Θεραπεία για να μειώσετε τις κήλες με πηλό, ξύδι και φύλλα λάχανου

Αν και πάντα θα πρέπει να πάμε σε κάποιον ειδικό ώστε να λάβουμε μια διάγνωση, αυτή η τοπική, φυσική θεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει να καταπραΰνουμε τη δυσφορία που προκαλούν οι κήλες.
Θεραπεία για να μειώσετε τις κήλες με πηλό, ξύδι και φύλλα λάχανου
Maricela Jiménez López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Maricela Jiménez López.

Τελευταία ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου, 2019

Αν ψάχνετε μια θεραπεία για να μειώσετε τις κήλες επειδή υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους ή πόνους, μπορείτε να στραφείτε σ’ αυτόν τον συνδυασμό των τριών φαρμακευτικών συστατικών.

Πηλό, φύλλα λάχανου και ξύδι μπορείτε να βρείτε εύκολα και έχουν υψηλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε τις αρετές αυτής της θεραπείας, όπως επίσης και το πώς να την παρασκευάσετε και να τη χρησιμοποιήσετε για να σας δώσει άμεση ανακούφιση.

Όμως, μην αναβάλλετε την επίσκεψή σας στον γιατρό αν δε σταματήσει ο πόνος, καθώς μπορεί να προκληθεί από κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ποιοι χρειάζεται να μειώσουν τις κήλες;

μειώσετε τις κήλες

Υπάρχουν διάφορα είδη κηλών και διαφορετικοί βαθμοί σοβαρότητας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τις αισθάνονται καθόλου, ενώ άλλοι υποφέρουν από πόνους μεγαλύτερης ή μικρότερης έντασης.

Οι συχνότερες είναι μηριαία, βουβωνική, διαφραγματική, ομφαλική ή μετεγχειρητική κήλη.

Αν και θα πρέπει πάντα να πάτε στον γιατρό σας, αν είστε από τα άτομα τα οποία υποφέρουν από δυσφορία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική θεραπεία για να μειώσετε τις κήλες.

Αν έχετε παρατηρήσει κάποιον όγκο στο σώμα σας, ίσως να έχετε κήλη. Ειδικά, αν τον παρατηρήσετε έπειτα από κάποια κίνηση ή αφότου έχετε σηκώσει βάρη.

Η υπερκόπωση είναι μια από τις συνηθέστερες αιτίες πρόκλησης κηλών. Μέχρι να κάνετε τις σχετικές εξετάσεις, μπορείτε να καταφύγετε σ’ αυτή την απλή αλλά αποτελεσματική θεραπεία.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί να θεραπευτεί η διαφραγματοκήλη;

Φυσικές και επουλωτικές θεραπείες

Παρακάτω, θα τονίσουμε τις επουλωτικές αρετές των τριών συστατικών αυτής της φυσικής, σπιτικής θεραπείας.

Πηλός για να μειώσετε τις κήλες

πηλός για να μειώσετε τις κήλες

Ο πηλός είναι μια από τις παλαιότερες θεραπείες στον κόσμο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο πηλός εφαρμόζεται εδώ και αιώνες για πολλές παθήσεις ώστε ν’ ανακουφίσει και να μειώσει φυσικά τη φλεγμονή.

Ο πηλός είναι πολύ ωφέλιμος. Εξάλλου, απορροφά το νερό και τις τοξίνες. Επιπλέον, προμηθεύει με μεγάλη ποσότητα, και ποικιλία, μετάλλων μέσω των πόρων του δέρματος.

 • Ο πηλός είναι πολύ απλός στη χρήση του. Απλώς αναμείξτε τον με νερό ή κάποιο υγρό και έπειτα εφαρμόστε τον στο δέρμα σας.
 • Αφήστε τον αρκετή ώρα να στεγνώσει και έπειτα αφαιρέστε τον με νερό. Μην τον επαναχρησιμοποιήσετε καθώς απορροφά τοξίνες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο άρθρο των Δρ. Jenkins σχετικά με τις κήλες εδώ.

Ξύδι για να μειώσετε τις κήλες

ξύδι για να μειώσετε τις κήλες

Το ξύδι, ειδικά όταν προέρχεται από μήλα, είναι ένα υγρό το οποίο ρυθμίζει το pH, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τη φλεγμονή.

Γι’ αυτόν τον λόγο, διευκολύνει την ανάρρωση από έναν τραυματισμό ή μια δυσφορία που μπορεί να έχετε όταν το εφαρμόζετε στο δέρμα σας.

Επιπλέον, η θρεπτική του αξία, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου αριθμού βιταμινών, μετάλλων και ενζύμων, το καθιστά πολύ ωφέλιμη τροφή για τη διατροφή σας.

Λάχανο

λάχανα μειώσετε τις κήλες

Το λάχανο είναι ένα πολύ ταπεινό λαχανικό το οποίο κρύβει πολλές υγιεινές ιδιότητες. Ανάμεσά τους, θέλουμε να τονίσουμε τις αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές του αρετές. Αυτές βοηθούν στην καταπράϋνση πολλών δυσφοριών και φλεγμονών, όπως είναι οι κήλες.

 • Για να επωφεληθείτε από τη θεραπευτική του δύναμη, θα πρέπει να διευκολύνετε την εξαγωγή των φυτοθρεπτικών συστατικών του.
 • Μπορείτε να λιώσετε ή ν’ αποφλοιώσετε τα φύλλα ή να φτιάξετε έναν χυμό για να εφαρμόσετε μέσω καταπλασμάτων.
 • Αν συνδυάσετε το παραπάνω με την κατανάλωσή του, θα πολλαπλασιάσετε τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Μάθετε ακόμα: Προτάσεις για ν’ ανακουφίσετε τον πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης

Παρασκευή της θεραπείας

Συστατικά

Για να παρασκευάσετε τη θεραπεία για να μειώσετε τις κήλες, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

 • 5 κουταλιές της σούπας πηλό σε σκόνη (100 γραμ.)
 • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι (30 ml)
 • 1 ποτήρι νερό (200 ml)
 • 2 ή 3 φύλλα λάχανου

Οι ποσότητες εξαρτώνται από το μέγεθος της επηρεασμένης από τη φλεγμονή περιοχής. Μπορείτε ν’ αλλάξετε τις ποσότητες αυτής της θεραπείας αρκεί να κρατήσετε τις αναλογίες της συνταγής.

Παρασκευή και εφαρμογή

Για να παρασκευάσετε τη θεραπεία:

 • Ανακατέψτε τον πηλό, το ξύδι και το νερόΧρησιμοποιήστε γυάλινα και κεραμικά σκεύη και δοχεία, όχι πλαστικά ή μεταλλικά, ώστε να μην αφαιρέσετε τις ιδιότητες του πηλού.
 • Έπειτα, θα πάρετε μια κρεμώδη μάζα η οποία είναι έτοιμη να την εφαρμόσετε. Αν είναι πολύ νερουλή, προσθέστε λίγο πηλό. Αν, από την άλλη, είναι πολύ παχιά, προσθέστε περισσότερο νερό.
 • Μόλις έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη θεραπεία, αποφλοιώστε τα φύλλα του λάχανου (βάλτε τα σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα).
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε την θεραπεία σε ολόκληρη την περιοχή που έχει υποστεί φλεγμονή. Τοποθετήστε τα βρασμένα φύλλα λάχανου πάνω της. Προσέξτε να μην καείτε.
 • Αφήστε τη να δράσει για είτε μισή ώρα ή μέχρι να στεγνώσει ο πηλός.
 • Μπορείτε να επαναλάβετε την εφαρμογή δύο ή τρεις φορές την ημέρα μέχρι να παρατηρήσετε βελτίωση.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.