Τώρα μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα με μηλόξυδο

Για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις, είναι σημαντικό να αραιώσετε πρώτα το μηλόξυδο με άλλα συστατικά, όπως κρέμες ή αιθέρια έλαια.
Τώρα μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα με μηλόξυδο

Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιουνίου, 2019

Τώρα μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα! Ποια δεν έχει υποφέρει από την κυτταρίτιδα; Αν είστε γυναίκα, τότε σίγουρα την έχετε βιώσει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Πρόκειται για τα αντιαισθητικά μικρά εξογκώματα που μετατρέπουν το να φορέσουμε μαγιό ή ένα στενό τζιν σε δυσάρεστη εμπειρία.

Ίσως η κυτταρίτιδα να μην αποτελεί πρόβλημα για σας ή ίσως να είναι τόσο εμφανής στο σώμα σας που δεν είστε σίγουρες πώς να την αντιμετωπίσετε. Καταρχάς, πρέπει να είμαστε αντικειμενικές: η κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται μέσα σε μια νύχτα. Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος για να την απομακρύνετε από το σώμα είναι με χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε αισθητά την εμφάνισή της με σωστή διατροφή και άσκηση.

Σήμερα, θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε μηλόξυδο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια θεραπεία που συμπληρώνει μια καλή διατροφή και ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Οι παρακάτω απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα.

Είστε έτοιμες να τις δοκιμάσετε;

Πώς μπορεί το μηλόξυδο να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα;

αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα - πόδια με κυτταρίτιδα

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ωφέλειες του μηλόξυδου είναι η αποτελεσματικότητά του στη μείωση του περιττού λίπους στα κύτταρα. Καθαρίζει το σώμα και προλαμβάνει τη συσσώρευση λιπιδίων.

Να έχετε υπόψη σας ότι, αν και το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του περιττού λίπους στο αίμα, δεν θα πρέπει να αντικαθιστά μια υγιεινή διατροφή. Μην το κάνετε ποτέ αυτό. Όπως ήδη είπαμε, θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε ως συμπλήρωμα μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής.

 • Το μηλόξυδο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες που είναι υπέρβαρες και έχουν κυτταρίτιδα. Επιτρέπει τη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους και απομακρύνει τις τοξίνες.
 • Βελτιώνει την πέψη.
 • Είναι καλό για το λεμφικό μας σύστημα και χρήσιμο για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
 • Χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τη LDL ή την κακή χοληστερίνη.

Διαβάστε περισσότερο για τις ιδιότητες του λεμονιού στο σώμα

Πώς χρησιμοποιείτε το μηλόξυδο για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα;

Για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα, πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω θεραπεία για δύο εβδομάδες το μήνα. Με άλλα λόγια, κάνετε τη θεραπεία για δεκαπέντε ημέρες, έπειτα ξεκουράζεστε τις άλλες δεκαπέντε.

1. Θεραπεία με μηλόξυδο από το στόμα

αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα - μηλόξυδο

Συστατικά

 • 1 λίτρο νερό
 • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Διαβάστε περισσότερα για το πόσο νερό πρέπει να πίνετε

Οδηγίες

Απλώς πίνετε ένα λίτρο νερό αναμεμειγμένο με δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 • Πιείτε ένα ποτήρι με άδειο στομάχι αμέσως μόλις ξυπνήσετε.
 • Πιείτε ακόμα ένα ποτήρι είκοσι λεπτά μετά το μεσημεριανό γεύμα, μόλις ξεκινάει η πέψη, έτσι ώστε να μπορέσει το μηλόξυδο να κάνει τη δουλειά του και να διαλύσει τα λίπη.
 • Πιείτε ακόμα ένα ποτήρι το απόγευμα.
 • Πιείτε το τελευταίο ποτήρι είκοσι λεπτά μετά το βραδινό.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ακολουθήστε τη συγκεκριμένη θεραπεία για δεκαπέντε συνεχόμενες ημέρες, έπειτα ξεκουραστείτε για δύο εβδομάδες. Να συνδυάζετε πάντα αυτή τη θεραπεία με μια δίαιτα με λίγα λιπαρά, πλούσια σε ίνες, φρούτα και φρέσκα λαχανικά, μαζί με άσκηση.

2. Τοπική θεραπεία με μηλόξυδο για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα

αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα - γυναικα με κυτταριτιδα

Με αυτή τη θεραπεία θα ωφεληθείτε από τις ιδιότητες του μηλόξυδου απευθείας πάνω στο δέρμα σας. Θέλετε να μάθετε πώς; Εξηγούμε παρακάτω:

Συστατικά

 • Αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με τη συνηθισμένη σας ενυδατική κρέμα ή με αιθέρια έλαια.

Οδηγίες

 • Απλώνετε το μείγμα δύο φορές την ημέρα: μία φορά μετά το πρωινό σας ντους και μία φορά πριν πάτε για ύπνο. Απλώς αναμείξτε το μηλόξυδο με την κρέμα ή τη λοσιόν σας και κάντε μασάζ στα σημεία με κυτταρίτιδα. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο ρόλερ ή ένα σφουγγάρι απολέπισης για βαθύτερο μασάζ.

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη θεραπεία καθημερινά. Είναι σημαντικό να είστε συνεπείς και να θυμάστε πάντα ότι η κυτταρίτιδα είναι ένας εχθρός για την αντιμετώπιση του οποίου χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια. Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και μην ξεχνάτε την άσκηση!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.