Κόλπα για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά και χωρίς κηλίδες

Τα χέρια λένε πολλά για τους ανθρώπους. Είναι πιστοί φίλοι, πάντα μπροστά στα μάτια μας, εκφράζοντας την προσωπικότητα και το χαρακτήρα μας.
Κόλπα για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά και χωρίς κηλίδες

Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιουνίου, 2019

Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθετε μερικά κόλπα για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά και χωρίς κηλίδες. Τα χέρια λένε πολλά για τους ανθρώπους. Είναι πιστοί φίλοι, πάντα μπροστά στα μάτια μας, εκφράζοντας την προσωπικότητα και το χαρακτήρα μας.

Τα χέρια συνήθως υποφέρουν από τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος, το κρύο και τη συνεχή εργασία και έτσι χάνουν την απαλότητά τους. Αρχίζουν να εμφανίζονται σκασίματα και κοκκινίλες. Ο ήλιος είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, επειδή η συνεχής έκθεση των χεριών στον ήλιο, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση κηλίδων. Πρέπει λοιπόν να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Κόλπα για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά: Θεραπεία για σκασμένα χέρια

Θεραπεία με τριαντάφυλλο, αλόη και αμαμηλίδα

Κόλπα για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά - Αλόη κομμένη σε κομμάτια

Σύμφωνα με την έρευνα της δρ Maenthaisong R η αλόη βέρα αποτελεί εξαιρετικό φυσικό στοιχείο για την αποκατάσταση των βλαβών του δέρματος. Τόσο το τριαντάφυλλο όσο και η αλόη έχουν θεραπευτικές, θρεπτικές και ιαματικές ιδιότητες. Αποκαθιστούν το δέρμα, κάνοντάς το απαλό. Το φυτό αμαμηλίδα είναι επίσης ιδανικό για την επιδιόρθωση των βλαβών του δέρματος και για τη θεραπεία ιστών και εγκαυμάτων. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την έρευνα που διεξήχθη από την καθηγήτρια Ingrid R Heinicke αναφορικά με τα οφέλη της τοπικής χρήσης της αμαμηλίδας στο δέρμα.

  • Θεραπεία: ας ξεκινήσουμε φτιάχνοντας ένα έγχυμα με τριαντάφυλλο και αμαμηλίδα. Απλώς πάρτε δέκα πέταλα τριαντάφυλλου και ένα κλαράκι αμαμηλίδα. Βράστε τα σε δύο φλιτζάνια νερό. Έπειτα ετοιμάστε τον πολτό της αλόης. Η διάλυση της αλόης στο έγχυμα είναι οπωσδήποτε το πιο περίπλοκο μέρος της διαδικασίας. Ενώ το έγχυμα είναι ακόμα ζεστό, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας πολτό αλόης και ανακατέψτε καλά. Μόλις το τονωτικό ζεσταθεί, βυθίστε μέσα τα χέρια σας για δεκαπέντε λεπτά. Επαναλάβετε τρεις φορές την εβδομάδα και θα δείτε αποτελέσματα.

Κόλπα για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά: Θεραπεία για κηλίδες στα χέρια

Κόλπα για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά - Αγγούρι κομμένο σε φέτες και κρέμα αγγουριού

Θεραπεία με βάση το αγγούρι και το λεμόνι

Η οξύτητα αυτών των δύο συστατικών είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική για τη μείωση των κηλίδων στα χέρια, οι οποίες οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο. Θεραπεύουν, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορούν να διορθώσουν ακόμα και τα πιο αποχρωματισμένα δέρματα.

  • Θεραπεία: χρησιμοποιήστε ένα αγγούρι, μισό λεμόνι, ένα βλασταράκι τεμαχισμένο μαϊντανό και μια κουταλιά της σούπας φύτρο σταριού. Αναμείξτε όλα τα συστατικά στο μίξερ μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής αλοιφή. Αλείψτε αυτό το μείγμα πάνω στο δέρμα σας τρεις φορές την εβδομάδα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε έκθεση των χεριών σας στον ήλιο κατά το διάστημα αυτό. Θα δείτε αποτελέσματα μετά από ένα μήνα.

Θεραπεία για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά και ενυδατωμένα

Κόλπα για να διατηρείτε τα χέρια σας απαλά - Κρέμα αβοκάντο σε βάζο

Θεραπεία με αβοκάντο και φυσικό γιαούρτι

Το αβοκάντο είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά ενυδάτωσης που υπάρχουν. Χρησιμοποιείται ευρέως στις καλλυντικές περιποιήσεις και στις μάσκες για την αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μαλλιών και της απαλότητας του προσώπου. Και φυσικά… χρησιμοποιείται για τη φροντίδα της ομορφιάς των χεριών. Αν αναμειχθεί με φυσικό γιαούρτι, η επίδρασή του είναι ακόμα εντονότερη. Κρατήστε λοιπόν σημειώσεις…

  • Θεραπεία: αρχικά προμηθευτείτε ένα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους. Απομακρύνετε το κουκούτσι και αφαιρέστε τη σάρκα. Αμέσως πολτοποιήστε τη χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν ομοιογενή πολτό. Έπειτα, προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού, μαζί με φυσικό γιαούρτι. Αν είναι ευκολότερο, βάλτε όλα τα συστατικά στο μίξερ. Μόλις έχετε την κρέμα, απλώστε τη στα χέρια σας για δεκαπέντε λεπτά. Επαναλαμβάνετε τρεις φορές την εβδομάδα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχετε απίστευτα απαλά και ενυδατωμένα χέρια που θα ανυπομονείτε να δείχνετε.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.