον.

γυναίκα που κλαίει

Μην απομονώσετε τον εαυτό σας

Η ανησυχία με τις υποχρεώσεις σας μπορεί να σας απορροφήσει. Παρά το άγχος, η απομόνωση από το περιβάλλον σας δεν είναι η λύση. Ακόμη και οι απόψεις των φίλων και των οικογενειών σας μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε τα προβλήματά σας.

Εφαρμόστε αυτές τις συμβουλές για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα

Αυτές οι συμβουλές για να έχετε μια ευτυχισμένη μέρα είναι εργαλεία για συναισθηματική ισορροπία και θα πρέπει να τις ενσωματώνετε λίγο-πολύ στη ρουτίνα σας. Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ακολουθείτε αυτές τις συνήθειες κάθε μέρα, ώστε να μην τις ξεχνάτε όταν αισθάνεστε άγχος.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μικρούς στόχους ευτυχίας. Με άλλα λόγια, περάστε μισή μέρα με ηρεμία και μετά δοκιμάστε μια ολόκληρη μέρα. Τότε, θα είστε στο δρόμο για να αισθάνεστε πάντα γαλήνια!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Margot, Jean-Paul. La Felicidad. Praxis Filosófica, no. 25. 2007. Disponible en: https://go.gale.com/ps/anonymous?id=GALE%7CA181992077&sid=googleScholar&v=2.1&it=r&linkaccess=abs&issn=01204688&p=IFME&sw=w
 • Schopenhauer A. El arte de ser feliz: Explicado en cincuenta reglas para la vida. Herder Editorial. 2012.
 • Seligman M. La auténtica felicidad. Penguin Random House Grupo Editorial España. 2017.
 • Guerri M. Inteligencia emocional: Una guía útil para mejorar tu vida. Mestas Ediciones. 2016.
 • Maganto C y Maganto J. Cómo potenciar las emociones positivas y afrontar las negativas. Ediciones Pirámide. 2016.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.