Υγιή μαλλιά χωρίς φριζάρισμα με φυσικές μάσκες

Γνωρίζατε ότι η μάσκα μαλλιών με μπανάνα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας; Βοηθά στη μείωση του φριζαρίσματος ενώ παράλληλα ενυδατώνει τα μαλλιά σας αφήνοντάς τα απαλά και εύκολα στο φορμάρισμα.
Υγιή μαλλιά χωρίς φριζάρισμα με φυσικές μάσκες

Τελευταία ενημέρωση: 05 Ιουλίου, 2020

Τι μπορείτε να κάνετε για μαλλιά χωρίς φριζάρισμα; Για πολλές γυναίκες τα κατσαρά μαλλιά αποτελούν μια πραγματική δοκιμασία καθώς συνηθίζουν να παρουσιάζουν πιο έντονο πρόβλημα με το φριζάρισμα απ’ ότι τα ίσια μαλλιά – ωστόσο και τα ίσια μαλλιά έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους.

Στο άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να αποκτήσετε όμορφα μαλλιά χωρίς φριζάρισμα και να αναδείξετε τις φυσικές σας μπούκλες χωρίς να προκαλέσετε κάποια ζημιά στα μαλλιά σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια είναι τα φυσικά προϊόντα που είναι αποτελεσματικά στο να διατηρούν τα μαλλιά ενυδατωμένα και απαλά, χαρίζοντάς τους μια φυσική και όμορφη εμφάνιση. Θα θέλατε να τα δοκιμάσετε τις μάσκες για να αποκτήσετε μαλλιά χωρίς φριζάρισμα;

Η μάσκα με μπανάνα για μαλλιά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα

Μια από τις πιο αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για την μείωση της ξηρότητας των μαλλιών και την πρόληψη του φριζαρίσματος, είναι η μάσκα με μπανάνα. Απλώς φτιάχνετε ένα πολτό από μπανάνες και τον εφαρμόζετε ομοιόμορφα στα μαλλιά σας. Αφήστε τον για μισή ώρα και μετά λουστείτε κανονικά.

Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα δείτε τη διαφορά, καθώς τα μαλλιά σας θα είναι πολύ απαλά και εύκολα στο φορμάρισμα.

Αβοκάντο με μαγιονέζα

Υγιή μαλλιά χωρίς φριζάρισμα με αβοκάντο

Για αυτή τη μάσκα θα λιώσετε ένα πολύ ώριμο αβοκάντο μέχρι να γίνει λεία πάστα. Στη συνέχεια προσθέτετε μια με δύο κουταλιές μαγιονέζα. Στη συνέχεια την εφαρμόζετε στα μαλλιά σας και την αφήνετε για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Τέλος λούζετε καλά τα μαλλιά σας κι έτσι θα αποκτήσουν λάμψη και απαλότητα.

Μηλόξυδο

Κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας μπορείτε να τα ξεβγάζετε με ένα μείγμα νερού (μισό λίτρο) και μηλόξυδου (τρεις κουταλιές της σούπας). Αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να γίνουν όμορφα, πολύ λαμπερά και χωρίς να φριζάρουν.

Έλαιο καρύδας

Υγιή μαλλιά χωρίς φριζάρισμα με ελαιο καρυδας

Μπορείτε να απλώσετε ζεστό έλαιο καρύδας στα μαλλιά σας, να τα τυλίξετε με μια πετσέτα που θα έχετε πρώτα μουλιάσει σε ζεστό-καυτό νερό για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία και για να μπορέσει το έλαιο να διεισδύσει. Μπορείτε να το αφήσετε για είκοσι λεπτά.

Θα πρέπει να ακολουθείτε αυτή τη θεραπεία δυο φορές την εβδομάδα για να διατηρείτε τα μαλλιά σας καλά ενυδατωμένα και να αποφύγετε το φριζάρισμα.

Συμβουλές που πρέπει να θυμάστε για μαλλιά χωρίς φριζάρισμα

  • Αποφύγετε την υπερβολική χρήση του σεσουάρ, καθώς ξηραίνει τα μαλλιά πάρα πολύ και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες του φριζαρίσματος.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πρέσα μαλλιών για να μειώσετε το φρισάρισμα αλλά εφόσον εφαρμόσετε κάποιο ενυδατικό, εξαιρετικής ποιότητας και κατά προτίμηση φυσικό προϊόν.
  • Αποφύγετε όλα τα προϊόντα που κάνουν τα μαλλιά σας πολύ λιπαρά και βαριά, όπως κάνουν μερικές κρέμες styling που κυκλοφορούν στην αγορά. Θα πρέπει να επιλέξετε φυσικές κρέμες ενυδάτωσης.
  • Η βούρτσα σας θα πρέπει να είναι από φυσική τρίχα και να αποφύγετε πάση θυσία τις πλαστικές ή τις μεταλλικές βούρτσες.
  • Τα προϊόντα μαλλιών που επιλέγετε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και κυρίως να μην περιέχουν οινόπνευμα. Για παράδειγμα σαμπουάν, ζελέ, σπρέι, κρέμες styling, κτλ.
  • Είναι προτιμότερο να λούζετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό ή με ελαφρώς ζεστό. Το καυτό νερό ξηραίνει τα μαλλιά και τα αποδυναμώνει, αυξάνοντας το φριζάρισμα και κάνοντάς τα εύθραυστα.
  • Αν έχετε σγουρά μαλλιά θα πρέπει να κουρεύετε τις άκρες τους συχνά και να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα όταν τα μαλλιά σας είναι ακόμη βρεγμένα για να μπορείτε να τα ξεμπερδεύετε πιο εύκολα.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.