Μάθετε πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με έλαια

Αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, αυτά τα έλαια ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή για σας όταν πρόκειται για ενυδάτωση, αν και αποτελούν επίσης και έναν εξαιρετικό τρόπο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.
Μάθετε πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με έλαια
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με φυσικό τρόπο; Αν θέλετε το δέρμα σας να δείχνει καλά ενυδατωμένο και λαμπερό, τα έλαια μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί σας σύμμαχοι.

Δώστε προσοχή στις παρακάτω συστάσεις και ανακαλύψτε τις ωφέλειες που θα έχετε όταν χρησιμοποιείτε έλαια για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι επιλογές είναι πολλές.

Αν και τα έλαια θεωρούνταν πάντα ως κάτι που πρέπει να αποφεύγεται στα καλλυντικά, η αλήθεια είναι ότι έχουν πολλαπλές ωφέλειες και μπορεί να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα της τακτικής φροντίδας του προσώπου.

Πρώτα και κύρια, οι άνθρωποι με ξηρό δέρμα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτά τα έλαια σε καθημερινή βάση. Από την άλλη πλευρά, αν έχετε κανονικό δέρμα, αρκεί να τα χρησιμοποιείτε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Αν έχετε μεικτό ή λιπαρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα έλαια για να καθαρίζετε το πρόσωπό σας ή για την εβδομαδιαία “συντήρηση”. Διαβάστε περισσότερα για τον καθαρισμό του προσώπου με έλαια εδώ.

Τα έλαια είναι επίσης χρήσιμα όταν το δέρμα σας χρειάζεται “επείγουσα” περιποίηση, όπως μετά από ένα νυχτερινό πάρτι στο οποίο φορέσατε πολύ μακιγιάζ ή όταν το δέρμα σας είναι υπερβολικά ξηρό.

Ποιο έλαιο να χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας;

Μάθετε πώς να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με έλαια

Δεν είναι όλα τα έλαια ίδια όταν πρόκειται για τη φροντίδα του προσώπου. Για τον σκοπό αυτό, τα καλύτερα έλαια είναι τα φυτικά καθώς και τα αιθέρια έλαια -ποτέ τα μεταλλικά έλαια.

Η τελευταία κατηγορία συνήθως χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση του δέρματος των μωρών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά ή ότι είναι τοξικά. Απλώς δεν είναι κατάλληλα για το δέρμα των ενηλίκων.

Οι ωφέλειες που έχουν τα έλαια για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας

Ποιο έλαιο να χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας;

Μεταξύ των ωφελειών που έχουν τα φυτικά έλαια για το δέρμα σας είναι ότι θρέφουν το χόριο του δέρματος επιτρέποντάς του να αναπνέει.

Αν και υπάρχουν και άλλα προϊόντα που μπορεί να είναι εξίσου ενυδατικά, πολλά από αυτά φράσσουν τους πόρους του δέρματος και καταλήγουν να προκαλέσουν ακμή.

Εκτός αυτού, θα προσέξετε ότι με τα έλαια το δέρμα σας γίνεται λαμπερό και πιο φωτεινό και δεν είναι πια θαμπό και άτονο. Το πιο σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας και να χρησιμοποιείτε το σωστό είδος και τη σωστή ποσότητα φυτικών ελαίων.

Επιπλέον, και αντίθετα από ό,τι μπορεί να πιστεύετε, αυτά τα φυσικά προϊόντα δεν προκαλούν αποχρωματισμό, σπυράκια, κύστες ή μαύρα στίγματα.

Τα παραπάνω προκύπτουν λόγω ορμονικών ανισορροπιών, βακτηρίων, συσσώρευσης νεκρών δερματικών κυττάρων, ή ενός συνδυασμού των παραπάνω παραγόντων.

Πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι το δέρμα σας παράγει φυσικά το δικό του έλαιο, καθώς αυτό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του.

Έτσι τα έλαια μπορούν επίσης να προστατεύουν, να θεραπεύουν και να ενυδατώνουν το δέρμα σας προκειμένου να μπορεί να εκτελεί όλες τις λειτουργίες του. Όταν χρησιμοποιείτε έλαια, θέλετε να συνεργάζονται με το δέρμα σας, όχι να δρουν εναντίον του. Επίσης θα διαπιστώσετε ότι οι ωφέλειές τους δεν είναι μόνο αισθητικές.

Παρακάτω θα σας πούμε πώς να φτιάξετε μια λοσιόν χρησιμοποιώντας τρία φυτικά έλαια που μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέρματός σας.

Υλικά

 • 1 μικρό μπουκάλι για το μείγμα
 • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 • καστορέλαιο
 • 2 με 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (προαιρετικά)

Οδηγίες

 • Για να φτιάξετε αυτήν τη λοσιόν, πρέπει να αναμείξετε ίσα μέρη ελαιόλαδου και καστορέλαιου σε ένα μπουκάλι.
 • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε δύο ή τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου. Αυτό προσθέτει ισχυρές αντιβακτηριακές και θεραπευτικές ιδιότητες στη λοσιόν σας κάνοντάς τη πολύ πιο αποτελεσματική.
 • Ανακινήστε το μπουκάλι πριν από κάθε χρήση.

Τρόπος εφαρμογής

Γυναίκα απλώνει λοσιόν στο πρόσωπό της
 • Απλώστε τη λοσιόν στο δέρμα σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις για μερικά δευτερόλεπτα για να προάγετε την καθαριστική της δράση.
 • Μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο βαμβάκι που έχετε μουσκέψει με ζεστό νερό. Αφήστε στο δέρμα σας για ένα λεπτό.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο βαμβάκι για να αφαιρέσετε το μείγμα ελαίων από το πρόσωπό σας, πάντα κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
 • Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στεγνώσετε το πρόσωπό σας με μια μαλακή πετσέτα και να εφαρμόσετε λίγη τονωτική λοσιόν.

Πρόκειται για μια ιδανική λύση για την αφαίρεση του μακιγιάζ, επειδή, πέρα από το ότι είναι αποτελεσματική, είναι 100% φυσική.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη λοσιόν σε καθημερινή βάση, όμως μην ξεχνάτε να πλένετε επίσης καλά το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ένα καλό σαπούνι.

 

 

Συστάσεις ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα μείγμα 30% καστορέλαιου και 70% ελαιόλαδου.

Αν το δέρμα σας είναι πιο ισορροπημένο, η καλύτερη αναλογία είναι 20% καστορέλαιο και 80% ελαιόλαδο.

Τέλος, αν έχετε μεικτό δέρμα, δοκιμάστε να αναμείξετε μόνο 10% καστορέλαιο με 90% ελαιόλαδο. Είναι τόσο απλό!

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.