Τι να φορέσετε ως μητέρα της νύφης ή του γαμπρού

Είναι συναρπαστικό το γεγονός πως παντρεύεται ο γιος ή η κόρη σας. Μαζί με τον ενθουσιασμό όμως έρχονται οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες του ρόλου σας στον γάμο.
Τι να φορέσετε ως μητέρα της νύφης ή του γαμπρού

Έχει γραφτεί από Virginia Martínez

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Είναι μεγάλη τιμή να είστε η μητέρα της νύφης ή του γαμπρού. Κατά μία έννοια είστε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της ημέρας. Παρότι είναι προνόμιο να είστε μέρος της μεγάλης αυτής ημέρας, υπάρχουν και κάποιες ευθύνες.

Μία από αυτές τις ευθύνες είναι να φορέσετε κάτι κομψό και κατάλληλο για την περίσταση. Αν δεν έχετε ιδέα για το τι να φορέσετε, συνεχίστε την ανάγνωση για να το ανακαλύψετε.

Ο ρόλος της μητέρας κατά τη διάρκεια του γάμου

Μητέρα αγκαλιάζει τη νύφη
Η μήτερα της νύφης και η μητέρα του γαμπρού έχουν κεντρικό ρόλο στον γάμο.

Ο ρόλος των μητέρων της νύφης και του γαμπρού είναι πολύ σημαντικός για την τελετή.

Η μητέρα της νύφης θα πρέπει να τη συνοδέψει στην εκκλησία και να παραμείνει στο πλάι της μέχρι να ξεκινήσει η τελετή. Αυτό ισχύει και για τη μητέρα του γαμπρού. Βρίσκονται εκεί για να ηρεμούν τη νύφη και τον γαμπρό και να βοηθούν σε ό,τι αφορά τον γάμο.

Η μητέρα του γαμπρού τον συνοδεύει μέχρι το Ιερό. Και οι δύο μητέρες θα καθίσουν στην πρώτη σειρά, κάτι που δείχνει τη σπουδαιότητα τους τόσο για τη νύφη, όσο και για τον γαμπρό. Επίσης, θα κάτσουν με το ζευγάρι στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Παρότι υπάρχουν πολλές ευθύνες που πρέπει να έχει στο μυαλό της η μητέρα της νύφης ή του γαμπρού, είναι δύσκολο να επιλέξει το τέλειο φόρεμα για την ημέρα του γάμου.

Εδώ, θα μιλήσουμε για ορισμένες γενικές οδηγίες αναφορικά με την επιλογή του φορέματος.

1. Μη φορέσετε λευκά ρούχα ως μητέρα της νύφης ή του γαμπρού.

Νύφη βαδίζει στο Ιερό-μητέρα της νύφης
Το λευκό ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα πλησιάζει σε αυτό, απαγορεύονται. Αυτά μπορεί να τα φορέσει μόνο η νύφη.

Οι μητέρες, της νύφης και του γαμπρού, δε θα πρέπει να φορέσουν λευκά. Για την ακρίβεια, κανείς παρευρισκόμενος δε θα πρέπει να φορά λευκά ρούχα.

Αυτό το χρώμα είναι το χρώμα της νύφης.

Επίσης, δε θα πρέπει να φορέσετε παρόμοια χρώματα, παραδείγματος χάρη μπεζ ή ιβουάρ, κ.λπ.. Πρόκειται για τη μεγάλη ημέρα της νύφης και κανείς δε θα πρέπει να προσπαθήσει να την ξεπεράσει.

2. Μη φορέσετε μαύρα.

Από την άλλη, η μητέρα της νύφης, αλλά και του γαμπρού δε θα πρέπει να φορέσουν μαύρα. Αυτό το χρώμα σχετίζεται με τις κηδείες και την κατήφεια, και θα πρέπει να αποφεύγονται πλήρως σε αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα.

Σε περίπτωση όπου η μητέρα της νύφης ή του γαμπρού πενθεί, μπορεί να κάνει μια εξαίρεση εκείνη την ημέρα και να επιλέξει ένα άλλο χρώμα καθώς πρόκειται για την ημέρα χαράς του παιδιού της.

Ωστόσο, μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα άλλο σκούρο χρώμα.

3. Το φόρεμά σας θα πρέπει να συμπληρώνει το φόρεμα της νύφης.

Τι να φορέσετε ως μητέρα της νύφης ή του γαμπρού
Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα φόρεμα που συμπληρώνει το στιλ του γάμου. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι παρόμοιο με το στιλ της νύφης, αλλά να θυμάστε ότι δεν πρέπει να φορέσετε κάτι που θα μαγνητίσει τα βλέμματα ή θα είναι πιο αποκαλυπτικό από το νυφικό.

Οι μητέρες, της νύφης και του γαμπρού, θα πρέπει να γνωρίζουν το στιλ του γάμου ώστε να επιλέξουν φορέματα τα οποία ταιριάζουν με τον γάμο.

Για παράδειγμα, αν ο γάμος είναι επίσημος και το μήκος του νυφικού και των φορεμάτων των κουμπάρων φτάνει μέχρι το πάτωμα, τότε οι μητέρες, του γαμπρού και της νύφης, θα πρέπει να φορούν φορέματα του ίδιου μήκους.

4. Τι να φορέσετε ως μητέρα της νύφης ή του γαμπρού – Απλότητα.

Ο γάμος σχετίζεται με τον γαμπρό και τη νύφη. Η νύφη θα πρέπει να ξεχωρίζει απ’ οποιονδήποτε άλλον.

Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο η μητέρα της νύφης ή του γαμπρού να επιλέξει φόρεμα που δεν είναι φανταχτερό και να αποφύγει τα πολλά κοσμήματα ή τα φανταχτερά αξεσουάρ.

5. Το στιλ θα πρέπει να είναι κομψό και απλό.

Όπως και με την προηγούμενη συμβουλή το στιλ του φορέματος θα πρέπει να είναι απλό.

Αν ο γάμος γίνεται σε εκκλησία, το φόρεμα θα πρέπει να είναι σεμνό και να συμβαδίζει με τις θρησκευτικές παραδόσεις. Παραδείγματος χάρη, θα ήταν ακατάλληλο ένα φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ.

6. Τι να φορέσετε ως μητέρα της νύφης ή του γαμπρού – Θα πρέπει να φορέσω βέλο;

Σε ορισμένες κουλτούρες και θρησκείες, συνηθίζεται να φορά βέλο η μητέρα της νύφης ή του γαμπρού. Αν θελήσετε να φορέσετε βέλο μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε. Όμως, καλό θα ήταν να πάρετε την έγκριση της νύφης πρώτα. 

Από την άλλη, σε πολλές κουλτούρες, η μητέρα της νύφης ή του γαμπρού δε φορά κάποιο ξεχωριστό βέλο ή αξεσουάρ για το κεφάλι.

Τέλος, να θυμάστε ότι όντας η μητέρα της νύφης ή του γαμπρού, έχετε πολλές ευθύνες. Θα πρέπει να έχετε μια κομψή, σεμνή, και ευχάριστη εμφάνιση με διακριτικά χρώματα την ημέρα του γάμου. Έτσι θα είστε σίγουρη ότι δεν επισκιάζετε το ζευγάρι.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.