Τρεις λύσεις για να αποφράξετε τους πόρους σας

2 Οκτωβρίου 2019
Όταν βουλώνουν οι πόροι σας, μεγαλώνουν εξαιτίας των ουσιών που συσσωρεύονται μέσα τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαύρα στίγματα.

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε πώς να αποφράξετε τους πόρους σας με τρεις φυσικές λύσεις. Οι πόροι έχουν την τάση να βουλώνουν εξαιτίας του ελλιπούς καθαρισμού, κάτι που οδηγεί στη συσσώρευση του λίπους, του ιδρώτα και της βρωμιάς.

Τι συμβαίνει όταν βουλώνουν οι πόροι σας;

Όταν βουλώνουν οι πόροι σας, μεγαλώνουν εξαιτίας των ουσιών που συσσωρεύονται μέσα τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαύρα στίγματα.

Όταν διαστέλλονται οι πόροι σας, γίνονται ακόμη πιο παρατηρήσιμοι. Αυτό είναι πολύ αντιαισθητικό και απαιτεί αρκετές λύσεις για να καθαριστεί διεξοδικά το δέρμα σας. Η συνηθισμένη ρουτίνα καθαρισμού δε λειτουργεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Λύσεις για να αποφράξετε τους πόρους σας

Γυναίκα χρησιμοποιεί βούρτσα για το πρόσωπο

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των υπολειμμάτων.

Αρκετοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφράξουν τους πόρους τους τρίβοντας σαπούνι στο δέρμα τους ή χρησιμοποιώντας μια βούρτσα για το πρόσωπο.

Υπάρχουν αποτελεσματικότερες λύσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τη συσσωρευμένη βρωμιά, χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα σας. Εδώ σας έχουμε τρεις φυσικές λύσεις που καλό θα ήταν να εφαρμόσετε προκειμένου να λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτό το άρθρο ίσως σας ενδιαφέρει: Πώς να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι για ένα όμορφο και υγιές δέρμα

1. Ατμός από βότανα για το πρόσωπο

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να αποφράξετε τους πόρους σας. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για να ανοίξετε τους πόρους σας, και έτσι να τους καθαρίσετε ευκολότερα.

Αν παραλείψετε αυτό το βήμα, θα είναι πολύ δύσκολο να τους απελευθερώσετε από τη βρωμιά που έχει μαζευτεί.

Όπως αναφέρει η Ισπανική μελέτη Τεχνικές για το πρόσωπο και η επίδρασή τους στην εκμάθηση της κοσμετολογίαςο ατμός ανοίγει τους πόρους και κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο.

  • Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ατμό στο πρόσωπό σας μόνο για περίπου πέντε λεπτά.
  • Μπορείτε να προσθέσετε χαμομήλι, μελισσόχορτο, ή ακόμη και λεβάντα στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για τον ατμό.

2. Ζεστές κομπρέσες

Ζεστές κομπρέσες για να αποφράξετε τους πόρους σας

Η θερμότητα βοηθά τους πόρους να ανοίξουν και έτσι να τους καθαρίσετε σωστά.

Εφόσον περάσουν πέντε λεπτά από τη στιγμή που αρχίσατε να χρησιμοποιείτε τον ατμό στο πρόσωπό σας, θα πρέπει να καθαρίσετε τους πόρους σας με προσοχή. Αν οι πόροι σε μια συγκεκριμένη περιοχή – όπως η μύτη – δεν έχουν ανοίξει αρκετά, μπορεί να βάλετε ζεστές κομπρέσες.

Μουλιάστε τις στο νερό που χρησιμοποιήσατε για τον ατμό και εφαρμόστε τις στην επηρεαζόμενη περιοχή για λίγα λεπτά. Έπειτα, επαναλάβετε τη διαδικασία με μαντηλάκια για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα.

3. Μάσκα από πηλό για να αποφράξετε τους πόρους σας

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα εφόσον ολοκληρώσετε τα δύο προηγούμενα. Οι μάσκες από πηλό κάνουν το δέρμα λείο, καθαρό, και ανανεωμένο. Όμως, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσετε τη μάσκα για πολλή ώρα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ζημιά σε ένα ευαίσθητο δέρμα.

Αν και μπορείτε να βρείτε πολλές διαφορετικές μάσκες από πηλό στα σούπερ μάρκετ, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας στο σπίτι. Σας συμβουλεύουμε να μη χρησιμοποιείτε τη μάσκα πάνω από μια φορά ανά 15 μέρες.

Διαβάστε επίσης: Μια μάσκα προσώπου για φυσικό, εκπληκτικό, ανορθωτικό αποτέλεσμα

Η σπουδαιότητα του καθαρισμού του προσώπου

Γυναίκα καθαρίζει το πρόσωπό της

Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου αποτρέπει το φράξιμο των πόρων, βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος, και μειώνει παθήσεις όπως η ακμή.

Πέραν από τις λύσεις που σας αναφέραμε παραπάνω, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου δύο βασικές συμβουλές:

  1. Καθαρίζετε το δέρμα σας κάθε βράδυ. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε τότε το δέρμα σας αντί το πρωί, επειδή το δέρμα αναγεννιέται τη νύχτα.
  2. Ακόμη μια συμβουλή που θέλουμε να μοιραστούμε είναι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρείτε πλήρως όλο το μακιγιάζ σας. Αν δεν καθαρίσετε σωστά το δέρμα σας, θα αφήσετε υπολείμματα μακιγιάζ στο πρόσωπό σας. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ επιβλαβές, καθώς φράζει τους πόρους σας και δεν αφήνει το δέρμα ν’ αναπνεύσει.

Αν αποκτήσετε αυτές τις καλές συνήθειες, θα μπορέσετε να αποτρέψετε την εμφάνιση μαύρων στιγμάτων. Επιπλέον, μια ρουτίνα καλού καθαρισμού για το πρόσωπο θα βοηθήσει στην αποτροπή της πρόωρης γήρανσης και της εμφάνισης πρόωρων ρυτίδων.

Πώς φροντίζετε το δέρμα σας; Το καθαρίζετε σωστά;

  • Mora Ochoa, M., Savigñon, O., Rosa, A., González Gross, T. M., & Castro Mela, I. (2010). El sol:¿ enemigo de nuestra piel?. Medisan14(6), 0-0.
  • Pérez, J. P., Comas, L. V., & Ramos, P. P. (2011). Diseño y desarrollo de dos mascarillas faciales para el acné con quitina como sustancia bioactiva. Revista Cubana de Farmacia45(2), 251-263.
  • Vila, M. A. B. (2014). Técnicas de higiene facial y corporal. Ediciones Paraninfo, SA.