6 οφέλη από την εξάσκηση με πιλάτες κάθε εβδομάδα

Η μέθοδος πιλάτες όχι μόνο σας βοηθά να βελτιώσετε τη στάση σας και να γίνετε πιο ευέλικτοι. Σας επιτρέπει επίσης να αποσυνδεθείτε από τον κόσμο και να βάλετε το άγχος και τις ανησυχίες σας στην άκρη.
6 οφέλη από την εξάσκηση με πιλάτες κάθε εβδομάδα
Carlos Fabián Avila

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Carlos Fabián Avila.

Τελευταία ενημέρωση: 17 Οκτωβρίου, 2023

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν πιλάτες κάθε εβδομάδα. Αυτό που ξεκίνησε ως ένας τρόπος άσκησης έχει γίνει μια δραστηριότητα που ωφελεί τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σας υγεία.

Μερικά από τα οφέλη που προσφέρει η μέθοδος πιλάτες περιλαμβάνουν την απώλεια βάρους, την καλή μυϊκή μάζα, τη βελτίωση της στάσης του σώματος και την αντιμετώπιση νευρικών διαταραχών όπως είναι το στρες ή το άγχος.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφερθούμε σε μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη που παρέχει η μέθοδος αυτή, συμπεριλαμβανομένης μιας τεχνικής που σας επιτρέπει να είστε σε φόρμα χωρίς τον κίνδυνο να τραυματίσετε τον εαυτό σας.

Ταυτόχρονα, αυξάνεται η ευλυγισία σας και θα αποκτήσετε μια γυμνασμένη φιγούρα που δεν θα θέλετε ποτέ να χάσετε.

 

6 οφέλη από τη μέθοδο πιλάτες


1. Σταδιακή απώλεια βάρους

πιλάτες, γυναίκα- πιλάτες κάθε εβδομάδα

Η μέθοδος πιλάτες ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας, που είναι η σωματική λειτουργία που ρυθμίζει τη χρήση ενέργειας. Όταν επιταχύνετε, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, ιδρώνετε και καίτε θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνετε τη σταδιακή απώλεια βάρους.

Είναι ιδανικό να συνδυάσετε τις πιλάτες με κάποιο είδος αερόβιας δραστηριότητας, όπως είναι το περπάτημα, ο χορός, το τρέξιμο, το κολύμπι, η ποδηλασία κ.λπ.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πετύχετε μια καλή ισορροπία μεταξύ της τόνωσης του σώματος και των καρδιαγγειακών ασκήσεων. Αυτός είναι ο πιο υγιεινός και αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος αλλά και για να μην κερδίσετε πίσω το βάρος που έχετε χάσει.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με ασκήσεις για το κάτω μέρος της πλάτης

 

2. Τονίστε το σώμα σας χωρίς να τραυματίσετε τον εαυτό σας

πιλάτες κάθε εβδομάδα

Το να κάνετε πιλάτες κάθε εβδομάδα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τονώσετε τους μυς σας και να αυξήσετε τη δύναμη και την αντίστασή σας.

Δουλεύει με ολοκληρωμένο τρόπο και στοχεύει σε όλους τους διαφορετικούς μυς στο σώμα σας. Επιπλέον, συμβάλλει στη δημιουργία ισορροπίας μεταξύ του ανώτερου και κατώτερου μέρους του σώματός σας, κάτι το οποίο διαφέρει από τα άλλα αθλήματα.

Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα είναι ότι αποτρέπει επίσης τον τραυματισμό. Αυτό είναι χάρη στον τύπο των ασκήσεων που χρησιμοποιεί, με το δικό σας βάρος ή με ελαφρά εργαλεία βάρους. Απαιτεί ελαφριά βάρη, ελαστικές ταινίες, σφαίρες διαφορετικών μεγεθών, διαδρομές κλπ.


3. Σχηματίστε το σώμα σας με πιλάτες κάθε εβδομάδα

πιλάτες κάθε εβδομάδα

Με τη διευκόλυνση της απώλειας βάρους και την σταδιακή τόνωση των μυών σας, μπορείτε να διαμορφώσετε το σχήμα σας. Οι μύες δεν μεγαλώνουν, αλλά μάλλον τονίζονται περισσότερο. Ταυτόχρονα, η ευελιξία και το τέντωμα ασκούν καλύτερα τη σιλουέτα σας.

Η τόνωση του σώματός σας σάς βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας. Εάν είστε γυναίκα, θα έχετε περισσότερες θηλυκές και σταθερές καμπύλες, χωρίς υπερβολικό λίπος.

Αν είστε άντρας, μπορείτε να πάρετε ορισμένους μυς και ισορροπία μεταξύ του στήθους και των ποδιών σας.


4. Βελτιωμένη στάση σώματος

πιλάτες, στάση- πιλάτες κάθε εβδομάδα

Τα οφέλη που αναφέραμε προηγουμένως συμβάλλουν επίσης στην καλύτερη στάση του σώματος.

Η τόνωση των μυών στην κοιλιά σας είναι η τέλεια υποστήριξη για μια όρθια πλάτη και ισχύει το ίδιο αντίστροφα. Ένα ισχυρό κάτω μέρος της μέσης και μια ισχυρή ραχιαία θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ισχυρούς κοιλιακούς.

  • Τα ισχυρά πόδια και οι γλουτοί είναι επίσης απαραίτητα για την υποστήριξη του σώματός σας. Ολόκληρο το σώμα σας λειτουργεί με ισορροπημένο τρόπο.
  • Με αυτή την έννοια, η μέθοδος πιλάτες λειτουργεί με ολιστικό τρόπο, οπότε δεν υπάρχει κανένα μέρος του σώματός σας που έχει απομείνει.

 

5. Αυξημένη ευελιξία με πιλάτες κάθε εβδομάδα

πιλάτες,γυναίκα - πιλάτες κάθε εβδομάδα

Η μέθοδος πιλάτες περιλαμβάνει πάντοτε διατάσεις. Αυτές γίνονται στην αρχή και στο τέλος, αλλά ενσωματώνονται επίσης στις τεχνικές τόνωσης.

Ένα καλό τέντωμα είναι απαραίτητο προκειμένου να δουλέψετε τους μύες σας με ολοκληρωμένο τρόπο. Με οποιοδήποτε τρόπο θα πρέπει να γίνονται και  δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο σε ένα τέντωμα.

Όταν κάνετε διατάσεις, θα δείτε ότι η ευκαμψία σας θα αυξάνεται σιγά-σιγά. Αυτό σας βοηθά να αποτρέψετε τραυματισμούς, καθώς και προβλήματα μυών και αρθρώσεων.

Συμβάλλει επίσης στην καλύτερη στάση του σώματος και στην καλύτερη προδιάθεση για να ασχοληθείτε με οποιοδήποτε άθλημα.


6. Μείωση του άγχους με πιλάτες κάθε εβδομάδα

πιλάτες κάθε εβδομάδα

Η μέθοδος πιλάτες όχι μόνο σας βοηθά να χάσετε βάρος, να τονώσετε τη σιλουέτα σας και να είστε σε φόρμα γενικά. Η τακτική σωματική άσκηση παρέχει πολλά οφέλη στο νευρικό σας σύστημα. Με αυτή την έννοια, σας βοηθά να καταπολεμήσετε θέματα όπως το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη.

Ειδικότερα, η μέθοδος αυτή απαιτεί καλή συγκέντρωση και συντονισμό. Αυτές οι δύο δεξιότητες σας κάνουν να καθαρίσετε το μυαλό σας και να βάλετε τις ανησυχίες σας στο πλάι, καθώς και οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση, προβλήματα εργασίας, οικογενειακές ανησυχίες ή συναισθηματικό άγχος.

Ενώ βρίσκεστε σε μια συνεδρία πιλάτες, το μυαλό σας επικεντρώνεται στο πώς το σώμα σας κινείται, στη δύναμη, την ισορροπία και την αναπνοή σας. Με αυτόν τον τρόπο, η άσκηση πιλάτες είναι ένας ισχυρός τρόπος για να αποφορτιστείτε.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.