Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την αρνητική ενέργεια

Σε τελική ανάλυση, το να κρατάμε την αρνητική ενέργεια μακριά από τους χώρους που επισκεπτόμαστε είναι μια απόφαση που εξαρτάται από εμάς. Το να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα με προδιάθεση και ενθουσιασμό, εκτός από την εφαρμογή αυτών των συμβουλών, μπορεί πραγματικά να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ευημερία μας.
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την αρνητική ενέργεια

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αποφεύγουν την αρνητική ενέργεια, ειδικά στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή το σπίτι είναι το μέρος όπου βρίσκουν ένα ειρηνικό περιβάλλον. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τα εξισορροπήσουμε όλα.

Δεν πρέπει μόνο να καθαρίσουμε το σπίτι μας από την αρνητική ενέργεια, αλλά πρέπει να κρατήσουμε την αρνητικότητα μακριά από το χώρο εργασίας . Η εμφάνισή της μπορεί να επηρεάσει την ημέρα μας και να εμποδίσει τα πράγματα να πάνε όπως τα περιμέναμε.

Τι είναι η αρνητική ενέργεια;

Η αρνητική ενέργεια παρεμβαίνει σε συναισθηματικές, πνευματικές, σωματικές ή νοητικές πτυχές και μας εμποδίζει να βρούμε ηρεμία. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλεί αισθήματα όπως άγχος, αγωνία, κατάθλιψη, ακόμη και έλλειψη συγκέντρωσης.

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από την αρνητική ενέργεια;

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την αρνητική ενέργεια
Μια θετική στάση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκρούσουμε τις κακές δονήσεις και να έχουμε καλή συναισθηματική υγεία.

Η αντιμετώπιση της αρνητικής ενέργειας είναι ο καλύτερος τρόπος για να την εμποδίσουμε να καταλάβει τη ζωή μας και κυρίως τα συναισθήματά μας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να την αποφύγουμε και να προστατευτούμε από όλες τις κακές δονήσεις που εμφανίζονται στην καθημερινότητά μας. Εφαρμόζοντάς τους, μπορούμε να κρατήσουμε μακριά τις αγχωτικές στιγμές.

Παρακάτω, θα μοιραστούμε μερικές συστάσεις:

 • Κρατήστε τους φόβους μακριά: Η αρνητική ενέργεια δημιουργείται από φόβους, ανασφάλειες ή αρνητικές σκέψεις που μπορούμε να ελέγξουμε μόνο εστιάζοντας σε άλλα πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε την προέλευση αυτών των συναισθημάτων και να προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.
 • Υιοθετήστε μια θετική στάση: Η θετική στάση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκρούσετε τις κακές δονήσεις και να έχετε καλή συναισθηματική υγεία. Το να μάθετε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας και να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο είναι το κλειδί για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια.
 • Να έχετε μαζί σας μια σκελίδα σκόρδο: Αυτό το συστατικό ιστορικά θεωρείται φυλαχτό που απωθεί με ασφάλεια την κακή ενέργεια και τον φθόνο. Συνιστάται να μεταφέρετε μια σκελίδα σκόρδο μέσα σε ένα πανί ή χαρτί, είτε στην τσάντα είτε στο πορτοφόλι σας.
 • Να έχετε αιθέριο έλαιο θυμαριού κοντά σας: Βάλτε μια σταγόνας αυτού του ελαίου πίσω από τα αυτιά σας ή στους καρπούς σας για να απομακρύνετε τις κακές δονήσεις.
 • Να έχετε μαζί σας ένα κλαδάκι απήγανο. Θεωρείται ότι ο απήγανος έχει την ικανότητα να απωθεί κάθε είδους αρνητική ενέργεια είτε οφείλεται σε απρόβλεπτα γεγονότα είτε σε ανθρώπους. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να διατηρείτε μερικά κλαδάκια ή φύλλα από αυτό το φυτό στο χώρο εργασίας.

Πώς να εξαλείψετε την κακή ενέργεια στο σπίτι

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την αρνητική ενέργεια
Η ύπαρξη πολλών πραγμάτων μπορεί να επηρεάσει την ενέργεια του σπιτιού. Η καλύτερη επιλογή είναι να διατηρείτε το περιβάλλον τακτοποιημένο και οργανωμένο.

Όταν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι ή στα αδέρφια, είναι πιθανό το σπίτι σας να γεμίσει με αρνητική ενέργεια και να μετατραπεί σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον για όλη την οικογένεια. Πριν λοιπόν φτάσετε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές και να προσπαθήσετε να εξαλείψετε τις πηγές της αρνητικής αύρας.

 • Απαλλαγείτε από τα περιττά αντικείμενα: Το να έχετε πάρα πολλά πράγματα μπορεί να επηρεάσει την ενέργεια του σπιτιού. Η καλύτερη επιλογή είναι να διατηρείτε το περιβάλλον τακτοποιημένο και οργανωμένο.
 • Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες: Μια καλή εναλλακτική για να καθαρίσετε το σπίτι σας είναι να αφήσετε το φρέσκο αέρα να μπει μέσα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για το φως του ήλιου.
 • Λιβάνι: Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το λιβάνι ως συστατικό για να ανανεώσουν τον αέρα στο σπίτι και να απομακρύνουν την κακή ενέργεια.
 • Νερό με αλάτι: Το μείγμα αυτών των δύο συστατικών είναι ιδανικό για να καθαρίσετε τους χώρους του σπιτιού και να απομακρύνετε την αρνητικότητα.
κερια
Τα αιθέρια έλαια, το αλάτι και τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά την αρνητική ενέργεια στο σπίτι σας.
 • Αρωματοθεραπεία: Η χρήση αιθέριων ελαίων ή αρωμάτων σε διάφορους χώρους του σπιτιού μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση όλης της οικογένειας. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον.
 • Να έχετε φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού: Εκτός από το ότι βοηθούν να ανανεωθεί ο αέρας, τα φυτά βοηθούν στην αποβολή της αρνητικότητας ενώ παράλληλα προσκαλούν θετική ενέργεια στο σπίτι.

Πρόσθετες συμβουλές για να κρατήσετε μακριά την αρνητική ενέργεια

Λάβετε υπόψη σας ακόμα δύο προτάσεις για να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας:

 • Να καθαρίζετε συχνά: Η συσσώρευση σκόνης, βρωμιάς ή σκουπιδιών μπορεί να δημιουργήσει ένα βαρύ περιβάλλον που μπορεί να αντανακλάται στα συναισθήματα της οικογένειας. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε συχνά όλους τους χώρους του σπιτιού για να δώσετε έναν διαφορετικό αέρα στο σπίτι σας.
 • Εξασκηθείτε στον υγιή διάλογο: Τέλος, είναι σημαντικό να μάθετε να μαζεύεστε ως οικογένεια ή με τους συγκατοίκους σας και να συζητάτε ήρεμα τα πράγματα στα οποία διαφωνείτε. Θα πρέπει να είστε όλοι σε θέση να κάνετε προτάσεις για μια καλύτερη συνύπαρξη.

Τελικά, το να κρατάμε την αρνητική ενέργεια μακριά από τους χώρους που συχνάζουμε είναι μια απόφαση που εξαρτάται από εμάς. Το να αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα με προδιάθεση και ενθουσιασμό μπορεί πραγματικά να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ευεξία μας.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.