Κρέμα Cica: Τι είναι και σε τι χρησιμεύει;

Αν και υπάρχουν πολλά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταπολεμήσετε τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα σας, η κρέμα cica έχει γίνει η αγαπημένη πολλών ανθρώπων. Ανακαλύψτε τις φυσικές της ενώσεις εδώ!
Κρέμα Cica: Τι είναι και σε τι χρησιμεύει;

Τελευταία ενημέρωση: 13 Οκτώβριος, 2021

Η κρέμα Cica χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ρυτίδων και ουλών. Αυτό το προϊόν έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα και αποτελεί πλέον θεμελιώδες μέρος της ρουτίνας πολλών ανθρώπων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία ερεθισμών, ευαίσθητου δέρματος και ξηρότητας.

Ο όρος cica προέρχεται από το ισπανικό cicatrice, που σημαίνει «ουλή» και παραπέμπει στο συστατικό της κρέμας: Ασιατική σεντέλα. Αυτό είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματολογικών προβλημάτων.

Οι ειδικοί έχουν μελετήσει αυτά τα θεραπευτικά βάλσαμα για να συμπεριλάβουν τα ενεργά συστατικά που λειαίνουν τις ρυτίδες. Στην πραγματικότητα, η λειτουργία της κρέμας cica είναι να αντιμετωπίζει τις ρυτίδες σαν να ήταν ουλές.

Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό το προϊόν!

Τι είναι η κρέμα cica;

Το χειμώνα, το κρύο ή το γενικό στρες είναι παράγοντες που μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται ξηρό και σκασμένο. Ωστόσο, αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με κρέμες cica φτιαγμένες με βάση την ασιατική σεντέλα. Αυτό είναι ένα φυτό που μπορούμε να βρούμε στην Ασία και τη νότια Αφρική. Εκεί, πολλοί το γνωρίζουν ως gotu kola.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το βότανο εδώ και 3.000 χρόνια για να επουλώσουν πληγές. Επίσης, σύμφωνα με το μύθο, οι τίγρεις της Βεγγάλης έτριβαν τις πληγές τους σε αυτό το βότανο για να τις επουλώσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επίσης γνωστό ως γρασίδι τίγρης.

Επιπλέον, αν και οι κρέμες cica αρχικά ήταν προϊόντα φαρμακείου, σήμερα, οι χρήσεις τους έχουν γίνει πιο ποικίλες μέσω της παραγωγής εκχυλισμάτων. Ένα από αυτά είναι το madecassoside, το οποίο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

ρυτίδες στο λαιμό μιας γυναίκας
Οι ρυτίδες εμφανίζονται εν μέρει λόγω απώλειας ή ρήξης ινών κολλαγόνου. Για το λόγο αυτό, αυτές οι κρέμες σκοπεύουν να τονώσουν την παραγωγή αυτής της πρωτεΐνης από το σώμα.

Πώς λειτουργεί η κρέμα cica;

Η κρέμα Cica δεν είναι το ίδιο με ένα θεραπευτικό βάλσαμο που μπορείτε να βρείτε σε φαρμακείο. Αυτό συμβαίνει επειδή άλλα ενεργά συστατικά βοηθούν τη διαδικασία επούλωσης να ενυδατώσει το δέρμα.

Αυτές οι κρέμες ενισχύουν το φράγμα του δέρματος και είναι εξαιρετικές για δέρμα με ακμή ή ερυθρότητα. Στην πραγματικότητα, οι κρέμες cica έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες καθώς και την ικανότητα να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Διάφορες επιστημονικές μελέτες δείχνουν τα οφέλη των κρεμών cica όταν πρόκειται για τον έλεγχο άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με το δέρμα:

  • Έκζεμα και ψωρίαση : Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι αυτές οι κρέμες περιέχουν ενυδατικές ενώσεις που αποφεύγουν τη φλεγμονή και είναι πολύ χρήσιμες για την αντιμετώπιση αυτών των δύο δερματικών διαταραχών.
  • Ρυτίδες : Τα δύο τρίτα των ατόμων που χρησιμοποιούν ασιατικοσίδη, ένα από τα εκχυλίσματα ασιατικής σεντέλα, παρουσίασαν αισθητή βελτίωση στην περιοχή γύρω από τα μάτια τους κατά τη διάρκεια μιας μελέτης του 2008.
  • Ξηρότητα και ερεθισμός : Η ασιατική σεντέλα επιτρέπει μια βαθύτερη ενυδάτωση, η οποία βοηθά τη βασική λειτουργία του φραγμού του δέρματος έναντι εξωτερικών παραγόντων, όπως το κρύο ή τη μόλυνση.
  • Ακμή : Σε μια μελέτη του 2018, οι ειδικοί χρησιμοποίησαν ένα εκχύλισμα madecassoside, το οποίο μείωσε τη φλεγμονή του δέρματος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κρέμα cica

Τα άτομα με όλους τους τύπους δέρματος μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρέμες cica επειδή βοηθούν στην κυτταρική αναγέννηση. Ωστόσο, είναι καλύτερα να τις χρησιμοποιείτε εάν έχετε πληγή, βαθιές ρυτίδες ή εάν επηρεάζεται το προστατευτικό φράγμα του δέρματός σας.

Ο τρόπος χρήσης της κρέμας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ξηρό δέρμα που χρειάζεται προετοιμασία, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κρέμα cica κάθε μέρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της κρέμας είναι ότι είναι πολύ χρήσιμη μετά από μια αισθητική θεραπεία, όπως μια απολέπιση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε μία φορά την ημέρα ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα του δέρματός σας.

κοντινό πλάνο του προσώπου μιας γυναίκας ακμή σημάδια κηλίδες και σημάδια
Θέματα όπως η ακμή και η ερυθρότητα μπορεί να επηρεάσουν το φράγμα του δέρματος. Οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να βοηθήσουν.

Μια χρήσιμη και ποικίλη θεραπεία δέρματος

Συνολικά, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε έχει ως κύριο συστατικό την ασιατική σεντέλα. Είναι καλύτερα να αγοράσετε αυτό το καλλυντικό ως ορό ή κρέμα, επειδή αυτές οι εκδόσεις διεισδύουν καλύτερα στο δέρμα και δεν αφήνουν λιπαρή υφή πίσω.

Μια άλλη πτυχή που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι οι κρέμες cica είναι παχύτερες από τις ενυδατικές κρέμες. Ωστόσο, αυτό έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα: δεν θα μπλοκάρουν τους πόρους σας. Ως αποτέλεσμα, αυτό αποτρέπει την ανάπτυξη ακμής!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Μειώστε τις ρυτίδες με αυτές τις 5 μάσκες με μέλι
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
Μειώστε τις ρυτίδες με αυτές τις 5 μάσκες με μέλι

Υπάρχουν πολλές μάσκες με μέλι, αλλά η συγκεκριμένη είναι θαυματουργή. Έχει γίνει δημοφιλής λόγω του ότι συμβάλλει αισθητά στην μείωση λεπτών γραμμ...



  • Wieslawa Bylka, Paulina Znajdek, Elzbieta Studzinska, Malgorzata Brzezinska. Centella asiatica in cosmetology. Dermatol Alergol [Internet] 2013 [consultado julio 2021]; volumen (30): páginas 46-49. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3834700/
  • Park, Ju Ho, et al. “Anti-inflammatory effect of titrated extract of Centella asiatica in phthalic anhydride-induced allergic dermatitis animal model.” International journal of molecular sciences 18.4 (2017): 738.
  • Lee, J., et al. “Evaluation of the effects of a preparation containing asiaticoside on periocular wrinkles of human volunteers.” International journal of cosmetic science 30.3 (2008): 167-173.
  • Shen, Xueqing, et al. “Propionibacterium acnes related anti-inflammation and skin hydration activities of madecassoside, a pentacyclic triterpene saponin from Centella asiatica.” Bioscience, biotechnology, and biochemistry 83.3 (2019): 561-568.