5 ασκήσεις και σπιτικές θεραπείες για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Για να μειώσετε το διπλοσάγονο, θα πρέπει να συνδυάσετε ορισμένες τονωτικές ασκήσεις με την εφαρμογή ελαίων και άλλων φυσικών θεραπειών οι οποίες θα σας βοηθήσουν να συσφίξετε την περιοχή.
5 ασκήσεις και σπιτικές θεραπείες για να μειώσετε το διπλοσάγονο
Elisa Morales Lupayante

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιανουαρίου, 2019

Μάθετε πώς να μειώσετε το διπλοσάγονο. Όλοι θέλουν ν’ απαλλαγούν από το διπλοσάγονο, ακόμη και αν δεν είναι υπέρβαροι. Δεν είναι μονάχα συνέπεια της παχυσαρκίας, αλλά και θέμα γενετικής, ηλικίας και ορισμένων προβλημάτων υγείας.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τις 5 καλύτερες ασκήσεις και σπιτικές θεραπείες για να μειώσετε το διπλοσάγονο. Αν τις κάνετε με συνέπεια, θα αποκτήσετε λεπτό λαιμό σε χρόνο μηδέν!

Ασκήσεις και θεραπείες για να μειώσετε το διπλοσάγονο

1. Κουνήστε το σαγόνι σας

5 ασκήσεις και σπιτικές θεραπείες για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Σε κάποιες περιπτώσεις το διπλοσάγονο δεν σχετίζεται με την παχυσαρκία. Στις ιδιότητες του υποδόρειου λίπους του λαιμού αναφέρονται σε άρθρο τους οι Hatef, D., Koshy, J., Sandoval, S., Echo, A., Izaddoost, S., & Hollier, L.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το διπλοσάγονο μπορεί να προκληθεί από την πίεση που επηρεάζει το σαγόνι σας. Αν πιέζετε συνέχεια το σαγόνι σας θα επηρεάσετε την ευλυγισία και σφριγηλότητα της κάτω περιοχής.

Γι’ αυτό, για να μειώσετε την εμφάνιση του διπλοσάγονου, θα πρέπει να γυμνάζετε το σαγόνι σας κάθε μέρα. Επίσης, αυτή η συνήθεια θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον βρουξισμό. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες κινήσεις:

 • Ανοιγοκλείστε το στόμα σας.
 • Κουνήστε το σαγόνι από πλευρά σε πλευρά.
 • Κουνήστε το σαγόνι σας ενώ μετακινείτε το πηγούνι μπροστά και έπειτα προς τα πίσω.
 • Κάντε κυκλικές κινήσεις και προς τις δύο πλευρές.
 • Κάντε οποιονδήποτε μορφασμό με το στόμα σας.

2. Κουνήστε τον λαιμό σας

ασκήσεις για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Ο λαιμός είναι απόδειξη της ηλικίας σας. Αν το ξεχάσετε αυτό, το διπλοσάγονο θα εμφανιστεί πρόωρα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να διατηρείτε αυτό το μέρος του προσώπου σας ενυδατωμένο. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνετε ορισμένες ασκήσεις ή κάποια τεντώματα για να τον κρατάτε τονωμένο.

 • Μπορείτε να τις κάνετε ξαπλωμένοι, καθιστοί ή όρθιοι. Το σημαντικό είναι να κουνάτε τον λαιμό σας σε όλες τις πιθανές κατευθύνσεις. Όμως, μην τον κουνάτε πολύ προς τα πίσω. Αν είστε ξαπλωμένοι, τότε δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα.
 • Κάντε τις κινήσεις σιγά-σιγά. Χαλαρώστε και τεντώστε όλους σας τους μύες.

Διαβάστε επίσης: 5 θεραπείες για την καταπολέμηση της χαλάρωσης του προσώπου

3. Απολέπιση και βούρτσισμα

σπιτικές θεραπείες για να μειώσετε το διπλοσάγονο

Στη συνέχεια, για να καταπολεμήσετε το σακούλιασμα στον λαιμό σας και να μειώσετε το διπλοσάγονο, δεν πρέπει να ξεχνάτε τη φροντίδα του δέρματός σας. Θα πρέπει να συνηθίσετε στην απολέπιση αυτού του μέρους του σώματός σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένα προϊόντα peeling ή ακόμη και ένα χειροποίητο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκους καφέ, αλάτι, ζάχαρη ή και μαγειρική σόδα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τεχνική στεγνού βουρτσίσματος για ν’ αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσετε την αναγέννησή τους. Για να το κάνετε αυτό, θα χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με τρίχα αγριόχοιρου για να κάνετε μασάζ στον λαιμό σας.

 • Κάντε κάθετες κινήσεις για έως ένα λεπτό. Το καλύτερο είναι να το κάνετε πριν πάτε για ύπνο. Το δέρμα σας μετά θα γίνει κόκκινο.

4. Ενυδάτωση με έλαια

σπιτικές θεραπείες για να μειώσετε το διπλοσάγονο - έλαια

Αφότου απολεπίσετε το δέρμα σας, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να το ενυδατώσετε. Να θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι ενυδατώνουν το πρόσωπό τους καθημερινά, αλλά ξεχνούν τον λαιμό τους.

Έτσι, περιλαμβάνοντας αυτό το τμήμα του δέρματός σας στη ρουτίνα ενυδάτωσής σας, θα δώσετε στο σαγόνι σας πολλές ωφέλιμες θρεπτικές ουσίες και θα βελτιώσετε τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη δική σας λοσιόν για να μειώσετε το διπλοσάγονο.

Συστατικά

 • 1/2 κούπα αμυγδαλέλαιο ή έξτρα παρθένο λάδι καρύδας (100 γραμ.)
 • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
 • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
 • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ ωφέλιμα στην εξουδετέρωση του διπλοσάγονου. Το έλαιο γκρέιπφρουτ βοηθά στην απομάκρυνση των παραπανίσιων υγρών και στην καύση του λίπους. Το έλαιο λεβάντας χαλαρώνει και καταπολεμά την ένταση και το έλαιο τριαντάφυλλου αυξάνει τη σφριγηλότητα του δέρματός σας.

Επίσης, ο συνδυασμός αυτών των συστατικών μυρίζει καταπληκτικά!

Παρασκευή και εφαρμογή

 • Πρώτα, ανακατέψτε όλα τα συστατικά και βάλτε τα σ’ ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
 • Έπειτα, εφαρμόστε δύο φορές την ημέρα: όταν ξυπνάτε και πριν πάτε στο κρεβάτι.

Δείτε το άρθρο: Ενυδάτωση του δέρματος με πέντε φυσικά προϊόντα

5. Μάσκα αργίλου

σπιτικές θεραπείες για να μειώσετε το διπλοσάγονο - άργιλος

Για να βοηθήσετε στην εξουδετέρωση των τοξινών και των υγρών που συσσωρεύονται κάτω από το σαγόνι, μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα αργίλου.

Η μάσκα αυτή μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για τον λαιμό σας, όπως και για το υπόλοιπο σώμα σας. Επίσης, ο άργιλος σας παρέχει πολλά μέταλλα.

 • Μη ξεχνάτε ότι όταν παρασκευάζετε τη μάσκα, δεn μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ή μεταλλικά σκεύη ή δοχεία. Αντ’ αυτών, επιλέξτε γυάλινα ή κεραμικά. Επίσης, να θυμάστε ότι αν το δέρμα σας είναι πολύ στεγνό, θα πρέπει ν’ αναμείξετε τον άργιλο με γιαούρτι αντί με νερό.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • W.W., T., & J.D., B. (2017). Neck contouring and treatment of submental adiposity. Journal of Drugs in Dermatology.

 • Hatef, D., Koshy, J., Sandoval, S., Echo, A., Izaddoost, S., & Hollier, L. (2009). The Submental Fat Compartment of the Neck. Seminars in Plastic Surgery. https://doi.org/10.1055/s-0029-1242180

 • Avelar, J. (1985). Fat-suction of the submental and submandibular regions. Aesthetic Plastic Surgery.

 • Shamban, A. T. (2016). Noninvasive Submental Fat Compartment Treatment. Plastic and Reconstructive Surgery – Global Open. https://doi.org/10.1097/GOX.0000000000001155


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.