Πως θα φτιάξετε ένα μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες

Μάθετε πώς να φτιάχνετε τρία διαφορετικά είδη φυσικού μαλακτικού υφασμάτων για τα ρούχα σας: μια φιλική προς το περιβάλλον, φθηνή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση.
Πως θα φτιάξετε ένα μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες

Έχει γραφτεί από Paula Heidemeyer

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Πάντα ψάχνουμε για πιο φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις στην καθημερινή μας ζωή. Η πραγματικότητα είναι ότι μπορούμε εύκολα να κατασκευάσουμε τα περισσότερα από τα προϊόντα που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ με φυσικά συστατικά που έχουμε στο σπίτι. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς θα φτιάξουμε παραπάνω από ένα φυσικό μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες.

Πρόκειται για μια φυσική εναλλακτική λύση στα μαλακτικά υφασμάτων που μπορείτε να αγοράσετε, τα οποία είναι γεμάτα χημικές ουσίες που βλάπτουν το περιβάλλον. Αυτά τα χημικά προϊόντα μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υγεία μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε, προκαλώντας αλλεργίες ή σοβαρές δερματικές αντιδράσεις.

Για να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα, θέλουμε να σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα σπιτικό μαλακτικό χωρίς τοξίνες, το οποίο θα δώσει τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα από αυτό που συνήθως χρησιμοποιείτε. Μάθετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα σπιτικό μαλακτικό, 100% απαλλαγμένο από τοξίνες.

Αρχικά, αυτό το είδος μαλακτικού μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας φυσικά, φτηνά συστατικά. Είναι επίσης εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, επειδή λειτουργεί για όλα τα είδη ρούχων και με όλα τα προγράμματα του πλυντηρίου σας, καθώς και για το πλύσιμο στο χέρι.

 

 

Πώς θα φτιάξετε ένα μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξετε αυτό το προϊόν στο σπίτι. Πιθανότατα έχετε ήδη όλα τα απαραίτητα συστατικά στο ντουλάπι σας.

Τώρα θα σας δείξουμε μια σειρά επιλογών με διαφορετικά συστατικά. Το ιδανικό θα ήταν να τα δοκιμάσετε όλα και στη συνέχεια να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και σας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσετε, χρειάζεστε ένα δοχείο που κλείνει για να αποθηκεύσετε το μαλακτικό υφασμάτων. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε παλαιά ανακυκλωμένα μπουκάλια μαλακτικού ή απορρυπαντικού ή ακόμη και κενά μπουκάλια νερού.

Συνιστάται να το προσθέσετε στο πλυντήριο ακριβώς πριν από τον κύκλο ξεβγάλματος, όχι στην αρχή της πλύσης.

 

1.- Σπιτικό μαλακτικό υφασμάτων με λευκό ξύδι

Για να κάνετε αυτό το μαλακτικό, χρειάζεστε τα παρακάτω συστατικά:

 • 470ml λευκό ξύδι
 • 940ml μεταλλικό νερό
 • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα

Προετοιμασία :

 • Αρχικά, ανακατέψτε το νερό με το ξύδι.
 • Πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα λίγη λίγη. Αφήστε τον αφρό να διαλυθεί και να εξαφανιστεί.
 • Μόλις τα τρία συστατικά είναι καλά αναμειγμένα, είναι έτοιμα για χρήση.

Το ξύδι λειτουργεί κατά των λεκέδων και βοηθά επίσης στο να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να το εφαρμόσετε σε ρούχα που έχουν λεκέδες από καφέ, κρασί ή ιδρώτα. Αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου 10 λεπτά, πριν τα πλύνετε στο πλυντήριο κανονικά.

 

 

2.-Μαλακτικό ρούχων χωρίς τοξίνες με λευκό ξύδι και αιθέριο έλαιο

Για αυτό το μαλακτικό, θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά:

 • 940ml λευκό ξύδι
 • 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου, όποιο σας αρέσει περισσότερο

Αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιο απλή, απλά πρέπει να αναμείξετε τα δύο συστατικά και θα είναι έτοιμο για χρήση.

ξύδι

3.- Μαλακτικό χωρίς τοξίνες με μαγειρική σόδα, θαλασσινό αλάτι και αιθέριο έλαιο

Για αυτή την τρίτη επιλογή θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά:

Προετοιμασία :

 • Πρώτα, προσθέστε τις 15 σταγόνες αιθέριου ελαίου στο θαλασσινό αλάτι.
 • Ανακατέψτε μέχρι το αιθέριο έλαιο να απορροφηθεί καλά από το αλάτι.
 • Έπειτα, προσθέστε τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Όταν όλα είναι καλά αναμεμειγμένα, το μαλακτικό σας είναι έτοιμο. Προσθέστε 2 με 3 κουταλιές σούπας σε κάθε πλύση ακριβώς πριν από τον κύκλο ξεβγάλματος.

Αυτά τα τρία μαλακτικά, επειδή είναι χωρίς τοξίνες, είναι επίσης ιδανικά για τα ρούχα του μωρού σας, επειδή δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.

Εάν υποφέρετε από δερματικές αλλεργίες, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα μαλακτικά για να αποφύγετε τον κίνδυνο δερματικών αντιδράσεων. Επίσης, τα συστατικά δεν είναι δυσεύρετα και δεν κοστίζουν πολλά χρήματα.

Τέλος, ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των μαλακτικών είναι ότι μπορούν να απαλλαγούν από τα βακτήρια που παραμένουν στο φίλτρο του πλυντηρίου σας. Έτσι, όχι μόνο θα φροντίσετε τα ρούχα σας, αλλά θα συντηρήσετε και το πλυντήριό σας!

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές και χρησιμοποιείστε αυτή που σας αρέσει περισσότερο. Είναι αποτελεσματικές, γρήγορες και πολύ απλές. Πλεονεκτήματα παντού!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.