6 ασκήσεις για κοιλιακούς που θα λατρέψετε να κάνετε στο σπίτι

Συνδυάζοντας διαφορετικές ασκήσεις για κοιλιακούς θα είστε σίγουροι πως θα κάνετε μια πλήρη εξάσκηση και μια αποτελεσματική ρουτίνα χωρίς την ανάγκη να πάτε στο γυμναστήριο ή να έχετε ειδικό εξοπλισμό.
6 ασκήσεις για κοιλιακούς που θα λατρέψετε να κάνετε στο σπίτι
Carlos Fabián Avila

Written and verified by γιατρό Carlos Fabián Avila.

Last update: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Στο σημερινό μας άρθρο θα σας μιλήσουμε για έξι ασκήσεις για κοιλιακούς τις οποίες μπορείτε να κάνετε στην άνεση του σπιτιού σας. Η γυμναστική στο σπίτι μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση αν δεν έχετε τη γνώση ή αν δεν έχετε αρκετά κίνητρα για να την κάνετε.

6 ασκήσεις για κοιλιακούς που θα λατρέψετε να κάνετε στο σπίτι

Ασκήσεις για κοιλιακούς #1: Η σανίδα

Η σανίδα είναι μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές ασκήσεις για την εκγύμναση των κοιλιακών. Δε χρειάζεται να κάνετε επαναλήψεις, απλά θα πρέπει να διατηρήσετε μια σωστή στάση του σώματος. Η άσκηση αυτή είναι μια πρόκληση, καθώς θα χρειαστεί να καταβάλετε όση προσπάθεια μπορείτε επειδή θα βάλετε σε δοκιμασία την αντίστασή σας.

 • Γι’ αυτή την άσκηση θα πρέπει να προεκτείνετε τα πόδια σας και να πάρετε θέση για κάμψεις. Χαλαρώστε τους αγκώνες σας στο πάτωμα και διατηρήστε τους στο ύψος των ώμων.
 • Σε αυτή την άσκηση έχουν να κάνουν όλα με το να σφίξετε τους κοιλιακούς και να τους διατηρήσετε σφιχτούς. Όσο περισσότερο μένετε σε αυτή τη θέση, τόσο το καλύτερο.
 • Μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με κάμψεις αν θέλετε. Έτσι, γίνεται μια πολύ χρήσιμη άσκηση για το σπίτι.
Ασκήσεις για κοιλιακούς - Γυναίκα κάνει σανίδα

Ασκήσεις για κοιλιακούς #2: Ρωσικά γυρίσματα

Για να μπορέσετε να κάνετε αυτή την άσκηση, θα πρέπει να ξαπλώσετε στο πάτωμα κοιτώντας το ταβάνι. Κρατήστε τα πόδια σας κοντά το ένα στο άλλο και απλώστε τα μπράτσα σας, χωρίς να τα λυγίζετε.

 • Μόλις γίνει αυτό, στρίψτε τον κορμό σας όσο περισσότερο μπορείτε προς τα δεξιά. Μείνετε σε αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα.
 • Έπειτα, επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.
 • Θα πρέπει να επαναλάβετε την άσκηση δύο με τρεις φορές. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με άλλες ασκήσεις για να έχετε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα.

Ασκήσεις για κοιλιακούς #3: Ο αναρριχητής

Αυτή η άσκηση περιλαμβάνει όλους τους μυς του σώματός σας και μπορείτε να την συμπεριλάβετε στη ρουτίνα καρδιαγγειακών ασκήσεων καθώς αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς.

 • Όταν ξεκινήσετε, θα πρέπει να πάρετε μια στάση σώματος χωρίς κάμψη. Ενώστε τα χέρια σας κάτω από τους ώμους, διατηρώντας το σώμα σας εντελώς ίσιο.
 • Στη συνέχεια, πιέστε τους κοιλιακούς σας σφιχτά και κινηθείτε με τα γόνατά σας μπροστά.
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία από την αρχική θέση αλλά με το άλλο γόνατο.

Με αυτή την άσκηση, θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά και το σώμα σας θα σας ευχαριστεί.

Ασκήσεις για κοιλιακούς #4: Καμάρες

 • Για να κάνετε αυτή την άσκηση, θα πρέπει να ξαπλώσετε στην πλάτη σας και να τοποθετήσετε τα χέρια σας στο πάτωμα.
 • Βάλτε τα χέρια σας στα οπίσθιά σας. Έπειτα, χωρίς να ανοίξετε τα μπράτσα σας, αρχίστε να σηκώνετε το ένα σας πόδι.
 • Εν συνεχεία, σηκώστε και τα δύο πόδια και διατηρήστε τα στον αέρα για λίγα λεπτά.

Ο κύριος σκοπός αυτής της άσκησης είναι να δημιουργήσετε τη σωστή γωνία μεταξύ των δύο σας ποδιών. Είναι απαραίτητο να μη λυγίσετε τα γόνατά σας και να διατηρήσετε τα πόδια σας στον αέρα.

Μείνετε σε αυτή τη στάση στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, προσπαθήστε να κάνετε 25 με 30 επαναλήψεις τη φορά.

Ασκήσεις για κοιλιακούς #5: Κάμψεις αράχνης

Γυναίκα κάνει κάμψεις

Σε αυτή την άσκηση θα πρέπει να κάνετε κάμψεις. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να ακουμπήσετε τον αγκώνα σας με το γόνατό σας ταυτόχρονα.

Το όνομα προέρχεται από τις περίπλοκες κινήσεις που πρέπει να κάνετε για την πετύχετε. Ωστόσο, είναι πολύ χρήσιμη σε ανοιχτούς χώρους και σας επιτρέπει ν’ αναπτύξετε τους κοιλιακούς σας μυς με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

6: Λακτίσματα βατράχου

Τα λακτίσματα βατράχου είναι μια άσκηση η οποία έχει ως στόχο να δουλέψει το μεσαίο και άνω τμήμα των κοιλιακών σας, που είναι αναμφισβήτητα δύο από τις πιο δύσκολες περιοχές για τόνωση.

 • Για να το καταφέρετε αυτό, υποστηρίξτε τον εαυτό σας στα οπίσθιά σας και τα χέρια σας στο πάτωμα.
 • Μετά, σηκώστε τα πόδια σας, με λυγισμένα τα γόνατα.
 • Στη συνέχεια, κουνήστε τα πόδια σας πίσω-μπρος.
 • Το συνδετικό σημείο είναι ο κοιλιακός σας τοίχος. Εκεί θα πρέπει να αισθανθείτε την πίεση και την ένταση της άσκησης για να είναι αποτελεσματική.
 • Θα πρέπει να κάνετε 10 με 20 επαναλήψεις.
Άνδρας κάνει ασκήσεις με μπάλα γυμναστικής

Μπόνους

Πέραν από αυτές τις έξι ασκήσεις για κοιλιακούς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για να έχετε καλά αποτελέσματα θα πρέπει να είστε συνεπείς και να κάνετε αυτές τις ρουτίνες συχνά.

Επιπλέον, θα πρέπει να μην ξεχνάτε τη σπουδαιότητα του ν’ ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή αν θέλετε πραγματικά να έχετε αποτελέσματα. Μόνο ο συνδυασμός των δύο θα ανταμείψει τους κόπους σας.

It might interest you...
Άσκηση ρουτίνας που θα βοηθήσει γρήγορα να τονώσετε τα πόδια σας
Με Υγεία
Read it in Με Υγεία
Άσκηση ρουτίνας που θα βοηθήσει γρήγορα να τονώσετε τα πόδια σας

Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε το λίπος από κάποιο μέρος του σώματός σας, αναζητήστε τις ασκήσεις για να τονώσετε τα πόδια σας.


Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.