9 συμβουλές για να τονίσετε τους γλουτούς σας με έξυπνο τρόπο

Για σφιχτούς, γυμνασμένους και γραμμωμένους γλουτούς, χρειάζεστε μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με ασκήσεις για το συγκεκριμένο σημείο. Και μην ξεχνάτε να τεντώνετε και να αφήνετε τους μύες σας να ξεκουράζονται μεταξύ των ασκήσεων. Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο!
9 συμβουλές για να τονίσετε τους γλουτούς σας με έξυπνο τρόπο
Elisa Morales Lupayante

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Τελευταία ενημέρωση: 14 Αυγούστου, 2020

Πώς να τονίσετε τους γλουτούς σας με έξυπνο τρόπο. Τα υπερβολικά αδύνατα σώματα δεν είναι πια στην μόδα. Οι γυναίκες θέλουν ισχυρά, όμορφα, θηλυκά σώματα, με μεγάλες καμπύλες και τέλειους γλουτούς.

Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας 9 έξυπνες συμβουλές για να αξιοποιήσετε το χρόνο και την προσπάθειά σας με σύνεση ώστε να αποκτήσετε σφιχτά, άκρως εντυπωσιακά οπίσθια.

Πώς να τονίσετε τους γλουτούς σας

1. Πάρτε το χρόνο σας και ορίστε ένα στόχο

τονίσετε τους γλουτούς

Το πρώτο βήμα προς κάθε στόχο είναι πάντα η εύρεση του κινήτρου. Όταν θέλετε να βελτιώσετε οποιαδήποτε περιοχή του σώματός σας, θα δείτε αποτελέσματα καθώς προχωράτε και αυτή η ανταμοιβή θα σας βοηθάει να συνεχίζετε.

Σε αυτή την περίπτωση, θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την περιφέρεια των γλουτών σας στο ύψος του ισχίου πριν ξεκινήσετε. Θα μπορούσατε επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες.

Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε αρχεία από τις τρέχουσες μετρήσεις σας και να στοχεύετε εκεί πού θέλετε να φτάσετε, για παράδειγμα, σε 6 μήνες. Έτσι, θα μπορείτε να δείτε την ανταμοιβή για τον κόπο σας.


2. Ποιος είναι ο τύπος του σώματός σας;

Μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά προικισμένοι με φυσικούς, υπέροχους γλουτούς. Όταν αποφασίσουν να κάνουν κάποια άσκηση για την τόνωσή τους, μπορεί να δουν αποτελέσματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, για εκείνους από εσάς που δεν έχουν τέτοια τύχη, υπάρχει ελπίδα. Μπορείτε ακόμη και έτσι να αποκτήσετε μια σφιχτή, όμορφη ‘πίσω όψη’, καταβάλλοντας κάποιο κόπο.

Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που προτείνονται, μπορεί να ανακαλύψετε ότι δεν είναι όλα θέμα γονιδίων. Οι μυϊκές συσπάσεις, τα ορμονικά προβλήματα και η διατροφή θα μπουν και αυτά στο παιχνίδι.


3. Διαφορετικές ασκήσεις για να τονίσετε τους γλουτούς

τονίσετε τους γλουτούς

Υπάρχουν πολλοί τύποι ασκήσεων εκεί έξω για τους γλουτούς σας. Αλλά για να το κάνετε με έξυπνο τρόπο, κρατήστε στο μυαλό σας τις παρακάτω συμβουλές:

 • Οι περισσότερες ασκήσεις για τους γλουτούς είναι για τόνωση. Αλλά για να αυξήσετε το μέγεθος του πίσω μέρους σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο βάρος.
 • Πάντοτε να προσθέτετε σταδιακά το βάρος για να μην τραυματιστείτε.
 • Καθώς κάνετε την άσκηση, βεβαιωθείτε ότι δεν υπερφορτώνετε άλλα μέρη του σώματός σας, όπως την πλάτη ή τα γόνατά σας.
 • Οι μύες πρέπει να ξεκουραστούν για να αναπτυχθούν, έτσι είναι αρκετές τρεις συνεδρίες ασκήσεων εβδομαδιαίως.
 • Κάνετε διαφορετικές ασκήσεις για να εργαστείτε σε κάθε έναν από τους μυς που συνθέτουν τους γλουτούς σας, όπως ο ελάσσων γλουτιαίος.
 • Η κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι απαραίτητη.
 • Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να αναπνέετε σωστά, εισπνέοντας κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης και εκπνέοντας κατά τη διάρκεια των προσπαθειών.

4. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες για να τονίσετε τους γλουτούς

Αν θέλετε να αποκτήσετε μυς, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τρώτε αρκετές πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας κάθε μέρα.

Ωστόσο, μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση κρέατος. Θα μπορούσατε να επιλέξετε τα ψάρια ή τα αυγά, καθώς και φυτικές πρωτεΐνες.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη φυτικής πρωτεΐνης σε σκόνη, είτε αυτή προέρχεται από μπιζέλι, κάνναβη, βρώμη, ρύζι, κλπ.

Η κατανάλωση μιας μερίδας πρωτεΐνης μισή ώρα μετά την άσκηση είναι πολύ αποτελεσματική.


5. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λιπαρά

Το λίπος είναι επίσης απαραίτητο για την αύξηση του μεγέθους των γλουτών σας. Μην ανησυχείτε για το βάρος σας εφόσον επιλέγετε υγιή λιπαρά.

Στη συνέχεια, θα δοθεί έμφαση σε μερικά από τα πιο ευεργετικά λίπη για το σώμα σας. Θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε όγκο ακριβώς όπου το θέλετε:

 • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
 • Εξαιρετικό παρθένο λάδι καρύδας
 • Αβοκάντο
 • Ξηροί καρποί, ειδικά καρύδια μακαντέμια
 • Σπόροι
 • Κρόκοι αυγών
 • Ghee ή διαυγές βούτυρο

6. Διατάσεις

Πριν και μετά από κάθε σετ άσκησης, πρέπει να τεντώνετε σωστά τους μυς σας.

Αυτό δεν είναι μόνο για την αποφυγή τραυματισμών, αλλά και για να αυξήσετε τον όγκο των γλουτών σας.


7. Αποτελεσματικά συμπληρώματα διατροφής

τονίσετε τους γλουτούς με συμπληρώματα

Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον όγκο στην περιοχή των γλουτών:

8. Παρακολουθήστε τη στάση του σώματός σας

Μερικοί άνθρωποι με πιο επίπεδη πλάτη πρέπει να ελέγχουν αν οι μύες τους είναι πολύ σφιχτοί στην περιοχή αυτή. Μπορείτε να το ελέγξετε κάνοντας μασάζ στους γλουτούς σας. Αν πονάνε, μπορεί να ισχύει αυτή η περίπτωση.

Επίσης φροντίστε να στέκεστε και να κάθεστε πάντοτε διατηρώντας μια καλή στάση.


9. Ειδικές κρέμες

Τέλος, υπάρχουν κάποιες κρέμες εκεί έξω που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του μεγέθους των γλουτών σας.

Ωστόσο, επιλέξτε υψηλής ποιότητας κρέμες από φυσικά συστατικά όπως φυτοοιστρογόνα και φυτικά έλαια.

Για να είναι αποτελεσματική οποιαδήποτε κρέμα, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε με συνέπεια και τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα αποκτήσετε τέλειους γλουτούς μέσα σε λίγους μήνες!

Η κύρια εικόνα είναι μια ευγενική χορηγία του wikiHow.com

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Florenciano Restoy J, Aventin Roig J, Ortega Planas M, Ricart Ribó E. Dinámica de los músculos pelvitrocantéreos y glúteo mayor. Revista Española de Podología. 2014; XXV (3): 96 – 101.

 • Billat V. Fisiología y metodología del entrenamiento. Barcelona: Paidotribo, 2002.
 • Stutz G, Ruiz R, Fiol de Cuneo M, Santillán M. Nutrición y revalorización del consumo de las grasas saludables. Revista EXT, Universidad Nacional de Córdoba. 2012; 2(2). https://revistas.unc.edu.ar/index.php/ext/article/view/1279
 • Alves C, Azevedo Voltarelli  F, Rostom de Mello M. Spirulina como fonte protéica na recuperação de ratos desnutridos: efeitos sobre o músculo esquelético Revista Digital Ef Deportes. 2005; 10(86).  https://efdeportes.com/efd86/spirulin.htm

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.