6 έξυπνες συμβουλές για να έχετε αστραφτερά παράθυρα!

Ακόμα κι αν καθαρίζετε το πάτωμα, τα έπιπλα και τις άλλες επιφάνειες, αν τα παράθυρα είναι γεμάτα λαδιές, σκόνη και βρομιές, τότε υποβαθμίζεται όλη σας η προσπάθεια.
6 έξυπνες συμβουλές για να έχετε αστραφτερά παράθυρα!

Έχει γραφτεί από Jose Popoff

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Δεδομένου ότι τα παράθυρα εκτίθενται περισσότερο από το υπόλοιπο σπίτι στις καιρικές συνθήκες, λερώνονται εύκολα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους κάνουμε τακτικά κάποια συντήρηση. Αν και ο καθαρισμός δεν είναι μια διασκεδαστική δουλειά, όλα έχουν μια λύση. Για να τον κάνετε λίγο πιο εύκολο και πιο γρήγορο, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 6 συμβουλές για αστραφτερά παράθυρα!

Είναι πολύ πιθανόν να έχετε καθαρίσει μόλις πριν λίγο, αλλά τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά και να μην επιβραβεύουν την προσπάθειά σας. Ως αποτέλεσμα, η απογοήτευση σας αποθαρρύνει και έτσι καταλήγετε να σταματάτε τελείως να τα καθαρίζετε. Τα βρόμικα παράθυρα, όμως, θα κάνουν το σπίτι σας να μη φαίνεται τόσο όμορφο όσο θα μπορούσε.

Ακόμα κι αν καθαρίζετε το πάτωμα, τα έπιπλα και τις άλλες επιφάνειες, αν τα παράθυρα είναι γεμάτα λαδιές, σκόνη και βρομιές, τότε υποβαθμίζεται όλη σας η προσπάθεια. Πείτε αντίο, λοιπόν, στα βρόμικα παράθυρα, χρησιμοποιώντας τις συμβουλές που σας δίνουμε παρακάτω.

6 γρήγορα και αποτελεσματικά κόλπα για αστραφτερά παράθυρα

1. Το ξύδι δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ!

έξυπνες συμβουλές για να έχετε αστραφτερά παράθυρα - ξύδι

Το ξύδι βοηθά στην εύκολη απομάκρυνση της βρομιάς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε στην πραγματικότητα τα παράθυρα, απλώς μονάχα να τα σκουπίσετε με ένα πανί ή μια εφημερίδα. Το ξύδι τους δίνει επίσης ένα λαμπερό, κρυστάλλινο φινίρισμα.

Για αστραφτερά παράθυρα, απλώς συνδυάστε ένα μέρος λευκό ξύδι με τρία μέρη ζεστό νερό. Για να εξασθενήσετε τη μυρωδιά του ξυδιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα. Εάν η μυρωδιά του ξυδιού σας ενοχλεί πολύ, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το διάλυμα βάζοντας πέντε μέρη νερού αντί για τρία.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό καθαριστικό παραθύρων, συνιστούμε να τα συνδυάσετε. Αυτός ο τρόπος θα διαρκέσει περισσότερο. Ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι σε δύο φλιτζάνια νερό και προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό. Θα διαπιστώσετε πόσο εύκολα βγαίνει η βρομιά και θα έχετε αστραφτερά παράθυρα.

Δείτε επίσης: Καθαριστικά διαλύματα με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

2. Ειδικό πανί για τζάμια και παράθυρα

Μπορείτε να αγοράσετε τα συγκεκριμένα πανιά καθαρισμού στο σουπερμάρκετ, αλλά αν ο στόχος σας είναι να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις. Ο καθαρισμός των παραθύρων με την εφημερίδα είναι η πιο βολική επιλογή για τους περισσότερους. Δεν αφήνει υπολείμματα και δίνει λαμπερό φινίρισμα.

Εκτός από αυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ξύσιμο των παραθύρων σας. Η εφημερίδα αφήνει ένα πολύ λεπτό, διάφανο φιλμ που θα προστατεύσει τα παράθυρά σας από το να λερωθούν ξανά πολύ γρήγορα.

Τα σφουγγάρια που έχετε ήδη στο σπίτι μπορούν επίσης να αποδειχτούν αποτελεσματικά στην αφαίρεση των υπολειμμάτων που αφήνουν τα απορρυπαντικά. Ένα πολύ πρακτικό τέχνασμα, αν δεν έχετε κανένα από τα παραπάνω, είναι να χρησιμοποιήσετε φίλτρα καφέ. Παρουσιάζουν σχεδόν τις ίδιες ιδιότητες με την εφημερίδα και θα σας δώσουν αστραφτερά παράθυρα χωρίς λεκέδες ή γρατζουνιές.

3. Καθαρίστε τα παράθυρα όταν έχει συννεφιά

Ανεξάρτητα από τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής στην οποία ζείτε, σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας. Εάν το κάνετε σε μια ηλιόλουστη μέρα, ο ήλιος θα στεγνώσει με τέτοιον τρόπο το καθαριστικό ώστε θα αφήσει στην επιφάνεια των παραθύρων γραμμές. Επιπλέον, ο καθαρισμός τους όταν ο ήλιος είναι δυνατός, κάνει ακόμα πιο κοπιαστική και λιγότερο διασκεδαστική την προσπάθειά σας.

4. Πώς να καθαρίσετε τα πολύ βρόμικα παράθυρα

έξυπνες συμβουλές για να έχετε αστραφτερά παράθυρα -
πορώδες σφουγγάρι

Θα βρείτε επίσης ενδιαφέρον: Απλά κόλπα για λαμπερά δάπεδα

5. Κάθετα και οριζόντια

Αν και έχετε τελειώσει τον καθαρισμό των παραθύρων σας μέσα και έξω, το αποτέλεσμα εξακολουθεί να μην σας ικανοποιεί. Υπάρχουν ακόμα ορατές γραμμές, θαμπάδα ή βρομιά. Ελέγχετε το εσωτερικό, ελέγχετε το εξωτερικό μέρος, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα που να τα προκαλεί. Πριν ουρλιάξετε, σαν να να ζείτε έναν εφιάλτη, ηρεμήστε γιατί υπάρχει λύση.

Όταν πλένετε τα παράθυρά σας και από τις δύο πλευρές, καθαρίστε τα με οριζόντιες κινήσεις στο εσωτερικό και με κάθετες κινήσεις στο εξωτερικό μέρος. Αυτό θα σας ηρεμήσει κάθε φορά που δεν μπορείτε να καταλάβετε σε ποια πλευρά είναι τα σημάδια.

6. Τα στόρια

Οι περσίδες χρειάζονται επίσης καθαρισμό, αλλά μην ανησυχείτε. Είναι πολύ ευκολος. Ψεκάστε τα στόρια με ένα αντισηπτικό σπρέι και χρησιμοποιήστε ένα πανί που δεν αφήνει υπολείμματα για να τα σκουπίσετε.

 


Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.