7 συμβουλές για ν' ανακαλύψετε το πραγματικό πάθος σας

Η ανακάλυψη του πραγματικού πάθους σας είναι μια διαδικασία που θα καθορίσει την ικανοποίησή σας με τη ζωή. Το σημερινό μας άρθρο περιέχει ορισμένες πρακτικές συμβουλές για το πώς ν' ανακαλύψετε αυτό που αγαπάτε πραγματικά.
7 συμβουλές για ν' ανακαλύψετε το πραγματικό πάθος σας

Τελευταία ενημέρωση: 17 Αυγούστου, 2021

Το πραγματικό πάθος είναι το συναίσθημα, η αίσθηση, και η παρόρμηση που εμφανίζονται εξαιτίας της αγάπης για κάτι. Είναι η δύναμη που μεγεθύνει τις ικανότητές σας προς όφελος μιας εξαιρετικής απόδοσης. Ο λόγος είναι πως πρόκειται για ένα ισχυρό ερέθισμα για βέλτιστη απόδοση και είναι κάτι που θέλουν να φτάσουν όλοι. Είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε με τι παθιάζεστε.

Ο χρόνος που απαιτείται για να βρει κάποιος το πραγματικό πάθος του διαφέρει και δεν πραγματοποιείται σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό εμφανίζεται ως μέτριας ποιότητας καθημερινότητα. Εν ολίγοις, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι ν’ αυξήσετε τις πιθανότητες ν’ ανακαλύψετε το πραγματικό πάθος σας.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να τους ανακαλύψετε!

Το να βρείτε το πραγματικό πάθος σας είναι σημαντικό για να είστε επιτυχημένοι

Θα πρέπει ν’ αναρωτηθείτε πόσο σημαντική πραγματικά είναι η επιθυμία σας για επιτυχία πριν βρείτε το πάθος σας, αλλιώς η εύρεσή της θα γίνει άπιαστο όνειρο.

Ουσιαστικά, θα πρέπει να καταλάβετε πως η επιτυχία δεν είναι ένας στόχος αλλά ένα μονοπάτι το οποίο εκτείνεται στην ύπαρξή μας. Το πάθος είναι η μηχανή που σας επιτρέπει να τρέξετε σε αυτό. Η επιτυχημένη πρόσβαση σε αυτό που έχετε πάθος θα σας δώσει μια αέναη ενέργεια για να επιδιώξετε τον στόχο σας. Θα σας κάνει να συνεχίζετε.

Όπως φαντάζεστε, η καθημερινή προσπάθεια δε θα μοιάζει αγγαρεία κάνοντας πράγματα που δε σας αρέσουν. Ο λόγος είναι πως θα νιώθετε ευχαρίστηση με κάθε πρόοδο. Όλα τα παραπάνω έχουν θετικό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική υγεία μειώνοντας τα επίπεδα άγχους.

7 συμβουλές για ν’ ανακαλύψετε το πραγματικό πάθος σας

Η αποστολή είναι να βρείτε το πάθος σας. Γι’ αυτό έχουμε συλλέξει συμβουλές με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας ώστε να μικρύνετε τον χρόνο αναζήτησης. Από εδώ και στο εξής, οι δικαιολογίες θα πρέπει να μπουν στην άκρη.

Άνδρας κάθεται σε γρασίδι
Ο δρόμος για ν’ ανακαλύψετε το πάθος σας είναι μακρύς και απαιτεί προσπάθεια, αλλά και ν’ ακολουθήσετε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

1. Ψάξτε στην παιδική σας ηλικία

Η αγνότητα και η αλήθεια της ύπαρξής σας βρίσκονται στα πρώτα στάδια της ζωής σας. Έτσι, το να πάτε πίσω στα πράγματα που αγαπούσατε τότε είναι μια εξαιρετική ένδειξη των προτιμήσεών σας.

Θέλατε να γίνετε γιατροί; Μήπως θέλατε να μπείτε στον κόσμο της αρχαιολογίας; Σας ενδιέφεραν τα έντομα; Όλα αυτά είναι στοιχεία για να ξεκινήσετε την αναζήτηση.

Παρότι είναι αλήθεια ότι τα παιδιά έχουν διάφορες προτιμήσεις, είναι ιδιαίτερα εύκολο να δείτε ποιες έχουν προτεραιότητα.

2. Απαλλαγείτε από τους περισπασμούς

Ο εγκέφαλος κάνει εξαιρετική δουλειά στο να φροντίζει για τα πάντα. Όμως, ο υπερβολικός θόρυβος και οι περισπασμοί από το περιβάλλον αποτρέπουν τη συγκέντρωσή μας.

Έτσι, ίσως είναι καλύτερο ν’ αλλάξετε τις συνήθειες που σχετίζονται με αδρανείς δραστηριότητες για ν’ ανακαλύψετε το πραγματικό πάθος σας, όπως π.χ. την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ή της θέασης βίντεο.

Αφιερώστε 30 λεπτά με 1 ώρα την ημέρα για να στοχαστείτε χωρίς υπολογιστές, χωρίς θορύβους, και με αρκετή γαλήνη και ησυχία προκειμένου ν’ ανακαλύψετε την αληθινή σας φύση που κρύβεται πίσω από τη ρουτίνα σας.

3. Πειραματιστείτε και ανακαλύψτε

Η καθημερινή επανάληψη των ίδιων δραστηριοτήτων εξαφανίζει όλες τις πιθανότητες επιτυχίας εύρεσης του πραγματικού πάθους σας. Ένας καλός τρόπος για να σπάσετε αυτών τον φαύλο κύκλο είναι να κάνετε ορισμένα μαθήματα κάθε μήνα. Αυτό θα δημιουργήσει ένα σενάριο δοκιμής και σφάλματος το οποίο προάγει ένα καλό αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο.

4. Παραμείνετε ψύχραιμοι στην αναζήτησή σας

Δεν υπάρχουν μαγικές φόρμουλες για να βρείτε το πραγματικό πάθος σας, αλλά ούτε και χρονικά περιθώρια.

Γι’ αυτό, η αυτοσυγκράτηση και η υπομονή είναι χαρακτηριστικά πάνω στα οποία θα πρέπει να δουλέψετε για να λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μην βάζετε προθεσμίες ή να μην έχετε την αμεσότητα στο μυαλό σας καθώς εδώ μιλάμε για κάτι ανεκτίμητο, για το πραγματικό πάθος σας.

Το παραπάνω σχετίζεται και με το να δίνετε αρκετό χρόνο για οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα δοκιμάζετε. Με άλλα λόγια, μην τα παρατάτε χωρίς να εξερευνήσετε πρώτα ό,τι έχετε να προσφέρετε.

5. Να θυμάστε ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία σας

Η ηλικία δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για ν’ ανακαλύψετε το πραγματικό πάθος σας. Λόγω ορισμένων ξεπερασμένων κοινωνικών εμποδίων ίσως δυσκολευτείτε στα πρώτα σας βήματα.

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να φτάσει και να εκδηλώσει τις προτιμήσεις του, παραμερίζοντας τα εμπόδια, ειδικά όσα βάζετε εσείς οι ίδιοι. Ποτέ δεν είναι αργά!

6. Επικεντρωθείτε στην εύρεση του πάθους σας

Θα πρέπει να ξεχάσετε τον μύθο που λέει ότι το να κάνετε αυτό με το οποίο είστε παθιασμένοι θα είναι εύκολο και ευχάριστο. Αυτό επειδή θα υπάρχουν πάντα δυσκολίες σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Όμως, δε θα πρέπει να χάνετε τη συγκέντρωσή σας καθώς αυτές είναι παροδικές στιγμές. Αν το καταλάβετε αυτό τότε θα μπορείτε να διατηρήσετε την παρότρυνση.

Μπορεί να υπάρχει ένα σενάριο όπου ένα άτομο γνωρίζει ήδη το πραγματικό του πάθος, αλλά οι αντιξοότητες προκαλούν αμφιβολίες σχετικά με την πηγή έμπνευσης. Εν ολίγοις, ο αντικειμενικός χειρισμός και η μη λήψη αποφάσεων εν θερμώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να το επιλύσετε αυτό.

7. Θέστε υπό έλεγχο τη φθορά σας

Τόσο η αναζήτηση, όσο και η διατήρηση του πάθους σας μπορούν να είναι δύσκολα. Το εγχείρημα αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε εξάντληση.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας και να δίνετε προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία σας.

Γυναίκα πίνει ρόφημα - Πραγματικό πάθος
Το να παραμείνετε ψύχραιμοι είναι το κλειδί για να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από τη ρουτίνα και να ψάξετε το πραγματικό πάθος σας.

Τελικές σκέψεις για ν’ ανακαλύψετε το πραγματικό πάθος σας

Υπάρχει μια ακόμη συμβουλή, πέραν αυτών που αναφέραμε παραπάνω, και αυτή είναι να κάνετε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις, αναλύοντας σε βάθος τις απαντήσεις:

 • Τι θα κάνατε με τον χρόνο σας αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα;
 • Ποιες δραστηριότητες δίνουν ώθηση στη δημιουργικότητά σας;
 • Ποιους ανθρώπους θαυμάζετε;
 • Αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω θα επιλέγατε ξανά το τωρινό σας επάγγελμα;
 • Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;
 • Απολαμβάνετε τη ζωή σας;

Η εύρεση του πάθους σας είναι κάτι προσωπικό και αλλάζει διαρκώς, ανάλογα με τις συγκεκριμένες προσδοκίες. Είναι δύσκολο για μια ομάδα ανθρώπων να βρει τη φόρμουλα της επιτυχίας, αλλά η επιμονή είναι το καλύτερο εργαλείο για να το πετύχετε!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Robinson K. Encuentra tu elemento: El camino para descubrir tu pasión y transformar tu vida. Penguin Random House Grupo Editorial España. 2013.
 • Freire A. Pasión por emprender: de la idea a la cruda realidad. Editorial Norma. 2005.
 • Calle R. En busca del ser. Grupo Anaya Comercial. Sendas Series. 2003.
 • Moore T. Un trabajo con alma: La alegría de descubrir cuál es tu misión en el mundo (crecimiento personal). Editorial Urano. 2008.
 • Monbourquette J. Cómo descubrir tu misión personal. Editorial San Pablo. 2009.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.