Τα προϊόντα ομορφιάς αν είστε πάνω από 40. Μάθετε περισσότερα

Αργά ή γρήγορα, όλοι μας πατάμε τα 40. Μάθετε ορισμένες συμβουλές και κόλπα ομορφιάς γι' αυτά τα εκπληκτικά χρόνια σ' αυτό το άρθρο!
Τα προϊόντα ομορφιάς αν είστε πάνω από 40. Μάθετε περισσότερα
José Gerardo Rosciano Paganelli

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό José Gerardo Rosciano Paganelli.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς θα σας βοηθήσουν τα προϊόντα ομορφιάς; Το να φτάσουμε τα 40 σημαίνει συναισθηματικές, βιολογικές και φυσικές αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες βιώνουν μια μεταμόρφωση στο δέρμα τους: η ελαστικότητα, η σφριγηλότητα και η αναδόμηση του δέρματος δεν είναι πλέον η ίδια και το δέρμα ωριμάζει.

Όμως, η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας που προκαλεί πρόωρη γήρανση. Και είναι ξεκάθαρο πως αυτό δε φαίνεται μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στους ώμους, το μπούστο και φυσικά στα χέρια.

Με βιολογικούς όρους, το δέρμα υποφέρει από τη φθορά της προστατευτικής του λειτουργίας. Η επιδερμίδα και η υποδερμίδα προκαλούν επίσης προβλήματα στη δομή του δέρματος.

Ποια είναι η διαδικασία;

Όσο περνούν τα χρόνια, ο μεταβολισμός των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται, δηλαδή το κολλαγόνο δεν παράγεται όπως πριν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαλαρώνει το δέρμα. Φυσικά, δε χρειάζεται ν’ αναφέρουμε ότι πλέον δε μπορείτε να συνεχίσετε τη συνηθισμένη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Ο στόχος είναι να καλύψετε τις νέες απαιτήσεις του δέρματός σας ώστε να διατηρήσετε τα στρώματά του σε καλή κατάσταση.

Μορφολογικές αλλαγές

τα προϊόντα ομορφιάς που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αν είστε πάνω από 40, μορφολογικές αλλαγές

Εδώ, θα σας περιγράψουμε τις αλλαγές οι οποίες συμβαίνουν στο δέρμα σας με περισσότερες λεπτομέρειες:

 • Επιδερμίδα: μειώνεται η φυσική ενυδατική ικανότητα της και γίνεται πιο ξηρή και τραχιά.
 • Δερματοεπιδερμικός κόμβος: μειώνεται η ποσότητα των θρεπτικών ουσιών τα οποία μοιράζονται ανάμεσα στα διάφορα στρώματα του δέρματος.
 • Δέρμα: το κολλαγόνο φθείρεται και δεν παράγεται με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, μειώνεται και η ροή του αίματος εξαιτίας της απώλειας των αιμοφόρων αγγείων.
 • Υποδερμίδα: ο λιπώδης ιστός γίνεται πιο αδύνατος. Αυτό προκαλεί τη χαλαρότητα.
 • Τμήματα του δέρματος: οι σμηγματογόνοι και ιδρωτοποιοί αδένες είναι λιγότερο δραστήριοι κατά την έκκρισή τους.

Έχω ώριμο δέρμα;

Τα ακόλουθα χαρακτηριστικά είναι δείγμα ώριμου δέρματος:

 • Σημάδια γήρανσης: εμφανίζονται ιδιαίτερα στο πίσω μέρος των χεριών, στα μπράτσα και το πρόσωπο. Τα χαρακτηρίζει το καφέ χρώμα και το μέγεθός τους ποικίλει από μερικά χιλιοστά έως μερικά εκατοστά.
 • Ελιές εξαιτίας της γήρανσης: πρόκειται για καλοήθη, χρωματιστά εξογκώματα. Εμφανίζονται συνήθως σε περιοχές οι οποίες εκτίθενται στο φως.
 • Απώλεια ελαστικότητας: το δέρμα εμφανίζει ρυτίδες και κρεμάει.
 • Ξηρότητα: αυτή εμφανίζεται λόγω της μείωσης της ικανότητας απορρόφησης υγρών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να έχει ξηρή εμφάνιση το δέρμα, με σχισμές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα κάποιες φορές.

Πώς να ξεχωρίσετε ποια από τα προϊόντα ομορφιάς να επιλέξετε

τα προϊόντα ομορφιάς που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αν είστε πάνω από 40, επιλογή

Για καλύτερα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό για το δέρμα πριν επιλέξετε καλλυντικά ή τα προϊόντα ομορφιάς. Ο λόγος είναι πως τα σημάδια γήρανσης που δείχνει το δέρμα, θα πρέπει ν’ αναλυθούν. Πόσο ξηρό είναι, το χρώμα του και αν υπάρχουν βαθιές ρυτίδες.

Εδώ έχουμε μια λίστα με τα προϊόντα ομορφιάς που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε:

Ενυδατικοί παράγοντες και τα προϊόντα ομορφιάς

Είναι απαραίτητο να εξισορροπήσουμε την απώλεια υγρών με κάποιον ενυδατικό παράγοντα, δεδομένου πως τα προϊόντα ενυδάτωσης δημιουργούν ένα προστατευτικό τείχος και αποτρέπουν την ξηρότητα. Το ελαιόλαδο, η σιλικόνη, ακόμη και η βαζελίνη σε μικρές ποσότητες, μπορούν να βοηθήσουν.

Ενυδατική κρέμα

τα προϊόντα ομορφιάς που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αν είστε πάνω από 40, ενυδατική κρέμα

Αυτό το προϊόν έχει την ικανότητα να διατηρεί παραπάνω τα υγρά. Συνιστάται η χρήση ενυδατικής κρέμας οι οποία ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας, είτε είναι ανάμεικτο, είτε ξηρό ή λιπαρό. Είναι σημαντικό να είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, επειδή η βιταμίνη εξουδετερώνει τις ουλές, μαλακώνει τις ακαθαρσίες και προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες του ηλίου.

Κρέμες αντιγήρανσης και τα προϊόντα ομορφιάς

 • Ceramides: είναι τα υπεύθυνα για τη σύνδεση των κυττάρων του δέρματος, μόρια. Το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα φυτικής προελεύσεως, από ρύζι, δημητριακά και σόγια.
 • Λιπίδια: ουσίες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν το δέρμα. Ειδικά τα λιποσώματα, τα οποία περιέχουν βιταμίνες Ε και F.
 • Ισοδύναμα του Φυσικού Παράγοντα Ενυδάτωσης (NMF): αυτά βρίσκονται στα πυρρολιδινο-καρβοξυλικό οξύ, στην ουρία, το γαλακτικό οξύ και στο γαλακτικό νάτριο, στα σάκχαρα και την αλλαντοΐνη.

Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένες επιλογές διαθέσιμες στην αγορά οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα της γήρανσης, όπως:

 • Επιταχυντές σύνθεσης κολλαγόνου οι οποίοι μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων.
 • Προϊόντα που αυξάνουν την πυκνότητα του συνδετικού ιστού και βοηθούν τη σφριγηλότητα του δέρματος.
 • Διεγέρτες κυτταρικής δραστηριότητας οι οποίοι επιταχύνουν τον μεταβολισμό των κυττάρων.
 • Ολιγοπεπτίδια τα οποία είναι ο νέος τύπος ρετινόλης και δίνουν στο δέρμα φωτεινότητα και φρεσκάδα.

Θα αρχίσετε λοιπόν να ικανοποιείτε το δέρμα σας;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.