Πώς να αποκτήσετε ένα υγιές παχύ έντερο

· 20 Ιουλίου 2015

Το παχύ έντερο ή κόλον είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος του πεπτικού σας συστήματος, αν και δεν είναι υπεύθυνο για την πέψη των τροφών. Είναι υπεύθυνο για την αποβολή άχρηστων ουσιών και έτσι το να έχετε ένα υγιές παχύ έντερο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την συνολική λειτουργία ολόκληρου του σώματός σας.

Η διαδικασία της αποβολής των άχρηστων ουσιών είναι πολύ απλή. Ξεκινάει στο λεπτό έντερο, μέσω του οποίου οι ουσίες που το σώμα πρέπει να αποβάλλει φτάνουν στο ανιόν κόλον που είναι υπεύθυνο για την μεταφορά τους στο κατιόν κόλον. Εκεί γίνεται επεξεργασία των ουσιών, ύστερα πηγαίνουν στο σιγμοειδές κόλον και έπειτα απελευθερώνονται μέσω του ορθού. Ένα υγιές παχύ έντερο είναι σε θέση να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά με αποτελεσματικό τρόπο και να αποβάλλει τις τοξίνες χωρίς να αφήσει κατάλοιπα τους στο έντερο σας.

Χρήσιμες Συμβουλές για να Αποκτήσετε ένα Υγιές Παχύ Έντερο

paxy_entero-euerethisto-500x325

  • Σωστή Διατροφή: Η υγιεινή διατροφή είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία του παχέος εντέρου σας και για την διατήρηση της σωστής λειτουργίας του, γεγονός που οδηγεί σε μια συνολικά καλή υγεία. Οι τροφές που προτείνονται για να διατηρήσετε αυτό το μέρος του πεπτικού σας συστήματος σε άριστη κατάσταση είναι οι ακόλουθες: τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια.
  • Σωστή Φυσική Δραστηριότητα: Η συνεχής φυσική δραστηριότητα είναι ουσιαστικός παράγοντας για μια υγιή πέψη. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι όταν έχετε μια νωθρό ή αργό πεπτικό σύστημα, οι τοξίνες παραμένουν στο σώμα σας για περισσότερο χρόνο, γεγονός που δεν ενδείκνυται.
  • Σωστή Ενυδάτωση: Καταναλώστε την σωστή ποσότητα νερού, διότι είναι σημαντικό για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες. Επιπλέον, τα κόπρανά σας θα μαλακώσουν πολύ, βοηθώντας έτσι την κένωση του εντέρου.

Ωστόσο, οι ανωμαλίες στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι συνηθισμένο φαινόμενο για ορισμένους ανθρώπους λόγω του στρες, των αλλαγών στο πρόγραμμα του ύπνου, ή απλώς επειδή πρέπει να ταξιδεύουν συνεχώς. Για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει τα βλαβερά υπολείμματα ουσιών που έχουν παγιδευτεί στο έντερο σας, θα χρειαστεί να κάνετε έναν καλό καθαρισμό του παχέος εντέρου τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα. Συγκρατήστε ό,τι πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το οξυγόνο, καθώς δεν θα προκαλέσουν ερεθισμό στο παχύ έντερο.

Να θυμάστε ότι το να έχετε μια καλή εντερική υγεία σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.