6 συνήθειες που θα σας κάνουν μια επιτυχημένη γυναίκα

Βάλτε μαζί την επιμονή, τη συνέπεια και το όραμα και θα έχετε επιτυχία. Αυτό θα σας φέρει ευτυχία στην καθημερινότητά σας.
6 συνήθειες που θα σας κάνουν μια επιτυχημένη γυναίκα

Τελευταία ενημέρωση: 05 Αυγούστου, 2020

Δεν χρειάζεται να κάνετε τόσα όσα νομίζετε για να γίνετε μια ευτυχισμένη, επιτυχημένη γυναίκα. Απλώς πρέπει να επενδύσετε σε μερικές καθημερινές καλές ψυχολογικές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε ως άτομο.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι η επιτυχία δεν βρίσκεται στο γόητρο, στη φήμη ή σε ένα εκτεταμένο κοινωνικό δίκτυο στο οποίο εκτίθεστε για να σας θαυμάσουν και να σας γνωρίσουν.

Είναι κάτι πιο απλό και πιο βασικό. Η αυθεντική επιτυχία βρίσκεται στην προσωπική ικανοποίηση και στην επίτευξη μιας ισορροπίας ανάμεσα στα όνειρα και τα επιτεύγματά σας.

Μιλάμε για την επίτευξη της ευτυχίας που σας κάνει να αισθάνεστε δυνατή, ελεύθερη και ικανή να αντιμετωπίζετε το μέλλον χωρίς φόβο.

Παρακάτω σας προτείνουμε έξι στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γίνετε μια επιτυχημένη γυναίκα.

1. Να επενδύετε κάθε μέρα στην προσωπική σας εξέλιξη

Τι εννοούμε λέγοντας προσωπική εξέλιξη; Είμαστε σίγουροι ότι έχετε ξανακούσει τον όρο ή τον έχετε συναντήσει σε κάποιο βιβλίο ή άρθρο.

Ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάστε το εξής: κάθε άτομο πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο όσον αφορά στις ψυχολογικές διαστάσεις που αποτελούν τα αδύναμα σημεία του.

Η προσωπική εξέλιξη είναι προσωπική, επομένως αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μη λειτουργεί για κάποιο άλλο.

Ίσως ο δικός σας αχίλλειος τένοντας να είναι η αδυναμία σας να λαμβάνετε γενναίες αποφάσεις χωρίς να ανησυχείτε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Ίσως να είστε υπερβολικά συγκαταβατική, ή αυτάρεσκη, ή ανασφαλής.

Γνωρίστε πρώτα τις αδυναμίες σας προκειμένου να ξέρετε από ποιους τομείς θα ξεκινήσετε την προσπάθειά σας να δυναμώσετε.

2. Να είστε ρεαλίστρια με τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε

Επιτυχημένη γυναίκα με καρότσι κήπου

Κανένας δεν μπορεί να σκαρφαλώσει ένα βουνό χοροπηδώντας. Η αναρρίχηση προϋποθέτει την τοποθέτηση των χεριών και των ποδιών σας σε σταθερές, ασφαλείς επιφάνειες και μια πολύ σαφή εικόνα της κορυφής στην οποία θέλετε να φτάσετε.

Το ίδιο ισχύει και όταν πρόκειται για τον στόχο της επιτυχίας και της ευτυχίας: πρέπει να είστε έξυπνη και πολύ ρεαλίστρια.

Θέστε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Είναι οι στόχοι που θέτετε στον εαυτό σας επιτεύξιμοι;
  • Ποιες από τις ικανότητες που διαθέτετε θα σας βοηθήσουν να τους επιτύχετε;
  • Είναι οι στόχοι σας βραχυπρόθεσμοι ή μακροπρόθεσμοι;
  • Τι πόρους, στρατηγικές ή ικανότητες χρειάζεστε για να τους επιτύχετε;
  • Υπάρχει κάτι που έχετε ήδη κάνει στο παρελθόν το οποίο συνδέεται με αυτούς τους στόχους και θα σας δώσει μια ιδέα για το πώς θα τους επιτύχετε;
  • Αισθάνεστε επαρκώς κινητοποιημένη;

3. Το δικό σας καθημερινό σχέδιο δράσης για να είστε μια επιτυχημένη γυναίκα

Το σχέδιο δράσης που θα σας κάνει επιτυχημένη γυναίκα πρέπει να καταρτιστεί από εσάς. Πρέπει να είναι δικό σας, να περιλαμβάνει τα δικά σας προγράμματα, τους στόχους σας λεπτομερώς και τις ελπίδες σας.

  • Η πορεία που χαρτογραφείτε πρέπει να περιλαμβάνει τους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους στόχους.
  • Κάθε μέρα πρέπει να επενδύετε χρόνο, ενέργεια και συναίσθημα στο σχέδιο δράσης σας.
  • Δεν έχετε καμία δικαιολογία να το αμελείτε. Πρέπει να είστε συνειδητή και να ολοκληρώνετε ό,τι αρχίζετε.

4. Να αγνοείτε τις ανόητες, βλαπτικές και ανώφελες απόψεις

Η ευτυχία σας σάς ανήκει. Το σχέδιο δράσης σας είναι προσωπικό, ένα όνειρο που φέρει το όνομά σας και κανένας δεν πρέπει να το γελοιοποιεί ή να το μειώνει.

Να είστε ανοιχτή απέναντι σε καινούργιες ιδέες, σε συνετές συμβουλές, στη θετική ενέργεια και σε καινούργιες προοπτικές που μπορεί να φανούν χρήσιμες.

Όμως, να αγνοείτε όσους σας λένε, “δεν μπορείς να το κάνεις αυτό”, “δεν το αξίζεις”, ή “το έχεις χάσει το τρένο”.

5. Να επιμένετε και να αντιστέκεστε: για να γίνετε μια ευτυχισμένη, επιτυχημένη γυναίκα, πρέπει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Επιτυχημένη γυναίκα με ανοιχτά μπράτσα

Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές. Θα υπάρξουν μέρες γεμάτες αμφιβολία και στιγμές που θα αναρωτιέστε σε τι μπλέξατε.

Οι σκέψεις αυτές είναι δοκιμασίες που πρέπει να περάσετε, επειδή ο νους αντιστέκεται έντονα στην αλλαγή και ψιθυρίζει πάντα, “μείνε όπου είσαι, γύρισε πίσω στη ζώνη άνεσής σου”.

Όμως, να θυμάστε το εξής: τίποτα καινούργιο δεν θα αναπτυχθεί μέσα στη ζώνη άνεσής σας.

Πρέπει να αντιστέκεστε και να επιμένετε για να γίνετε μια επιτυχημένη γυναίκα και να βρείτε την ευτυχία.

6. Να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη για κάθε επίτευγμα και για κάθε βήμα που κάνετε προς την επιτυχία

Το να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη για κάθε βήμα που κάνετε δεν είναι ναρκισσιστικό. Είναι η αναγνώριση για κάθε επίτευγμα, για κάθε προσπάθεια και για τα αποτελέσματά της.

Το να μπορείτε να αναγνωρίζετε τα επιτεύγματά σας είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζετε τα λάθη σας.

Έτσι θα γίνετε μια επιτυχημένη γυναίκα: με ταπεινότητα, ρεαλισμό, αντικειμενικότητα και αυτεπίγνωση. Δείτε τον εαυτό σας ως μια γυναίκα θαρραλέα και ικανή να αγωνίζεται για τα όνειρά της.

Επιτυχημένη γυναίκα ιθαγενής

Να αισθάνεστε λοιπόν ευγνωμοσύνη για κάθε στιγμή ευτυχίας και για κάθε νίκη χωρίς να χάνετε τον στόχο σας από τα μάτια σας.

Η ευτυχία είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή επένδυση, επειδή, αν εγκαταλείψετε την προσπάθεια, χάνετε τα πάντα. Για να γίνετε μια επιτυχημένη γυναίκα, πρέπει απλώς να συνδυάσετε την επιμονή, τη συνέπεια και ένα σταθερό όραμα.

Η φωτογραφίες είναι μια προσφορά της wikiHow.com


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.