Ακμή και μαύρα στίγματα: το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει

Το μηλόξυδο βοηθάει στη συρρίκνωση των πόρων, στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων και στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος.
Ακμή και μαύρα στίγματα: το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει
Valeria Sabater

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ψυχολόγο Valeria Sabater.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Ακμή και μαύρα στίγματα, σπυράκια στο μέτωπο ή στη μύτη σας… δεν είναι απαραίτητο να είστε στην εφηβεία για να αντιμετωπίζετε αυτές τις ενοχλητικές ατέλειες. Είναι κάτι τόσο συνηθισμένο σήμερα, που υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία η οποία παράγει καινούργιες κρέμες και θεραπείες γι’αυτές τις ατέλειες του δέρματος.

Απαλλαγείτε από ακμή και μαύρα στίγματα με φυσικό τρόπο

Γνωρίζατε όμως ότι κάτι οικονομικό και υγιεινό σαν το πράσινο τσάι μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας στην καταπολέμηση των ατελειών του δέρματος; Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τρεις απλές στρατηγικές που περιλαμβάνουν το πράσινο τσάι για να απαλλαγείτε από την ακμή και τα μαύρα στίγματα.

 

Δείτε επίσης: Πώς να εξαφανίσετε τα σπυράκια από τα χέρια σας

 

1. Μάσκα από λευκό πηλό και πράσινο τσάι

ακμή και μαύρα στίγματα, λευκός πηλός, μάσκα

Έχετε ακούσει για τις ωφέλειες της χρήσης λευκού πηλού στο δέρμα σας; Ο λευκός πηλός, γνωστός επίσης ως καολίνη, είναι μια ιδανική βάση για φυσικές θεραπείες. Καθαρίζει σε βάθος και απολυμαίνει, έτσι είναι ιδανικός για την αντιμετώπιση προβλημάτων με την ακμή και τα μαύρα στίγματα.

 • Μια μάσκα με λευκό πηλό και πράσινο τσάι έχει εξαιρετικές στυπτικές ιδιότητες, αντιμετωπίζει την ακμή και τα μαύρα στίγματα και αποκαλύπτει ένα υγιές, φωτεινό δέρμα. Όμως πού βρίσκετε λευκό πηλό; Δοκιμάστε στο κατάστημα βοτάνων της περιοχής σας ή στα καταστήματα βιολογικών τροφών. Επιπλέον δεν είναι ακριβός -μάλιστα είναι αρκετά οικονομικός. Συνήθως τον βρίσκετε σε μορφή σκόνης. Θα δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε μια μάσκα.
 • Για να ετοιμάσετε αυτή τη μάσκα, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα δυνατό τσάι χρησιμοποιώντας τρία φακελάκια πράσινο τσάι και μισό φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποιήστε νερό χωρίς χλώριο, αν είναι δυνατόν, αλλά μην ανησυχείτε αν δεν έχετε.
 • Τώρα προσθέστε το τσάι στη σκόνη του λευκού πηλού. Ο σκοπός είναι να αποκτήσετε έναν πολτό που είναι αρκετά πηχτός ώστε να τον απλώσετε στο πρόσωπό σας. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και απλώστε τη μάσκα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία στα οποία τείνουν να εμφανίζονται μαύρα στίγματα και ξεσπάσματα ακμής.
 • Αφήστε τη μάσκα να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και έπειτα ξεπλύνετέ τη με κρύο νερό. Είναι καλή ιδέα να κάνετε αυτή την περιποίηση δύο φορές την εβδομάδα.

2. Τονωτικό από πράσινο τσάι και μηλόξυδο για ακμή και μαύρα στίγματα

ακμή και μαύρα στίγματα, πλύσιμο προσώπου

Το συγκεκριμένο τονωτικό είναι θαυμάσιο για να το χρησιμοποιείτε το βράδυ, τρεις φορές την εβδομάδα. Τα δύο συστατικά αποτελούν έναν ισχυρό συνδυασμό κατά της ακμής και των μαύρων στιγμάτων, γι’αυτό μην παραλείψετε αυτό το τονωτικό από τη ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς σας.

Γιατί όμως μηλόξυδο; Επειδή το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό για την καταπολέμηση της φλεγμονής καθώς και των μαύρων στιγμάτων και συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH του δέρματός σας.

Για να φτιάξετε αυτό το τονωτικό, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε πρώτα το πράσινο τσάι σας. Χρησιμοποιώντας λιγότερο από μισό φλιτζάνι νερό, προσθέστε τρία φακελάκια τσάι και αφήστε τα να μουσκέψουν. Έπειτα προσθέστε λίγο μηλόξυδο -ένα κουταλάκι του τσαγιού- και αδειάστε το μείγμα σε ένα σπρέι.

Αποθηκεύστε το στο ψυγείο και σε δύο μέρες θα είναι έτοιμο για χρήση. Ανακινήστε καλά το σπρέι και ψεκάστε το πρόσωπό σας με το τονωτικό. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ξεπλύνετε καλά και απλώσετε τη συνηθισμένη σας νυχτερινή ενυδατική κρέμα. Είναι απλό!

 

Διαβάστε και αυτό το άρθρο: Μυστικά ομορφιάς με μηλόξυδο τα οποία πρέπει να γνωρίζετε

 

3. Ατμόλουτρο με πράσινο τσάι για ακμή και μαύρα στίγματα

ακμή και μαύρα στίγματα, ατμός

Αυτή η εκδοχή του ατμόλουτρου είναι εξίσου εύκολη με την αρχική μέθοδο. Αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και να κάνετε την ακμή σας να εξαφανιστεί εντελώς. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα. Δώστε προσοχή:

 • Ζεστάνετε λίγο νερό στο μάτι της κουζίνας μέχρι να βράσει. Έπειτα προσθέστε πέντε φακελάκια πράσινο τσάι. Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από την κατσαρόλα και καλύψτε το κεφάλι σας με ένα πανί για να παγιδέψετε τον ατμό. Θυμηθείτε να σβήσετε το μάτι της κουζίνας και διατηρείτε τη θερμότητα του ατμού σε ανεκτό επίπεδο.
 • Προσέχετε να μην τοποθετείτε το πρόσωπό σας πολύ κοντά στον ατμό, επειδή μπορεί να καείτε.
 • Αφήστε τον ατμό να εισχωρήσει στο δέρμα σας. Θα δείτε πόσο καλά θα αισθανθείτε και θα προσέξετε πραγματικά τις ωφέλειες αν ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι είναι πάντα καλή επιλογή να χρησιμοποιείτε το πράσινο τσάι σας με τον παραδοσιακό τρόπο (ως απογευματινό ρόφημα). Μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την ακμή και τα μαύρα στίγματα και από μέσα. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε σήμερα;

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • MedlinePlus (2019). Acné. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/acne.html. Accessed 11/03/2020.
 • Saric, S., Notay, M., & Sivamani, R. K. (2017). Green tea and other tea polyphenols: Effects on sebum production and acne vulgaris. Antioxidants6(1), 2. Available at: https://doi.org/10.3390/antiox6010002. Accessed 11/03/2020.
 • Williams, L. B., & Haydel, S. E. (2010). Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents. International geology review52(7-8), 745-770. Available at: https://doi.org/10.1080/00206811003679737. Accessed 11/03/2020.
 • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports8(1), 1-12. Available at: https://www.nature.com/articles/s41598-017-18618-x. Accessed 11/03/2020.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.