Απαλλαγείτε από σπυράκια και τα μαύρα στίγματα

Τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται ως αποτέλεσμα έκθεσης σε περιβαλλοντικές τοξίνες και ανεπαρκούς καθαρισμού. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας καλά κάθε πρωί και βράδυ.
Απαλλαγείτε από σπυράκια και τα μαύρα στίγματα
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα έχουν γίνει μεγάλος πονοκέφαλος για εφήβους και ενήλικες επειδή, αν και δεν επηρεάζουν την υγεία, έχουν αισθητικά δυσάρεστη όψη. Τόσο τα σπυράκια όσο και τα μαύρα στίγματα μπορούν να εμφανιστούν για διάφορους λόγους, όπως βακτήρια, έκθεση σε ρυπογόνες ουσίες, ορμονικές αλλαγές, χρήση ακατάλληλου μακιγιάζ, ανεπαρκής υγιεινή και υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος. Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι τρόποι αντιμετώπισης που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε αυτά τα δερματικά προβλήματα, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα πιο απαλό και πιο λείο δέρμα, χωρίς υπερβολική λιπαρότητα. Μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από σπυράκια και μαύρα στίγματα στο άρθρο που ακολουθεί.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολυάριθμα φάρμακα και προϊόντα διαθέσιμα στην αγορά, τα οποία υπόσχονται να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Ωστόσο τα προϊόντα αυτά είναι συνήθως αρκετά ακριβά και όχι τόσο αποτελεσματικά όσο υπόσχονται σε όλες τις περιπτώσεις. Για το λόγο αυτό, σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια ειδική ρουτίνα καθαρισμού και μερικές σπιτικές φροντίδες, ώστε να καταπολεμήσετε τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα με έναν πιο υγιεινό και οικονομικό τρόπο. Προφανώς θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι, για να έχετε καλά αποτελέσματα, πρέπει να είστε συνεπείς στην τήρηση των συγκεκριμένων συνηθειών.

Ρουτίνα καθαρισμού για να απομακρύνετε τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα

σπυράκια και τα μαύρα στίγματα
 • Καθαρίζετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα: η έκθεση σε τοξίνες και σε ρύπους του περιβάλλοντος μπορούν να βρωμίσουν το δέρμα σας ακόμα και αν δεν το παρατηρείτε. Ως αποτέλεσμα, τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται συχνότερα. Σε αυτή την περίπτωση σας συμβουλεύουμε να πλένετε καλά το πρόσωπό σας το πρωί και το βράδυ, για να βεβαιωθείτε ότι απομακρύνετε όλο το μακιγιάζ, τα βακτήρια, τις ακαθαρσίες και την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα.
 • Απλώστε μια φυσική τονωτική λοσιόν στο δέρμα σας: η αμαμηλίδα μπορεί να λειτουργήσει ως μία από τις καλύτερες φυσικές εναλλακτικές αντί για τις βιομηχανικές τονωτικές λοσιόν. Αυτό το φυσικό προϊόν λειτουργεί ως διεγερτική ουσία και ως εξαιρετικό στυπτικό για το δέρμα, γεγονός που βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων της λιπαρότητας και ξηραίνει τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Χρησιμοποιείτε το καθημερινά για να διατηρείτε το δέρμα απαλό και καθαρό.
 • Άχνισμα με ατμό: το άχνισμα του δέρματος με ατμό θα τραβήξει τις ακαθαρσίες έξω από αυτό, καθαρίζοντας έτσι σε βάθος. Θα χρειαστείτε ένα μπολ γεμάτο βραστό νερό, πάνω από το οποίο θα βάλετε το κεφάλι σας και θα το καλύψετε με μια πετσέτα. Κρατήστε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ, έτσι ώστε ο ατμός να εισχωρήσει στους πόρους του δέρματος. Αυτό μπορεί να γίνεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
 • Απολέπιση του δέρματος: η απολέπιση είναι κάτι που πρέπει να κάνετε για να καταπολεμήσετε τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα και για να εξασφαλίσετε ένα βαθύ καθαρισμό. Η απολέπιση βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και αφαιρεί κάθε είδους ακαθαρσίες που μπορεί να βλάπτουν την ομορφιά του. Για να φτιάξετε μια σπιτική απολεπιστική κρέμα, ανακατέψτε λίγη βρώμη με μέλι και κάντε κυκλικό μασάζ με το μείγμα πάνω στις πάσχουσες περιοχές.

Φυσικές φροντίδες για να απομακρύνετε σπυράκια και τα μαύρα στίγματα

Σπιτική μάσκα με αβγό και λεμόνι

σπυράκια και τα μαύρα στίγματα με αβγο

Αυτή η ισχυρή μάσκα σάς βοηθάει να καταπολεμήσετε τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα επειδή περιέχει λεμόνι, που λειτουργεί ως φυσική στυπτική ουσία ενισχύοντας τον καθαρισμό του δέρματος και την εξάλειψη των βακτηρίων. Επίσης το αβγό που περιέχει βοηθάει στην καταπολέμηση της υπερβολικής λιπαρότητας του δέρματος, δίνοντάς του λεία υφή.

Τι δεν γνωρίζετε για τα αβγά ; Μάθετε περισσότερα.

Υλικά

 • Το ασπράδι από 1 αβγό
 • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Ανακατέψτε τα δύο υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Μόλις περάσουν, ξεπλύντε το μείγμα με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Σπιτική μάσκα από φράουλες

Μια τροφή τόσο γευστική όσο οι φράουλες μπορεί επίσης να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός μας για να καταπολεμήσουμε τα μαύρα στίγματα και την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος.

Υλικά

 • 5 φράουλες
 • Το ασπράδι από ένα αβγό
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε έναν πολτό και απλώστε τον στο πρόσωπο. Το δέρμα σας θα πρέπει να είναι καθαρό. Αφήστε το μείγμα να δράσει για είκοσι λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το με ζεστό νερό.

Σπιτική μάσκα με γιαούρτι και λεμόνι

σπυράκια και τα μαύρα στίγματα και το γιαούρτι

Το γιαούρτι και το λεμόνι συνδυάζουν τις ιδιότητές τους για να δώσουν μια εξαιρετική μάσκα που θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε βαθιά το δέρμα και να καταπολεμήσουμε τα μαύρα στίγματα και την υπερβολική λιπαρότητα του προσώπου μας.

Υλικά

 • 2 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι
 • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Αναμείξτε τα δύο υλικά και απλώστε τον πολτό στο δέρμα σας, αφήνοντάς τον να δράσει για είκοσι λεπτά. Μόλις περάσουν, ξεπλύντε τη μάσκα με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή μία φορά την εβδομάδα.

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.