Πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε πέντε προϊόντα για την αφαίρεση λεκέδων λαδιού από ρούχα: αλκοόλ, απορρυπαντικό πιάτων, μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και σκόνη ταλκ.
Πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα

Έχει γραφτεί από Elena Martínez Blasco

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα εάν θέλετε να απομακρύνετε τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα, καθώς κάθε ύφασμα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση. Εάν δεν έχετε κάποιον προϊόν αφαίρεσης λεκέδων στο σπίτι, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές σπιτικές λύσεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε πέντε προϊόντα για να απομακρύνετε λεκέδες από λάδι από τα ρούχα: αλκοόλ, απορρυπαντικό πιάτων, μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και σκόνη ταλκ. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

Πέντε προϊόντα για να απομακρύνετε τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα

1. Απορρυπαντικό πιάτων

Πλύσιμο στο χέρι για λεκέδες από λάδι από τα ρούχα
Το απορρυπαντικό πιάτων διαλύει εύκολα τα μόρια λίπους, γι ‘αυτό μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα ρούχα.

Πρώτον, ένα από τα προϊόντα που έχετε πιθανώς στο σπίτι σας και είναι πολύ αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα είναι το απορρυπαντικό πιάτων. Αυτό το συμπυκνωμένο απορρυπαντικό θα είναι πολύ αποτελεσματικό εάν το εφαρμόσετε αμέσως. Ωστόσο, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε εάν το ένδυμα είναι ανοιχτόχρωμο, καθώς θα μπορούσε να το λεκιάσει περισσότερο.

Ίσως σας ενδιαφέρει: Πείτε αντίο στα ρούχα που μυρίζουν άσχημα με αυτά τα 6 φυσικά κόλπα

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

2. Μαγειρική σόδα

Δεύτερον, προτείνουμε ένα προϊόν με πολλές χρήσεις, τόσο στο σπίτι όσο και για την υγεία και την ομορφιά. Πιθανότατα έχετε μαγειρική σόδα στο σπίτι, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την απολέπιση προσώπου και ακόμη και ως λύση για την απορρόφηση των οσμών. Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των ενοχλητικών λεκέδων λαδιού.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε

 • Πρώτα, βρέξτε το λεκέ με νερό.
 • Στη συνέχεια, ετοιμάστε μια πάστα αναμειγνύοντας σόδα με λίγο νερό και καλύψτε τον λεκέ με αυτή.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε το λεκέ ώστε το μείγμα να εφαρμοστεί καλύτερα.
 • Αφήστε το για λίγα λεπτά και μετά πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό φυσικό μαλακτικό που βοηθά τα λευκά ρούχα να παραμένουν λευκά και καθαρά. Τέλος, αυτό το προϊόν εξισορροπεί επίσης το pH του νερού πλύσης.

Διαβάστε επίσης: Καθαριστικά διαλύματα με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

3. Ταλκ για να απομακρύνετε λεκέδες από λάδι από τα ρούχα

Ταλκ σκόνη
Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να εφαρμόσετε τα κόλπα αυτά αμέσως πάνω στο λεκέ.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο προϊόν που πιθανότατα να έχετε στο σπίτι για πολλά διαφορετικά πράγματα: μιλάμε για το ταλκ που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για τα μωρά τους. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε λεκέδες λαδιού από οποιοδήποτε είδος ενδύματος, ανεξάρτητα από το ύφασμα και το χρώμα!

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

 • Για να ξεκινήσετε, απλώστε το ρούχο και ρίξτε το ταλκ μέχρι να καλύψετε το λεκέ του λαδιού.
 • Πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον δύο ώρες για να απορροφήσει το λάδι. Μπορείτε να περιμένετε και μια μέρα.
 • Μετά από αυτό το διάστημα, βουρτσίστε τον λεκέ. Εάν εξακολουθεί να έχει ίχνη λαδιού, μπορείτε να επαναλάβετε την εφαρμογή.
 • Τέλος, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

4. Λευκό ξύδι

Το ξύδι είναι ένα ακόμα προϊόν που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να καθαρίσουν τα σπίτια τους. Επίσης, πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως εναλλακτική λύση για το μαλακτικό υφασμάτων για να διατηρούν τα ρούχα και το πλυντήριο σε καλή κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι επίσης μια αποτελεσματική λύση για την απομάκρυνση των λεκέδων λαδιού.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Σημείωση: Αποφεύγετε τα προϊόντα ξυδιού που περιέχουν άλλα προστιθέμενα συστατικά.

5. Οινόπνευμα για την απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα

μπουκάλι με οινόπνευμα
Το οινόπνευμα δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε σε ευαίσθητα ρούχα.

Τέλος, εάν τα παραπάνω προϊόντα δεν έχουν αποτέλεσμα, μπορείτε να στραφείτε στο οινόπνευμα 90 °. Ωστόσο, δεν το συνιστούμε για ευαίσθητα ρούχα, καθώς μπορεί να τα καταστρέψει.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Τώρα γνωρίζετε ορισμένα προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε λεκέδες από τα ρούχα. Να τα έχετε πάντα στη διάθεσή σας για να διατηρείτε τα ρούχα σας σε άριστη κατάσταση!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
 • Li, Q., Mahendra, S., Lyon, D. Y., Brunet, L., Liga, M. V, Li, D., & Alvarez, P. J. J. (2008). Antimicrobial nanomaterials for water disinfection and microbial control: potential applications and implications. Water Research. https://doi.org/10.1016/j.watres.2008.08.015
 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.