5 συμβουλές για λεπτό λαιμό. Δοκιμάστε τες

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα στο λαιμό είναι τόσο ευαίσθητο όσο και το δέρμα στο πρόσωπο, επομένως πρέπει να του παρέχουμε την ίδια φροντίδα, καθώς και να κάνουμε σωστή απολέπιση και ενυδάτωση.
5 συμβουλές για λεπτό λαιμό. Δοκιμάστε τες
Karla Henríquez

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Karla Henríquez.

Τελευταία ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου, 2019

5 συμβουλές για λεπτό λαιμό. Ο λαιμός είναι ένα πολύ ελκυστικό μέρος του γυναικείου σώματος και, παρόλο που συχνά το ξεχνάμε, αν του εξασφαλίσουμε σωστή φροντίδα, μπορούμε να έχουμε έναν περιποιημένο και λεπτό λαιμό για περισσότερο καιρό ώστε να τον δείχνουμε χωρίς να ντρεπόμαστε.

Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε μερικές απαραίτητες συμβουλές για ένα νεανικό και κομψό λαιμό και ακολούθως κάποιες απλές και φυσικές συμβουλές ομορφιάς που μπορείτε να ακολουθείτε καθημερινά.

Πρέπει να φροντίζετε το λαιμό σας, αλλά και ολόκληρο το σώμα γενικότερα, με τακτική απολέπιση και καθημερινή ενυδάτωση. Ωστόσο, ο λαιμός χρειάζεται πιο εξειδικευμένη φροντίδα, όπως συμβαίνει και με το πρόσωπο. Θα πρέπει να κάνουμε στο λαιμό τις ίδιες θεραπείες που κάνουμε και στο πρόσωπο.

Κάντε απολέπιση κάθε βδομάδα για λεπτό λαιμό

Το πρώτο βήμα για να διατηρείτε το δέρμα στο λαιμό λείο και σφριγηλό είναι η τακτική απολέπιση. Προτείνουμε να κάνετε απολέπιση του δέρματος μόνο μία φορά την εβδομάδα, επειδή αν γίνεται πιο συχνά θα μπορούσε να ερεθίσει το δέρμα, ειδικά αν αυτό είναι ξηρό ή ευαίσθητο.

Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φυσικά προϊόντα ή οποιονδήποτε συνδυασμό τους:

 • Μαγειρική σόδα
 • Ζάχαρη
 • Θαλασσινό αλάτι

Αναμείξτε τα παραπάνω απολεπιστικά συστατικά με λίγο αμυγδαλέλαιο ή τζελ αλόης βέρα για να κάνετε μασάζ στην περιοχή ευκολότερα.

Κάντε απαλό μασάζ, χωρίς να πιέζετε δυνατά, με κυκλικές κινήσεις από το στήθος προς το σαγόνι.

Έπειτα ξεπλύντε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και ενυδατώστε την περιοχή.

αλάτι για λεπτό λαιμό

Κάντε βαθύ καθαρισμό για λεπτό λαιμό

Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε βαθύ καθαρισμό του δέρματος στο λαιμό; Χρησιμοποιώντας μια μάσκα πηλού. Σε περίπτωση που έχετε λιπαρό ή μεικτό δέρμα, μπορείτε να κάνετε μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό μαζί.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε πράσινο ή ροζ πηλό. Για να ετοιμάσετε το κατάπλασμα, απλώς αναμείξτε τη σκόνη του πηλού με το νερό για να φτιάξετε τον πολτό, τον οποίο μπορείτε να απλώσετε στο δέρμα χωρίς να στάζει. Για το μείγμα του πηλού, χρησιμοποιείτε πήλινα δοχεία, γυάλινα ή ξύλινα μπολ, αλλά μη χρησιμοποιείτε ποτέ μέταλλο, καθώς εξουδετερώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες του πηλού.

Απλώστε τη μάσκα αποφεύγοντας τα μάτια και τα χείλη. Αφήστε τη να στεγνώσει για δεκαπέντε λεπτά περίπου.

Αφαιρέστε τον πηλό με ζεστό νερό και έπειτα ενυδατώστε το δέρμα.

Καθημερινή ενυδάτωση

Πώς ενυδατώνετε το λαιμό σας; Με την ίδια λοσιόν που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπό σας. Ο λαιμός είναι τόσο ευαίσθητος όσο και το δέρμα του προσώπου. Επίσης, επηρεάζεται από το πέρασμα του χρόνου αποκτώντας ρυτίδες, αν δεν του εξασφαλίσετε σωστή φροντίδα.

Συνιστούμε τη χρήση των παρακάτω ιδιαίτερα θρεπτικών προϊόντων:

 • Αμυγδαλέλαιο
 • Έλαιο αγριοτριαντάφυλλου
 • Βούτυρο καριτέ
 • Έλαιο τζοτζόμπα
 • Έλαιο καρύδας
 • Έλαιο κουκουτσιών σταφυλιού
 • Έλαιο ηράνθεμου
 • Ελαιόλαδο
 • Έλαιο φύτρων σιταριού

Όλα τα παραπάνω ενυδατικά προϊόντα είναι πολύ ωφέλιμα για τη βαθιά ενυδάτωση του λαιμού σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο δύο φορές τη μέρα: όταν ξυπνάτε και πριν πάτε να κοιμηθείτε.

λεπτό λαιμό

Κάντε τακτικά μασάζ

Δυστυχώς ο λαιμός βρίσκεται σε ένταση από την καθημερινή πίεση, εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος, των ωρών μπροστά στον υπολογιστή, του συνεχούς σφιξίματος των μυών κ.λπ..

Για να αποφύγετε τις συνέπειες των ανωτέρω, συνιστούμε τη χρήση ενός προϊόντος ενυδάτωσης που έχετε επιλέξει για να κάνετε μασάζ στο λαιμό, τουλάχιστον πέντε με δέκα λεπτά τη μέρα.

Κάντε μασάζ στο λαιμό χρησιμοποιώντας ολόκληρη την παλάμη του χεριού σας, πιέζοντας καλά την περιοχή μέχρι το σαγόνι, εκεί που ξεκινάει η γραμμή της γνάθου, για να διεγερθεί η κυκλοφορία του αίματος και να αποβληθούν οι τοξίνες.

Ανοίξτε καλά τον αντίχειρα και το δείκτη και κινείστε το χέρι από πάνω προς τα κάτω, πιέζοντας ελαφρά το δέρμα.

Χαλαρώνετε κάθε νύχτα

Το τρίξιμο των δοντιών ή η ένταση στη γνάθο επιδεινώνουν επίσης πολύ τις πιέσεις στο λαιμό, χειροτερεύοντας με τον καιρό την εμφάνισή του.

Για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα πρέπει να κάνετε ασκήσεις για τη γνάθο, οι οποίες σας βοηθούν να χαλαρώσετε όλη την ένταση που συσσωρεύεται στο σημείο αυτό. Οι ασκήσεις που προτείνουμε ανωτέρω μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμες για τη μείωση και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στα μάγουλα.

Να θυμάστε επίσης ότι τη νύχτα συνήθως σφίγγουμε τη γνάθο μας ασυναίσθητα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε μερικά λεπτά για να χαλαρώσετε αυτό το σημείο του σώματος, πολύ πριν πάτε για ύπνο. Θα πρέπει να προσπαθείτε να κοιμάστε με τη γνάθο σας εντελώς χαλαρή και το στόμα σας ελαφρώς ανοιχτό, ακριβώς όπως κοιμούνται τα μωρά.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.