Μυστικά και θεραπείες για μάτια που ακτινοβολούν

Για να χαλαρώσετε τα μάτια κι ολόκληρο το πρόσωπο γενικά, κάντε όλων των ειδών αστείες γκριμάτσες στον καθρέφτη για δυο λεπτά και τελειώστε με ένα μασάζ για να ανακουφίσετε την ένταση.
Μυστικά και θεραπείες για μάτια που ακτινοβολούν
Karla Henríquez

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Karla Henríquez.

Τελευταία ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου, 2019

Θέλετε μάτια που ακτινοβολούν; Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν την εμφάνιση των ματιών μας, όπως για παράδειγμα όταν τα μάτια μας είναι ξηρά ή ερεθισμένα, όταν εμφανίζονται ρυτίδες ή όταν οι μύες του προσώπου είναι τεντωμένοι. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να δούμε πώς να θεραπεύουμε και να προλαμβάνουμε αυτά τα προβλήματα με φυσικό τρόπο, καθώς επίσης και μερικές συμβουλές ομορφιάς για μάτια που ακτινοβολούν.

Ξηρά ή ερεθισμένα μάτια

Συχνά  τα μάτια χάνουν την φωτεινότητα τους κι αυτό οφείλεται σε  ξηρότητα ή ερεθισμό, τα οποία μπορούν να θεραπευθούν φυσικά με υγιεινές τροφές που περιέχουν τις σωστές βιταμίνες. Εάν τα μάτια σας είναι ξηρά ή ερεθισμένα, δείτε μερικές από αυτές τις συμβουλές:

 • Συμπεριλάβετε στην διατροφή σας περισσότερα τρόφιμα όπως λιναρόσπορο και ψάρια του γλυκού νερού, όπως σολομό και τόνο. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα.
 • Να τρώτε περισσότερα φρούτα όπως το αβοκάντο: είναι γεμάτα υγιή λιπαρά.
 • Να μαγειρεύετε με λάδια υψηλής ποιότητας όπως ελαιόλαδο και λάδι καρύδας, που δεν διασπώνται με την θερμότητα.
 • Να πίνετε φυσικούς χυμούς όπως μήλο και καρότο.
 • Να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, δυο από τα οποία να είναι το πρωί.
 • Αποφύγετε το πολύ αλάτι.
μάτια που ακτινοβολούν - χυμός

Μπορούμε επίσης να ενυδατώσουμε τα μάτια μας με σπιτικές σταγόνες ματιών φτιαγμένες από γκι, ρίχνοντας μια πολύ μικρή σταγόνα σε κάθε μάτι κάθε πρωί. Αυτό το γκι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για μαγείρεμα και θα πρέπει να ελέγχεται για τυχόν μόλυνση.

Φροντίδα των λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια

Οι γωνίες των ματιών είναι πολύ ευαίσθητες περιοχές του δέρματος όπου συχνά πρωτοεμφανίζονται οι ρυτίδες ή όπου οι επιπτώσεις της κακής διατροφής φαίνονται σαν σακούλες ή μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων θα γίνει χειρότερη. Εκτός από την αποφυγή των λάθος τροφών και των κακών συνηθειών όπως το τσιγάρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ακόλουθα φυτικά έλαια για να κάνουμε απαλή εντριβή στην περιοχή:

 • Jojoba: ιδανικό για μεικτές επιδερμίδες
 • Καρύδα: το λιγότερο λιπαρό, απορροφάται πολύ εύκολα και είναι ιδιαίτερα καλό για λιπαρές επιδερμίδες
 • Κυννόροδα: Αναζωογονητικό για ξηρές κι ώριμες επιδερμίδες
 • Αμύγδαλο: Για όλους τους τύπους δέρματος

Πώς κάνω μασάζ στο πρόσωπο μου;

Ξεκινώντας από την εξωτερική άκρη του φρυδιού, αρχίστε απαλό μασάζ με αργές, κυκλικές κινήσεις προς την εξωτερική άκρη του φρυδιού, έπειτα συνεχίζετε γύρω από τα μάτια προς τα εκεί από όπου ξεκινήσατε.

μάτια που ακτινοβολούν - μασάζ

Χαλάρωση των ματιών για μάτια που ακτινοβολούν

Τα μάτια περιστοιχίζονται από μύες που μπορούν να ενταθούν όπως τα άλλα μέρη του σώματος όταν υποφέρουμε από άγχος ή περνάμε μια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση. Όμως μπορούμε να μάθουμε να χαλαρώνουμε το πρόσωπό μας μέσω του απαλού μασάζ. Επίσης, το να κάνουμε απλά γκριμάτσες είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χαλαρώσουν οι μύες του προσώπου, για παράδειγμα:

 • Ανοίγετε, κλείνετε και κουνάτε το σαγόνι σας
 • Φουσκώνετε και ξεφουσκώνετε τα μάγουλά σας
 • Κουνήστε τη μύτη σας
 • Κλείνετε τα μάτια σας όσο πιο δυνατά μπορείτε
 • Ζαρώνετε το μέτωπο σας

Μετά από δυο λεπτά, το πρόσωπό σας θα έχει χαλαρώσει τελείως και θα μπορείτε να αναπνέετε βαθιά, νιώθοντας ότι ο αέρας που εισπνέετε φτάνει σε όλα τα μέρη του προσώπου σας.

Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα όρασης θα πρέπει περιοδικά να κάνουν έναν ιατρικό έλεγχο. Η χρήση γυαλιών ή φακών επαφής, που δεν είναι η σωστή ιατρική συνταγή, μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση των ματιών κι ένταση του προσώπου.

Μακριές, γεμάτες βλεφαρίδες για μάτια που ακτινοβολούν

Οι βλεφαρίδες, εκτός από το να προστατεύουν τα μάτια μας από το φως του ήλιου κι από όλων των τύπων τα σωματίδια, δίδουν μια ελκυστική, θηλυκή πλευρά στην εμφάνισή σας. Εάν επιθυμούμε μακρύτερες, πιο γεμάτες βλεφαρίδες, μπορούμε να επωφεληθούμε από μια παλιά θεραπεία: το καστορέλαιο, το οποίο θα πρέπει να το απλώνετε στις βλεφαρίδες σας κάθε νύχτα πριν από τον ύπνο. Ο πιο εύκολος τρόπος για να εφαρμόσετε το λάδι είναι να χρησιμοποιήσετε μια παλιά βούρτσα μάσκαρας, αλλά και μια χτένα φρυδιών επίσης θα έκανε καλή δουλειά.

Πρέπει να είστε συνεπείς με την εφαρμογή για ορατά αποτελέσματα.

Σχήμα φρυδιών για μάτια που ακτινοβολούν

Η πλειοψηφία των γυναικών βγάζουν τα φρύδια τους, αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν πάει ποτέ σε ειδικό για να τα  διαμορφώσει κατάλληλα ανάλογα με τον τύπο του προσώπου τους. Απλά με πολύ μικρές αλλαγές κατά την διάρκεια της αποτρίχωση των φρυδιών, μπορούμε να διαμορφώσουμε τα φρύδια και να τονίσουμε την εμφάνιση που επιθυμούμε. Αποκτήστε μάτια που ακτινοβολούν!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Javadi MA, Feizi S. Dry eye syndrome. Journal of Ophthalmic and Vision Research. 2011.
 • Al Mahmood AM, Al-Swailem SA. Essential fatty acids in the treatment of dry eye syndrome: A myth or reality? Saudi J Ophthalmol. 2014;
 • Demmig-Adams B, Adams RB. Eye nutrition in context: Mechanisms, implementation, and future directions. Nutrients. 2013.
 • Vrcek I, Ozgur O, Nakra T. Infraorbital dark circles: A review of the pathogenesis, evaluation and treatment. In: Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery. 2016.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.